Nagradi AUTOBEST 2016 za Opel Ampero-e in družbo Opel Group.

17.10.2016

  • Prelomnica: revolucionarni električni avto je osvojil naziv ECOBEST
  • Izrazito vodstvo: naziv COMPANYBEST za uspešen razvoj družbe Opel Group
  • Utemeljeno: strokovno žirijo je sestavljalo 31 evropskih novinarjev

 

Rüsselsheim. Opel je bil na podelitvi nagrad 2016 AUTOBEST Awards izjemno uspešen. Avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima je domov odnesel trofeji v dveh kategorijah. Strokovna žirija AUTOBEST, ki jo sestavljajo neodvisni novinarji iz 31 evropskih držav, je Amperi-e podelila naziv ECOBEST 2016. Revolucionarni električni avtomobil z izjemnim dosegom je premagal tekmece s “pravim odgovorom glede oblikovanja prihodnosti električne mobilnosti v Evropi”. Poleg tega po mnenju žirije zahteva posebno priznanje “Oplov uspešni preobrat pod vodstvom dr. Karla-Thomasa Neumanna”. Žirija je potrdila, da je možno Oplov moto ‘kiparska natančnost z nemško natančnostjo’ uporabiti tako za avtomobile kot za podjetje. Rezultat: priznanje COMPANYBEST 2016 za družbo Opel Group.

 

“Ponosni smo na obe prestižni nagradi,” je povedal izvršni direktor družbe Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann. “Kažeta, da lahko prepričamo tako z našimi modeli kot tudi s podjetjem in znamko. V letošnjem letu smo uspešnejši že na 18 trgih – to je možno samo z odlično ekipo in odličnimi izdelki. Naša prodajna uspešnica Astra in revolucionarna tehnologija nove Opel Ampere-e sta le dva primera naše celovite ofenzive modelov.”

 

Opel Ampera-e dokazuje Oplovo izjemno inovativnost. Predstavlja revolucijo električne mobilnosti. Z dosegom več kot 500 kilometrov (doseg z električnim pogonom, merjen v skladu z novim evropskim voznim ciklom: > 500 km, začasni podatki), ta električni avto za vsaj 100 km presega najbližjega tekmeca v segmentu, kar se jih trenutno vozi po cestah. Poleg tega Ampera-e navdušuje tudi z užitkom pri vožnji in ognjevitostjo športnega avta. Zmogljivost elektromotorja ustreza 150 kW/204 KM, novi električni avto pa pospeši od 0 do 50 km/h v 3,2 sekunde. In ker so velike akumulatorske baterije s kapaciteto 60 kWh domiselno vgrajene v podvozje, je v vozilu obilo prostora za pet potnikov, prostornina prtljažnika pa se brez težav primerja z drugimi petvratnimi vozili v razredu kompaktnih avtomobilov. Poleg tega Ampera-e navduši s tipično Oplovo izjemno digitalno povezljivostjo, ki vključuje tudi sistem OnStar in projekcijo aplikacij pametnih telefonov.

 

Opel je lanskim priznanjem AUTOBEST tako dodal še dve nagradi. Leta 2015 je žirija Oplu namreč podelila nagrado SAFETYBEST za matrične IntelliLux LED® žaromete, Opel Corsa pa je prejela laskavi naziv avta, ki pomeni najboljši nakup v Evropi (Best Buy Car of Europe for 2015).