Nova Opel MOKKA X: Povsem povezan terenski avto za pustolovščine.

21.9.2016

  • Zaželena: drznejše zunanje poteze, še bolj prefinjena v notranjosti
  • Inteligentna: prilagodljiv štirikolesni pogon za dodaten užitek v vožnji
  • Še bolj vsestranska: pogon 4x4 na voljo s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom
  • Zazrta v prihodnost: prilagodljivi žarometi LED in najsodobnejša kamera Opel Eye
  • Povezana: nova napredna sistema za povezljivost IntelliLink in Opel OnStar

 

Rüsselsheim. Nova Opel MOKKA X se morda na prvi pogled zdi majhna (dolga je le 4,28 metra), a povpraševanje po kompaktnem športnem terencu je veliko. Predhodnica najnovejše različice proizvajalca iz Rüsselsheima, Mokka prve generacije, je po uvedbi leta 2012 navdušila že več kot 600.000 uporabnikov. Eleganten videz, paleta živahnih motorjev in pustolovski značaj, neprekosljive možnosti za povezave in vrsta najsodobnejših tehnologij imajo zasluge, da je to zagotovo eden najbolj priljubljenih avtomobilov v svojem razredu v Evropi. Opel se je pri razvoju nove Opel MOKKE X odločil, da bo ohranil prednosti prejšnje različice, hkrati pa je z opaznimi dopolnitvami poskrbel, da bo prodajna uspešnica še bolj zaželena.

 

Oblikovanje: drzno, pustolovsko, prefinjeno

 

Oblikovanje zunanjosti nove Opel MOKKE X odlikuje drzen značaj. Videz prednjega dela je skladen z Oplovo novo podobo, vključno z masko v obliki krila in izrazitim pečatom dnevnih luči LED v obliki dvojnega krila. Prednji del ima tudi natančneje in še bolj elegantno izklesane površine. Vizualno mu to zagotavlja širšo, stabilnejšo in ‘možato’ držo. Zadnji del te poteze povzema z naslednjim dvojnim krilom zadnjih luči LED, ki so na voljo za doplačilo. Boki karoserije so zadržali izklesane in elegantne poteze s športnim poudarkom, spodnjemu delu karoserije pa daje posebno energijo značilno Oplovo ‘rezilo’, ki je proti zadku vozila zamaknjeno navzgor. Za dodaten poudarek športnega in ekskluzivnega videza poskrbijo nove živahne barve, med katerimi sta tudi ‘amber oranžna’ in ‘absolute rdeča’, za doplačilo pa je na voljo tudi paket OPC Line Sport s prednjim in zadnjim podaljškom odbijača ter stranskimi zaščitnimi oblogami.

 

Notranjost Opel MOKKE X je dobila povsem nove poteze. Nov sklop instrumentov obdajajo bolj vodoravno usmerjeni elementi. Armaturna plošča je tako na videz preprostejša in čistejša, obenem pa je še bolj ostro in natančno izdelana. Sredinski sklad je na novo zasnovan ob 7- ali 8-palčnem zaslonu na dotik sistemov za informacije in razvedrilo nove generacije. Zdaj prevzame s prefinjeno eleganco in čistejšim oblikovanjem z manj gumbi – številne funkcije so zdaj dostopne prek zaslona na dotik. Obenem je osrednji informacijski zaslon bolje čitljiv, kar zagotavljajo novi 3,5-palčni monokromatski in 4,2-palčni barvni zasloni z belo osvetlitvijo LCD.

 

4x4: prilagodljivi štirikolesni pogon z novim šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom

 

Kompaktni SUV je za doplačilo na voljo z inteligentnim prilagodljivim štirikolesnim pogonom, ki je predhodnici pomagal do osvojitve dveh nagrad za avto leta s štirikolesnim pogonom v Nemčiji. Inteligentni štirikolesni pogon z elektronskim sistemom večlamelne sklopke brezhibno porazdeli moč med prednjo in zadnjo osjo v razmerju od 100:0 do 50:50, pri vsakdanji uporabi pa deluje kot varčni prednji pogon. Ko voznik v mirovanju pritisne pedal sklopke, se aktivira v delčku sekunde, da prepreči zdrs pri speljevanju MOKKE X. Med vožnjo se vsa moč prenaša prednjim kolesom, štirikolesni pogon pa se vključi samo, ko to za izboljšanje prenosa moči na podlago zahtevajo vozne razmere, še posebej na mokrih in spolzkih površinah. Na mokrih cestah in v dežju je možna tudi občasna prerazporeditev prenosa moči pogonskega sklopa. Odvisno od stanja vozila in pogojev na cestišču lahko sistem navor prenese na zadnjo os. Tako tudi pri kratkotrajnih situacijah, na primer ko vozilo zapelje v udarno jamo ali naleti na poledico, dodaten navor zadnjih koles poskrbi za maksimalen oprijem in stabilnost ter tako poveča občutek varnosti in užitek pri vožnji.

 

Štirikolesni pogon je na voljo v kombinaciji z dobro znanim 1,4-litrskim bencinskim motorjem s 103 kW/140 KM (poraba pri ciklusu NEDC: mestna vožnja 8,21–8,3 l/100 km, zunajmestna vožnja 5,51–5,6 l/100 km, kombinirano 6,41–6,5 l/100 km; emisije CO2 1491–152 g/km) in cenjenim 1,6-litrskim ‘šepetajočim dizelskim motorjem’ CDTI s 100 kW/136 KM (poraba pri ciklusu NEDC: mestna vožnja 5,01–5,2 l/100 km, zunajmestna vožnja 4,21–4,4 l/100 km, kombinirano 4,51–4,7 l/100 km; emisije CO2 1191–124 g/km). V obeh primerih motor dopolnjuje šeststopenjski ročni menjalnik.

 

Opel bo prav tako poskrbel za uporabnike, ki iščejo različico s štirikolesnim pogonom in šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom, saj bo inteligentni sistem na voljo z novim najzmogljvejšim 1,4-litrskim motorjem ECOTEC® Turbo z neposrednim vbrizgom s 112 kW/152 KM (poraba pri ciklusu NEDC: mestna vožnja 7,81–7,9 l/100 km, zunajmestna vožnja 5,61–5,7 l/100 km, kombinirano 6,41–6,5 l/100 km; emisije CO2 1481–150 g/km), ki ga je uvedla nova Opel Astra.

 

Varnost: žarometi AFL LED z najsodobnejšo naprej usmerjeno kamero Opel Eye

 

Pri razvoju Opel MOKKE X so Oplovi inženirji spet upoštevali strategijo zagotavljanja dostopnosti inovativne tehnologije širši skupini kupcev, saj so uvedli prilagodljivo prednjo osvetlitev z žarometi, ki v celoti delujejo s svetili LED. Novi sistem AFL LED funkcije žarometov samodejno prilagaja voznim situacijam, da zagotovi najboljšo možno osvetlitev brez slepljenja drugih voznikov. Deluje z devetimi različnimi funkcijami, kot so osvetlitev v mestu, osvetlitev za podeželske ceste in turistični način za osvetlitev pri vožnji na nasprotnem voznem pasu. Ta sistem s svetili LED nadomešča prejšnji sistem z biksenonskimi žarometi AFL+. Po eni strani človeško oko zaznava predmete, osvetljene s svetili LED, v ‘pravih barvah’, kar zagotavlja večje vizualno udobje. Ker v modulu luči ni mehanskih premikov, je prilagajanje hitrejše in natančnejše, obenem pa je zagotovljena dolgotrajna zanesljivost. Novi žarometi porabijo manj energije in so zato varčnejši.

 

Najsodobnejša naprej usmerjena kamera Opel Eye z višjo ločljivostjo in zmogljivejšo obdelavo slike pozitivno vpliva na vse funkcije, ki jih podpira, vključno s samodejnim vklopom dolgih luči sistema AFL LED. Z izboljšano kamero in podporo podatkov o prometnih znakih navigacijskega sistema, ki je na voljo za doplačilo, izboljšani pomočnik za prepoznavanje prometnih znakov v Opel MOKKI X še učinkoviteje prepoznava prometne znake. Prikaz razdalje sledenja (FDI) uporablja naprej usmerjeno kamero za zaznavanje vozil, ki vozijo v isti smeri pred vozilom, opozorilo na nevarnost naleta pa je zdaj izboljšano z odsevnim prikazom opozorila z lučmi LED. Če se razdalja med voziloma prehitro zmanjšuje, se na vetrobranskem steklu pokaže LED odsev rdečih luči. Obenem zvočni signal opozori voznika, da mora zavirati. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu se samodejno aktivira pri hitrosti nad 60 km/h in s prikazom med instrumenti in zvočnim signalom opozori voznika, če začne vozilo nenamerno zapuščati svoj vozni pas.

 

Povezljivost in udobje: od najnovejša generacije sistemov IntelliLink do ergonomskih sedežev

 

Opel MOKKA X bo že ob začetku prodaje na voljo z vsemi storitvami Opel OnStar (odvisno od trga). Obenem bosta na voljo dve različici nove generacije sistema za informacije in razvedrilo IntelliLink. IntelliLink bo v vozilo prinesel svet pametnih telefonov, saj omogoča projekcijo funkcij in aplikacij tako prek programa Apple CarPlay kot tudi Android Auto (še ni na voljo v Sloveniji).

 

Nova Opel MOKKA X pa ni le eden najbolje povezanih avtomobilov v svojem segment, zagotovo je tudi eden najudobnejših. Tako kot pri večini Oplovih modelov je zveza neodvisnih medicinskih strokovnjakov s področja ortopedije, združenih v kampanji AGR (kampanja za zdrav hrbet), preverila in podelila certifikat ergonomskim sedežem, ki so edinstveni v segmentu, z njimi pa so dolga potovanja prav tako udobna kot raziskovanja zahtevnejših terenov. Vsestransko vozilo za vse terene pa navdušuje še z eno funkcijo za udobje: omogoča namreč odpiranje vrat in zagon motorja brez ključa. Vozniku za odklepanje ali zaklepanje vozila ni treba pritiskati gumbov na daljinskem upravljalniku ali ključu. Zadošča, da ga ima v žepu ali torbici, nato pa lahko z rahlim pritiskom na majhen gumb na poljubnih vratih vozila omogoči ali prepreči dostop do notranjosti in prtljažnika vozila. Prav tako lahko brez fizične uporabe ključa vzpostavi kontakt in zažene motor.

 

S preverjenimi terenskimi zmogljivostmi in ponudbo pogonov, izjemnimi možnostmi za povezave, vrhunskim udobjem ter novim, svežim in drznim oblikovanjem je nova Opel MOKKA X pripravljena, da nadaljuje z nespornim slovesom predhodnice in obenem Oplu pridobi nove kupce.