Opel objavlja podatke o porabi goriva na osnovi voznega cikla WLTP.

2.8.2016

  • Prostovoljna objava vrednosti porabe na osnovi voznega cikla WLTP vzporedno s trenutnimi uradnimi podatki NEDC
  • Nova spletna stran prinaša vrednosti porabe goriva, informacije iz ozadja, nasvete in odgovore na pogosta vprašanja
  • Testni vozni cikel WLTP bolj ustreza dejanskim voznim razmeram

 

Rüsselsheim. Opel je začel uresničevati svojo pobudo za večjo preglednost, ki jo je napovedal decembra lani. Pred prihajajočimi novimi zakonskimi predpisi glede poročanja o porabi goriva je Opel na posebej zasnovani spletni strani (http://www.opel.si/tools/wltp-voznicikel-porabagoriva.html) kot prvi nemški avtomobilski proizvajalec prostovoljno objavil podatke, izmerjene z veliko bolj realističnim testnim ciklom WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila), in z njimi dopolnil trenutno uradne in zakonsko predpisane podatke o porabi pri ciklu NEDC (novi evropski vozni cikel). Uradna poraba goriva NEDC je običajno nižja od prostovoljno zagotovljenih podatkov, ki temeljijo na voznem ciklu WLTP.

 

Uporabniki ob obisku spletne strani ne bodo našli le podatkov o porabi goriva, seznanili se bodo tudi s prednostmi, ki jih prinašajo nove vrednosti, spoznali bodo vozni cikel WLTP in odkrili napotke za varčevanje z gorivom. Na spletni strani je tudi poglavje z odgovori na pogosto zastavljena vprašanja.

 

“Opel je zavezan k zagotavljanju preglednosti,” pravi William Bertagni, podpredsednik evropskega inženiringa vozil pri Oplu. “Prav zato poleg obveznih podatkov o porabi in emisijah v skladu s ciklom NEDC prostovoljno objavljamo tudi razpon podatkov, ki temeljijo na voznem ciklu WLTP. Začeli smo z novo Astro s petimi vrati in Sports Tourerjem, sčasoma pa bomo objavili podatke, pridobljene v fazah cikla WLTP z najnižjo in najvišjo meritvijo za vsako kombinacijo motorja in menjalnika.”

 

Medtem ko NEDC določa vrednosti porabe pri ‘mestni, zunajmestni in kombinirani vožnji’, ki temeljijo na teoretičnem profilu vožnje, WLTP uporablja ‘dejanske’ profile vožnje, pridobljene z globalno statistično raziskavo. Vozni cikel WLTP je razdeljen na štiri dele z različnimi povprečnimi hitrostmi: nizek, srednji, visok in zelo visok del. Vsak del vključuje različne faze vožnje z ustavljanji, pospeševanjem in zaviranjem, ki predstavljajo vsakdanje profile vožnje.

 

Razpon vrednosti, ki jih objavlja Opel, je določen na naslednji način: vsako kombinacijo motorja in menjalnika preizkusijo z najbolj ekonomično opremo in z opremo, ki najbolj intenzivno porablja gorivo. Spodnja vrednost predstavlja najnižjo meritev med štirimi fazami cikla WLTP s porabo goriva vozila z najbolj ekonomično opremo pri ustrezni kombinaciji motorja in menjalnika. Zgornja vrednost predstavlja najvišjo meritev med štirimi fazami cikla WLTP z ustrezno porabo goriva vozila z opremo z največjo porabo.

 

Cikel WLTP ima široko podporo v avtomobilski panogi, razvili pa so ga v skladu s smernicami Svetovnega foruma za harmonizacijo pravilnikov o vozilih UNECE (Ekonomska komisija Združenih narodov za Evropo), da bolje odraža izkušnje voznikov pri vsakdanji uporabi. Pridobljene vrednosti so primerljive po vsem svetu, medtem ko so vrednosti pri ciklu NEDC veljavne samo v Evropi. Po načrtih EU bo sodobnejši cikel WLTP v letu 2017 nadomestil trenutno uradni ‘Novi evropski vozni cikel’ (NEDC).

 

“Opel je prvi nemški proizvajalec avtomobilov, ki uporabnikom omogoča vpogled v dejansko porabo goriva,” pravi vodja trženja v skupini Opel Tina Müller. “Cikel WLTP veliko bolje odraža današnje dejanske razmere pri vožnji kot NEDC in naša nova spletna stran bo uporabnikom pomagala pridobiti verodostojno oceno porabe goriva.”

 

V primerjavi z NEDC je preizkus WLTP doslednejši glede porabe pri uporabi v dejanskem cestnem prometu. Cikel temelji na strogem testnem postopku, ki upošteva realnejšo dinamiko vožnje in zunanje temperature. Da je zagotovljen globalno usklajen standard, poteka testiranje pod laboratorijskimi pogoji, med testnimi dejavniki pa so večje preskusne razdalje, višje povprečne in največje hitrosti, krajši časi postankov ter več zaviranja in pospeševanja. Tako na primer razdalja, ki jo vozilo prevozi pri ciklu WLTP, znaša 23 kilometrov (pri NEDC 11 km); delež časa postankov je samo 13 odstotkov (NEDC 25 odstotkov), največja hitrost pa doseže 130 km/h (NEDC 120 km/h).

 

Kombinirana poraba goriva petvratne kombilimuzine Astra z 1,4-litrskim turbo motorjem ECOTEC z neposrednim vbrizgom s 150 KM, šeststopenjskim ročnim menjalnikom in sistemom start/stop pri ciklu NEDC doseže 4,9–5,1 litra na 100 kilometrov, emisije CO2 pa znašajo 114–117 g/km. Razpon podatkov o porabi istega modela pri ciklu WLTP z meritvami, kot so bile opisane zgoraj, znaša 5,0–8,5 l/100 km.

 

Z 1,6-litrskim dizelskim motorjem CDTI s 110 KM, šeststopenjskim ročnim menjalnikom in sistemom start/stop znaša kombinirana poraba petvratne Astre pri ciklu NEDC 3,3–3,4 l/100 km (88–91 g/km CO2). Razpon podatkov o porabi istega modela pri ciklu WLTP z meritvami, kot so bile opisane zgoraj, znaša 4,2–5,7 l/100 km.

 

Čeprav daje na osnovi cikla WLTP pridobljeni razpon podatkov boljšo predstavo o dejanski vsakdanji porabi goriva kot pri ciklu NEDC, so vrednosti še vedno pridobljene s standardiziranim, vnaprej določenim voznim ciklom na testni napravi. To pomeni, da se lahko dejanska poraba goriva pri nekaterih pogojih v prometu razlikuje od testnih številk – na primer pri hitri vožnji po nemški avtocesti – in je lahko večja od navedene.