“SAFETYBEST 2015“: Priznanje za Opel IntelliLux LED® matrične luči.

23.10.2015

  • Nagrada žirije AUTOBEST za varnostno tehnologijo nove Opel Astre
  • IntelliLux LED® matrične luči s stalnim delovanjem nezasenčenih luči brez zaslepitve
  • V primerjavi s konvencionalnimi lučmi so nove intenzivnejše in obstojnejše

 

Rüsselsheim. Nagrada z razlogom: novi Opel Astri so zahvaljujoč prilagodljivim matričnim lučem IntelliLux LED® podelili laskavi naziv »SAFETYBEST 2015«. Nagrado dodeljuje žirija specializiranih, neodvisnih novinarjev iz 26 evropskih držav AUTOBEST, med njimi tudi iz Slovenije. Svojo odločitev je obrazložila: »Tehnologija matričnih luči je najsodobnejša in najbolj inovativna tehnologija avtomobilskih luči. Po vseobsežnem testiranju večine članov žirije AUTOBEST, se je sistem izkazal za tako učinkovitega, da smo ga poimenovali »magičen sistem.« Z novim priznanjem Astra nadaljuje uspeh Corse, ki ji je lani pripadel laskavi naziv »Best Buy Car Of Europe for 2015«.

 

Najnovejše IntelliLux LED® matrične luči omogočajo vožnjo z nenehno delujočimi nezasenčenimi lučmi, brez zaslepitve ostalih udeležencev prometa. Luči so v kompaktnem razredu premierno vgrajene prav v novi Astri. Kupci si jih bodo lahko omislili z zmernim doplačilom. IntelliLux LED® matrične luči so veliko več, kot preproste nezasenčene luči LED, ki jih ponujajo tekmeci. Dinamično inteligenten sistem se namreč samodejno prilagaja trenutnim prometnim razmeram in zagotavlja najboljšo osvetlitev v vseh razmerah in okoliščinah vožnje. Opel z zmogljivimi matričnimi lučmi LED zagotavlja dostopnost najsodobnejše tehnologije luči, doslej na voljo le v razredu dragih, luksuznih vozil, najširšemu krogu uporabnikov.

 

»S cenovno dostopnostjo širšemu krogu kupcev demokratiziramo inovativne avtomobilske tehnologije. Naše nove matrične luči IntelliLux so pravšnji dokaz tega. Tehnologija luči LED zagotavlja izjemne zmogljivosti v nočni vožnji, s čemer odločno veča varnost voznika in ostalih udeležencev v prometu,« pravi Charlie Klein, podpredsednik Opla,zadolžen za inženiring vozil.