Uspešen na Twitterju: Predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann ima že 10.000 sledilcev.

8.7.2015

  • @KT_Neumann: predsednik Opla omogoča vpogled v delovanje družbe preko družbenih omrežij
  • Videocast: dr. Karl-Thomas Neumann uspešen tudi na YouTubeu
  • Digitalni predsednik družbe: prvi izvršni direktor evropskega avtomobilskega izdelovalca na Twitterju

 

 

Rüsselsheim. Predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann postavlja nova merila digitalnega družbenega komuniciranja in javne dostopnosti za izvršnega direktorja velike avtomobilske družbe na Twitterju. S prvim čivkom je Neumann obljubil, da bo sledilce obveščal z vsem, kar je povezano z Oplom in največjim povratkom k poslovni uspešnosti v avtomobilski industriji. Po skorajda dveh letih je na svojem računu presegel mejnik 10.000 sledilcev.

 

Neumann je prvi predsednik evropskega izdelovalca avtomobilov, ki preko Twitterja deli z javnostjo informacije o delovanju družbe, za delovanje katere je odgovoren. S sledilci komunicira preko naslova #askKTN, preko katerega seznanja javnost o Oplovi produktni ofenzivi novih avtomobilov in motorjev, komunicira s Twitterviews s SPIEGEL Online, sporoča novice o nagradi »Best Buy Car of Europe for 2015«, ki jo je žirija Auto Best podelila Opel Corsi ter odkriva zakulisno dogajanje na največjih avtomobilskih razstavah. Neumann je z inovativnim pristopom in uporabo inovativnih oblik komuniciranja pridobil oznako »izvršni direktor digitalne zdrave pameti«.

 

»Digitalna povezanost našega delovnega okolja s širšo javnostjo je posebnega pomena za Opel. Z našim večkrat nagrajevanim informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink, združljivim z aplikacijami Apple CarPlay in Android Auto ter individualnim povezovanjem in podpornimi storitvami sistema Opel OnStar so naši avtomobili izjemno bogato opremljeni. Dostopen, digitalno zdravorazumski predsednik družbe se posebej dobro sklada z vsem tem. Z video sporočili dr. Neumann obenem dokazuje, da je Opel vznemirljiva, inovativna znamka. Znamka, ki združuje sodobne medije in komunikacijske kanale s korporacijskim komuniciranjem ter zgovorno izpostavlja njihov pomen,« pravi Johan Willems, podpredsednik Opla zadolžen za komunikacije.

 

Izvršni direktor Twitter Deutschland Thomas de Buhr dodaja: »Karl-Thomas Neumann je eden redkih nemških poslovnežev, ki že izrabljajo številne možnosti Twitterja za eksterno komunikacijo. Njegov račun in čivki so avtentični, aktualni in popolnoma v skladu z inovativno avtomobilsko znamko. Mednarodne raziskave razkrivajo, da ima to pozitiven vpliv na podobo podjetja v javnosti. Ob vsem pa krepi tudi identifikacijo zaposlenih s podjetjem. Zato pri Twitterju čestitamo dr. Neumannu, ob mejniku 10.000 sledilcev.«

 

Tovrstna Neumannova komunikacija z javnostjo je integrirana s celostno Oplovo aktivnostjo na družabnih omrežjih in je namenjena vsem, ki jih zanima Opel. Predsednik družbe ne veča zanimanje za Opel le z vse večjim angažiranjem na družbenih omrežjih, na primer z video vsebinami na YouTube, marveč tudi s komentiranjem aktualnega dogajanja v družbi. Tako je javno izrazil svoje mnenje o stavki zaposlenih v nemških varstvenih centrih za otroke in mladino. Legendarno razsežnost pa je pridobil njegov odziv na Ice Bucket Challenge, na izziv polivanja z ledeno vodo #Icebucketchallenge.