Opel ADAM Easytronic 3.0: Združitev najboljšega dveh različnih svetov.

1.6.2015

  • ADAM z avtomatiziranim ročnim menjalnikom je bil premierno predstavljen na avtomobilski razstavi v Carigradu
  • Nova generacija menjalnika Easytronic združuje prednosti ročnega in samodejnega menjalnika

 

Rüsselsheim/Carigrad. Individualen, z najvišjo ravnijo udobja in ekstremno ekonomičen, to je Opel ADAMA z menjalnikom Easytronic 3.0. Nov avtomatiziran ročni menjalnik v Oplovem mini avtomobilu sodobnega življenjskega sloga je bil premierno predstavljen prav te dni na mednarodni avtomobilski razstavi v Carigradu, ki se je končala včeraj, 31. maja. Petstopenjski menjalnik Easytronic 3.0 je na voljo v ADAMU od začetka letošnjega leta. Združuje udobje samodejnega in učinkovitost ročnega menjalnika. Ob tem je zahvaljujoč kompaktni zgradbi lažji od konvencionalnega samodejnega menjalnika.

 

Oplov Easytronic 3.0 sodi med tako imenovane avtomatizirane ročne menjalnike. V osnovi je namreč ročni, mehanski menjalnik z majhnim notranjem trenjem, optimiziranim za manjše motorje. Samodejno deluje s pomočjo elektrohidravličnega aktuatorja, ki upravlja prestavljanje in delovanje sklopke. Krmilna elektronika menjalnika samodejno izbere najbolj učinkovito prestavo za zagotavljanje majhne porabe goriva v prevladujočih voznih razmerah. S tem je zagotovljena izjemna gospodarnost vožnje. Hidravlični sistem, z elektrohidravličnimi aktuatorji zagotavlja idealno in hitro prestavljanje in sicer tudi takrat, ko voznik ročno prestavlja v delno samodejnem načinu delovanja, s premikanjem prestavne ročice naprej, oziroma nazaj. S pomočjo tehnologije Start/Stop je poraba goriva z avtomatiziranim ročni menjalnikom v urbanem okolju še dodatno zmanjšana. Tako ADAM z 1,4-litrskim atmosferskim motorjem največje moči 64 kW/87 KM in menjalnikom Easytronic 3.0 porabi na 100 kilometrov vožnje za 0,4 litra manj goriva v kombiniranem ciklu, kot različica z ročnim petstopenjskim menjalnikom. Prihranek pri porabi goriva je ekvivalent zmanjšanju izpusta CO2 za 10 g na kilometer vožnje. Z avtomatiziranim ročnim menjalnikom in sistemom Start/Stop porabi ADAM 1.4 ecoFLEX na 100 kilometrov vožnje le 4,7 litra goriva in izpusti v ozračje le 109 g CO2 na kilometer. To pomeni, da se po nemški razvrstitvi energetske učinkovitosti uvršča med razreda C in B.

 

Menjalnik ob tem odločno veča tudi udobje vožnje. Najnovejša generacija menjalnika Easytronic namreč izstopa z večjo odzivnostjo, s hitrejšim in bolj tekočim prestavljanjem. Tovrstna optimizacija je bila dosežena z novimi aktuatorji in novimi tipali tehnologije nadzora, ob popolnoma prenovljenem osnovnem ročnem menjalniku. Oplovi inženirji so izbrali posebna prestavna razmerja posameznih prestav, prilagojena samodejnemu delovanju menjalnika. Prestavno razmerje pete prestave tako zmanjšuje število vrtljajev motorja ob vožnji po avtocesti in zagotavlja v notranjosti vozila tudi udobje z manjših hrupom. Ob vsem omogoča menjalnik Easytronic 3.0 primerljivo s samodejni menjalnikom tudi tako imenovanje »lezenje« vozila ob obračanju in parkiranju.

 

Združitev najboljšega dveh različnih svetov menjalnikov je že na voljo kupcem po izjemno sprejemljivi ceni. Menjalnik Easytronic 3.0 je namreč od petstopenjskega ročnega menjalnika dražji za 900 evrov.