Vitka, modna, inovativna: Nova Opel Astra.

1.6.2015

  • Vitka linija: nova Astra do 200 kilogramov lažja
  • Okretna, varčna, tiha: Astra bo na voljo le z zadnjo generacijo motorjev
  • Pametna zasnova: manjše zunanje mere, več prostora in udobja v notranjosti
  • Vrhunska povezljivost: prvi popolnoma nov model s sistemom Opel OnStar
  • Prvenec za informativno zabavni sistem: IntelliLink R 4.0 z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto
  • Prva v razredu: pametne matrične luči IntelliLink LED
  • Dovršena podpora: tehnologije in sistemi pomoči vozniku iz višjih razredov
  • Wellness sedeži: funkcije masaže, prezračevanja in nastavitve širine sedežev

 

Rüsselsheim. Začetek zgodbe o uspehu Oplovih kompaktnih avtomobilov seže v leto 1936, ko je luč sveta ugledal Kadett, nadaljevanje te izjemne zgodbe pa bo napisala enajsta generacija kompaktnega avtomobila znamke - nova Astra. Doslej so izdelali že 24 milijonov Kadettov in Aster in Opel je sedaj pripravljen dodati novo poglavje v zgodovini svoje uspešnice. Naslednja generacija Astre temelji na povsem novi lahki arhitekturi vozila, ki bo na voljo le z najnovejšo generacijo motorjev in bo ponujala funkcije, prej znane le iz višjih razredov. Vitke linije dajejo novi Astra bolj atletski izgled kot kdaj koli prej. Povedano na kratko, nova Astra združuje učinkovitost z eleganco in bo s svojimi inovacijami na novo postavila merila za kompaktni razred. Premierno bo nova Astra predstavljena to jesen med 17. in 27. septembrom na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

 

»Za novo Astro so odločilne tri značilnosti - učinkovitost, inovativnost in dinamičnost,« pravi predsednik Opel Group Dr. Karl Thomas Neumann. »Naši inženirji so jo razvili popolnoma na novo. Nova Astra je v primerjavi z dosedanjo lažja za do 200 kilogramov in je s športno obliko posebej vidna. Ob manjših zunanjih merah je notranjost odločno povečana in s tem je občutno bolj udobna. Pod motornim pokrovom bodo nameščeni le motorji zadnje generacije. Ob tem večajo varnost in udobnost potnikov številne tehnologije in sistemi podpore iz višjih avtomobilskih segmentov. Pred vse tekmece se nova Astra postavlja tudi z Oplu edinstvenim sistemom povezljivosti in asistence Opel OnStar, z najsodobnejšim sistemom integriranja telefona in najsodobnejšimi prilagodljivimi matričnimi lučmi IntelliLux.«

 

Prihranki tam, kjer štejejo: nova zgradba vozila

 

Lažja, varčnejša, okretnejša in udobnejša, nova Opel Astra zadovolji najrazličnejša pričakovanja z izjemno uspešno izvedenim avtomobilskim fitnes programom. Njen razvoj, torej razvoj nove generacije Oplovega kompaktnega avtomobila, je trasiral vizionarski študijski avtomobil Monza, predstavljen na avtomobilski razstavi v Frankfurtu leta 2013. Za študijski avtomobil Monza je dr. Karl-Thomas Neumann dejal, da sleherni del zgradbe in sleherna poteza oblike odslikavajo težnjo po kar največji učinkovitosti. Nova Astra dosledno sledi tej viziji. V primerjavi s trenutno Astro bo nova lažja, odvisno od različice in opremljenosti, od 120 do 200 kilogramov. Za tovrstno, odločno zmanjšanje mase je ključnega pomena povsem nova zgradba vozila. Ob tem je bil sleherni sestavni del zasnovan za zagotavljanje lahke zgradbe vozila v celoti. Tako je masa karoserije zmanjšana s 357 kilogramov na 280 kilogramov oziroma za 20 odstotkov. Zmanjšanje mase za 50 kilogramov je bilo doseženo tudi s pomočjo posebnega lahkega jekla, kompaktnih nosilnih okvirjev in zmanjšano maso elementov vpetja prednjih in zadnjih koles na podvozju.

 

V vožnji posebej opazni posledici tega svojevrstnega, vseobsegajočega avtomobilskega fitnes programa sta okretnost in udobje. Avtomobil je bolj odziven, natančnejši v zavojih in zagotavlja vozniku občutno bolj neposredne občutke v vožnji. Povedano drugače, nova Astra je v vožnji doslej najbolj zabavna Astra.

 

Le najboljše: najsodobnejši motorji

 

Motorji nove Astre sodijo v najsodobnejšo ponudbo pogonskih agregatov na trgu. To so dizelski in bencinski motorji z delovno prostornino do 1,6 litra, z največjimi močmi od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM. Povezujejo jih izjemna učinkovitost, odzivnost in tekoče delovanje.

 

Na začetek dizelske ponudbe je postavljen motor 1.6 CDTI z največjo močjo 70 kW/95 KM. Na bencinski strani stoji na izhodišču ponudbe motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (77 kW/105 KM). Zaradi marsičesa posebej izstopa povsem nov motor 1.4 ECOTEC Direct Injetion Turbo, štirivaljnik iz enake motorne družine kot manjši in manj zmogljiv trivaljnik. Povsem iz aluminija izdelan motor bo med kupce prišel v izvedbi največje moči 107 kW/145 KM. Navduši z dinamično odzivnostjo, velikimi zmogljivostmi in majhno porabo goriva. Motor doseže največjo navor 250 Nm pri zelo majhnih vrtljajih. Ob tem je največja moč motorja na voljo v izjemno širokem območju delovanja, od 1800 do 4000 vrtljajev na minuto. Tovrstne značilnosti zagotavljajo velik užitek v vožnji ob sočasni veliki učinkovitosti. K zmanjšanju mase avtomobila prispeva tudi zgradba motorja 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo. Po novem je namreč blok iz aluminija. V primerjavi z litoželeznim blokom aktualnega 1,4-litrskega motorja s turbinskim polnilnikom je lažji za 10 kilogramov.

 

Prostorna športna zasnova: Perfektna simbioza Astre

 

Tudi oblika nove Astra prikliče v spomin študijsko vozilo Monza. Evolucija Oplove oblikovalske filozofije umetnosti klesanja, združena z nemško natančnostjo pritegne poglede tokrat z lahkotnejšo, bolj atletsko obliko. Drugače kot doslej, ko je izstopala mišičasta podoba. Oplov znak na sredini kromirane prečke na maski motorja in značilne oblikovne zareze, se nadaljujejo proti zadnjemu delu vozila in novo Astro nedvoumno poveže z Oplovo družino. Žarometi spredaj so zliti z masko motorja, s katero tvorijo oblikovno celoto. Posebej izstopajoči del zunanjosti je zadnji C-stebriček strehe, zasnovan tako, da ima streha podobo, kot da lebdi nad vozilom. Zadnje luči so navidezno, svojevrstno povezane z igro senčnih in osvetljenih delov čez celotno širino. Nova Astra ni manjša le na pogled, marveč resnično manjša. V dolžino meri 4,37 metra in je skorajda pet centimetrov krajša kot model, ki ga zamenjuje. Z višino 1,46 metra je sočasno za 2,6 centimetra nižja. Manjše zunanje mere večajo aerodinamičnost in učinkovitost. Vrednost količnika zračnega upora nove Astre znaša manj kot 0,30.

 

Nova Astra je manjša navzven, večja navznoter. Oplovi inženirji so uspešno združili, na prvi pogled nezdružljivo. Tako je kljub temu, da je bila medosna razdalja zmanjšana za dva centimetra, v notranjosti več prostora. Z na novo zasnovanimi sedeži, so potniki zadaj deležni dodatnih 35 mm prostora za noge. Povečana je bila razdalja med prednjimi in zadnjimi sedeži. S tem je povečano udobje vožnje in občutek prostornosti. Oblike zunanjosti se prenašajo tudi v notranjost preko visokokakovostne armaturne plošče. Tako je tudi notranjost nove Astre zasnovana povsem na novo. Označujejo jo velika preglednost, z zmanjšanim številom stikal in velikim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik na sredinski konzoli.

 

Vsestranska storitve in vsestranska pomoč: Opel OnStar

 

Vsi novi modeli potrjujejo, da Opel demokratizira tehnologijo in inovativnost višjih avtomobilskih segmentov. Omogoča namreč, da najsodobnejše rešitve po dostopnih cenah uporablja najširši krog uporabnikov. To vsekakor potrjujejo sistemi povezovanja in omreženja. Nova generacija Astre bo tako prvi novi Opel, pri katerem bodo kupci lahko segli po sistemu za povezanost in pomoč Opel OnStar že ob prihodu na trg. Sistem Opel OnStar zagotavlja uporabnikom najširši nabor storitev za najvišjo ravni varnosti in udobja. Če se sproži posamezna varnostna zračna blazina sistem samodejno pošlje opozorilo v klicni center. Nadzornik pokliče vozilo in če ni odziva nemudoma napoti reševalce na kraj, od koder je prišlo sporočilo o sproženi varnostni zračni blazini. To je le ena izmed številnih možnostih in storitev zagotovljenih z novim sistemom. Vozniku in sopotnikom je sistem OnStar dosegljiv 24/7, 365 dni na leto. Ne glede na to, ali potrebujejo pomoč na cesti ali drugo storitev, je osebje OnStar uporabnikom vedno na voljo. Ob vsem tem bo sistem OnStar novo Opel Astro spremenil v mobilno 4G LTE Wi-Fi dostopno točko. Nanjo se bo lahko sočasno priključilo do sedem naprav, od pametnih telefonov do tabličnih računalnikov.

 

Ob vsem tem bo nova generacija informativno zabavnega sistema IntelliLink,

prvič vgrajena prav v novi Astri. Sistem je za lažjo povezavo s pametnimi telefoni združljiv z vmesnikoma Android Auto in Apple CarPlay. Tudi to možnost nova Astra ponuja prva v razredu. Vmesnika omogočata vsestransko združitev in uporabo pametnih telefonov v avtomobilu. Android Auto je razvit za zagotavljanje največje učinkovitosti uporabe aplikacij Google Maps, Google Now, govorne komunikacije z Googlom in uporabe številnih drugih avdio aplikacij in aplikacij povezanih s posredovanjem sporočil. Mednje sodijo WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify in podajanje avdio vsebin. Celoten seznam aplikacij je na voljo na spletnem naslovu Android.com/auto. Apple CarPlay omogoča uporabo iPhonea v vožnji, z upravljanjem preko osrednjega zaslona vozila. Na način posebej prilagojen in povsem primerljiv z uporabo pametnega telefona. Voznik lahko kliče in sprejema klice, pošilja in sprejema sporočila ali posluša glasbo s upravljanjem preko zaslona na dotik, oziroma z glasovnim upravljanjem preko sistema Siri. Vmesnik Apple CarPlay podpira uporabo aplikacij Phone, Messages, Maps, Music in je kompatibilen z aplikacijami drugih ponudnikov. Celoten seznam aplikacij je na voljo na naslovu Apple.com/ios/carplay. Aplikacije in funkcije sistema se upravlja preko velikega, osempalčnega zaslona, nameščenega na sredinski konzoli, preko stikal na volana (jakost zvoka) ali z glasovnim upravljanjem.

 

Premijske tehnologije v kompaktnem razredu: IntelliLux LED® in ostalo

 

Med absolutne novosti in vrhunske varnostne rešitve nove Astre se uvršča tudi popolnoma nov, patentirano Oplov sistem matričnih luči LED nove generacije. Sistem z novo Astro prvič vstopa v kompakten avtomobilski razred. Omogoča vožnjo z neprekinjeno uporabo nezasenčenih luči, ne, da bi bil ob tem zaslepljen kateri od udeležencev prometa. Z združuje 16 segmentov LED diod, osem na vsaki strani.

 

Novi matrični LED sistem nenehno samodejno prilagaja dolžino in distribucijo svetlobnega snopa glede na razmere v prometu. Sistem deluje s pomočjo sprednje kamere Opel Eye. Ko vozilo zapusti urbano področje, sistem samodejno vključi nezasenčene luči, ki delujejo neprekinjeno. To omogoča voznikom, da pri hitrosti 80 km/h odkrivajo objekte v bližini cestišča 30 do 40 metrov prej, kot s konvencionalnimi halogenskimi ali ksenonskimi zasenčenimi lučmi. S tem pridobijo 1,5 sekunde za reagiranje. Ob tem je odpravljena nevarnost zaslepitve drugih udeležencev v prometu. Ko kamera zazna vir svetlobe, torej vozila v isti ali nasprotni smeri vožnje, preprosto izključi delovanje tistih diod LED, ki pokrivajo to področje. Osvetlitev preostalega dela cestišča in okolice pa ostane nespremenjeno z nezasenčenimi lučmi. Z izjemno natančnostjo in prilagodljivostjo postavljajo matrične luči LED povsem nova merila za tehnologije svetil.

 

Novi sistem ne le učinkoviteje osvetli okolice, marveč v primerjavi s halogenskimi in ksenoskimi lučmi tudi dalj časa brezhibno deluje. Večanju trajnosti brezhibnega delovanja doda svoje tudi dejstvo, da sistem ne potrebuje mehanskih vodil. Premikanje sprednjih žarometov je namreč nadomestila preprosta prekinitev delovanja določenih segmentov svetil.

 

Ob Opel OnStar in IntelliLux LED bodo uporabniki novih Aster deležni vsestranske podpore in zagotavljanja najvišje ravni varnosti tudi z drugimi sistemi. Nabor sistemov je za ostale avtomobile kompaktnega avtomobilskega razreda neprimerljiv in enkraten. Sistemi kot so Traffic Sign Assistant, Lane Keep Assist s sistemom Lane Departure Warning, Following Distance Indicator in Forward Collision Alert with Collision Imminent Braking ne zagotavljajo le večjega udobja, marveč tudi odločno večje varnosti. Tempomat z omejitvijo hitrosti pomaga vozniku vedno in povsod ohranjati hitrost vožnje v okviru dovoljenega. Advanced Park Assist veča udobje vožnje s samodejnim parkiranjem. To se sproži s preprostim pritiskom na stikalo. Kamera zadaj se vključi, ko je izbrana prestava za vzvratno vožnjo. Sistem Side Blind Spot Alert pa odkriva ovire v oddaljenosti treh metrov od vozila na boku.

 

Med izjemne rešitve nove Astre sodijo tudi sedeži s certifikatom AGR, združenja za zdravo hrbtenico. Tako se nadaljuje tradicija Opla z zagotavljanjem izjemnih ergonomičnih sedežev. Ti po novem zagotavljajo še več udobja, saj jih je mogoče nastaviti v 18 smeri. Ob tem so opremljeni tudi s funkcijami masiranja, prezračevanja in omogočajo individualno nastavitev širine sedala. Za doplačilo je mogoče zadnje sedeže opremiti z dodatkom, ki poveča udobje sedenja.

 

Povsem nova Astra ni le bolj varna, udobna, atraktivna in modernejša, kot kadarkoli doslej. Je tudi lažja, učinkovitejša, bolj gibčna in bolj aerodinamična. Predstavlja Oplovo pot v prihodnost.