Nova delovna mesta in nova visokotehnološka oprema v GM Powertrain Europe v Torinu.

28.5.2015

Ob obeležitvi desete obletnice delovanja je sedež GMPT-E obiskal podpredsednik General Motorsa Dan Ammann

Torino. Ob deseti obletnici ustanovitve družbe GM Powertrain Europe je razvojni center v Torinu obiskal podpredsednik GM Dan Ammann. Oznanil je krepitev sodelovanja s torinsko univerzo Politecnico in razširitev razvojnega centra.

 

Namero o krepitvi sodelovanja GMPT-E in univerze Politecnico na področju raziskovanja in razvoja so predstavniki Politecnico Torino, regije Piemont in GMPT-E podkrepili s podpisom pisma o nameri. Načrt razširitve razvojnega centra vključuje razširitev GMPT-E v razvojni kampus Cittadella Politecnica, ki sodi pod okrilje Politecnico Torino. Razširjen del centra bo zasedal površino 2500 kvadratnih metrov. Z izgradnjo novega dela centra bodo pričeli leta 2016. Nova zgradba bo v celoti namenjena visoko specializiranim laboratorijem, pisarnam in zmogljivim računalniško vodenim strojem.

 

GM Powertrain Europe, ustanovljen leta 2005, je globalni center za inovacije in razvoj dizelskih motorjev in pripadajočih elektronskih krmilnikov GM. Razvija pogonske sklope za Opel/Vauxhall, Chevrolet in druge znamke pod okriljem GM. Pod skupno streho GM Powertrain Europe v Torinu delujejo laboratoriji in preizkuševalne enote zadolžene za dizajn, preučevanje virtualnih sestavnih delov, vse tja do preizkušanja motorjev na testnih mizah.

 

Center je od ustanovitve pred desetimi leti rastel izjemno hitro. Od začasne pisarne leta 2005, do najsodobnejšega, namensko zasnovanega kampusa Politecnico. Nenehno se je večalo tudi število zaposlenih. Od prvotnih 60, do današnjih 650 vrhunsko usposobljenih mednarodnih strokovnjakov iz 15 držav. Samo letos bo GM v centru ustvariti 60 novih delovnih mest.

 

Z najsodobnejšo opremo predstavlja GM Powertrain Europe v Torinu globalno strateški razvojni center GM. Za Evropo razvija premijske dizelske motorje za Oplova vozila. Tipičen predstavnik teh motorjev je motor 1.6 CDTI, najtišji dizel razreda, ki si je prislužil vzdevek šepetajoči dizel. Za GMC Canyon in Chevrolet Colorado v Severni Ameriki bo center v drugi polovici leta 2015 zagotovil novi 2,8-litrski dizelski motor. To bo edini dizel srednjega razreda z združitvijo velikega navora in majhne porabe goriva, z izjemnimi zmogljivostmi primeren tudi za vozila za vleko prikolic. V bodoče si bodo v Torinu zasnovani dizelski motorji delili številne sestavne dele ter zahvaljujoč lastnim, povsem samostojno razvitim sistemom nadzora in krmiljenja, združevali visokotehnološke rešitve z zmerno porabo goriva in majhnimi izpusti CO2.

 

»Torinski razvojni center ima z našimi izjemnimi strokovnjaki pomembno vlogo pri prizadevanjih, da zavzamemo in ohranjamo vodilno vlogo pri produktih in na področju najsodobnejših tehnologiji v avtomobilski industriji v celoti,« pravi Ammann. »Razvojni inženirji centra razvijajo najsodobnejše dizelske motorje na svetu s katerimi uporabnikom naših avtomobilov zagotavljamo velike zmogljivosti, ob sočasni veliki gospodarnosti in užitku v vožnji.«

 

»Rast centra GMPT-E dokazuje pomembnost povezanosti industrije in akademske sfere. Predstavlja možnost delovanja in graditve karierne prihodnosti številnim generacijam mladih, prodornih inženirjev pod okriljem ene največjih avtomobilskih družb. Njihova energija in osredotočenost na delo predstavljata temelj nadaljnega razvoja dizelskih motorjev GM,« je ob obeležitvi obletnice dejal Pierpaolo Antonioli, izvršni direktor GMPT-E.