Novi Opel KARL: Svetovna premiera na avtomobilskem salonu v Ženevi.

16.1.2015

  • Gospodaren: Trivaljnik najnovejše generacije z izpustom 99g CO2/km
  • Varen: Tehnologije in sistemi višjih segmentov
  • Prepričljiv: Kompaktne mere, majhna masa in prostor za do pet potnikov

 

Rüsselsheim. Mere: ekstremno kompaktne. Motor: izjemno gospodaren. Ime: preprosto KARL, Opel KARL. Avtomobil s petimi vrati in prostorom za pet bo premierno predstavljen med 5. in 15. marcem na avtomobilskem salonu v Ženevi. Vsebino mu bogati oprema s tehnologijami za zagotavljanje udobja, ki jih doslej ni bilo mogoče zaslediti v segmentu mini avtomobilov. Z dolžino le 3,68 metra in višino 1,48 metra združuje Opel KARL idealno notranjo prostornost in kompaktno zunanjost. Poganja ga sodoben, trivaljni bencinski motor najnovejše generacije, z delovno prostornino enega litra in izpustom le 99g CO2/km.


»KARL je Oplov atraktiven vstopni model. Postavlja se ob bok avtomobilom družine ADAM in nove Corse ter kot takšen dopolnjuje naš trio majhnih avtomobilov,« pravi predsednik Opel Group Dr. Karl-Thomas Neumann. »Je idealen avtomobil za kupce, posebej pozorne na ceno, saj združuje vsakdanjo uporabnost z udobjem in veliko gospodarnostjo z najsodobnejšimi tehnologijami.«


Učinkovit: Novi trivaljnik 1.0 ECOTEC


Kupci bodo izbirali med tremi stopnjami opremljenosti, Essentia, Enjoy in Cosmo. Novi Opel KARL si bo ob tem mogoče omisliti z desetimi različnimi barvami zunanjosti. Od »Night Violet« do »Kiwi Green«. A Oplov novinec ni prepričljiv le na pogled, temveč prepriča tudi s številnimi tehničnimi značilnostmi, ki mu odločno večajo vrednost. Pod motornim pokrovom je tako skrita najnovejša generacija Oplove pogonske tehnologije. Novi motor 1.0 ECOTEC največje moči 55 kW/75 KM. Povsem iz aluminija izdelan bencinski trivaljnik delovne prostornine enega litra, izjemno učinkovitega in uglajenega delovanja. Petstopenjski ročni menjalnik omogoča voznikom natančno uravnavanje delovanja motorja. Podvozje KARLA, skupaj z volanom, je bilo razvito za zagotavljanje najvišje ravni varnosti in udobja, ob sočasnem zagotavljanju velikih voznih zmogljivosti. Posebej prepričljiv je paket opreme ecoFLEX, z aerodinamično optimizacijo zunanjosti. S pomočjo njega se KARL postavlja z izjemno omejenim izpustom, le 99g CO2/km. To pomeni, da je poraba goriva zmanjšana na le 4,3 litra goriva na 100 kilometrov. Med elemente paketa opreme ecoFLEX sodijo tudi energetsko učinkovite pnevmatike.


Izjemno raven udobja zagotavljata tudi široka koloteka, spredaj 1410 mm, zadaj 1416 mm in dolga medosna razdalja 2385 mm. Kljub majhni masi 939 kg, se petvratni KARL postavlja z veliko notranjo prostornostjo. Asimetrično deljivo naslonjalo zadnjih sedežev v razmerju 40/60, je del serijske opreme Cosmo (za doplačilo pri opremi Enjoy) in omogoča odločno povečanje prtljažnika z zloženimi naslonjali sedežev na skoraj 1000 litrov.


Domiselni sistemi podpore in pomoči

 

KARLU so namenjeni številni najsodobnejši sistemi zagotavljanja varnosti in udobja. To so nevsakdanji, v bistvu nepričakovani sistemi za avtomobilski segment, v katerega sodi. Ob serijskem sistemu Hill Start Assist, preprečevanja pomika vozila nazaj ob speljevanju navkreber, nudi vozniku izjemno pomoč v vožnji tudi sistem Lane Departure Warning, združen s kamero spredaj. Z zvočnim opozorilom in utripanjem rumene ikone na plošči z merilniki, opozori voznika na vožnjo preko vzdolžnih cestnih oznak.


Tako kot ADAM in Corsa, je tudi KARL opremljen s sistemom Mestni način (City mode) za zmanjševanje potrebne moči za obračanje volana, s katerim se močno olajša manevriranje v mestu. Sistem Parkirni pomočnik (Park Assist) pomaga vozniku z zvočnimi opozorili odkrivati skrite ovire v mrtvih kotih in za vozilom ob parkiranju. Del serijske opreme od stopnje opremljenosti Enjoy je tempomat z omejevalnikom hitrosti (Cruise control with speed limiter). Sistem je posebej uporaben v urbanih okoljih, v območjih omejitve hitrosti vožnje na 30 km/h. Meglenke izboljšujejo vidljivost v zaostrenih vremenskih razmerah, medtem ko vgrajena funkcija osvetlitve ovinkov (Cornering Light) zagotavlja osvetlitev neposredne bližine vozila ob spreminjanju smeri vožnje. Zagotavlja večjo varnost tako vozniku, kot drugim udeležencem v prometu. Paket opreme Enjoy Plus združuje meglenke, sistem Lane Departure Warning, 15-palčna kolesa posebnega dizajna platišč in asimetrično deljivo (40/60) naslonjalo zadnjih sedežev. Pri stopnji opremljenosti Cosmo so del paketa opreme tudi 15-palčna platišča iz lahke litine.


Izjemno dolg je tudi KARLOV seznam elementov zagotavljanja velike ravni udobja. Izstopa Zimski paket, saj združuje med ostalim ogrevane sedeže in ogrevan volanski obroč.


Stopnji opremljenosti Cosmo je namenjena avdio napravo R300 BT z radiom, s šestimi zvočniki, priključkoma Aux-in in USB ter povezavo Bluetooth za prostoročno upravljanje telefona in pretočne avdio vsebine. Možno si ga je omisliti tudi s sistemom DAB+ (Digital Audio Broadcasting), s katerim se odločno poveča nabor radijskih programov in izboljša kakovost zvoka.


Oplov najmanjši model bo v Sloveniji dopolnil ponudbo majhnih avtomobilov znamke letos poleti. Združil bo vse, kar se da - praktično všečnost in všečno praktičnost za manj kot 10.000 evrov, kolikor bo potrebno odšteti za vstopni model.