Nagrada Connected Car Award za Oplovo sistemsko povezljivost.

14.1.2015

Podelitev nagrade na avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu


Rüsselsheim/Detroit. Drugo leto zapored je predsednik podjetja Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann prejel nagrado Connected Car Award za sistemsko digitalno povezljivost vozil znamke. Ob tem so Oplu podelili še  posebno priznanje Pioneer-award za sistem OnStar. Inovativni sistem, ki vzpostavlja povsem nove trende na številnih področjih. Sistem vsestransko združuje rešitve za brezskrbno, varno storitev mobilnosti najvišjega razreda, s progresivnimi informacijskimi tehnologijami. Opel bo sistem OnStar na nekaterih trgih vključil v ponudbo sredi letošnjega leta. Vozila bo opremil s sistemom 4G LTE, s katerim bodo ta postala zmogljive mobilne vstopne točke Wi-Fi. S tem bo omogočena, oziroma olajšana uporaba storitev, delujočih na osnovi hitre mrežne izmenjave podatkov in priključek do sedem mobilnih naprav. »Danes je internet v avtomobilu del premijske ponudbe. A ne več dolgo, saj Opel vedno drage tehnologije spremeni v množične in cenovno dostopne najširšemu krogu uporabnikov,« so zapisali v obrazložitvi nagrade, oziroma priznanja pri revijah Auto Bild in Computer Bild, po tem, ko so Oplu Pionir-award podelili že drugo leto zapored. Lani jo je prejel za informacijsko zabavni sistem IntelliLink v Opel ADAMU.


»OnStar in Opel bosta vožnjo v Evropi naredila varnejšo in manj obremenjujočo,« je dejal Karl-Thomas Neumann na slavnostni podelitvi priznanja v Detroitu. »S sistemom OnStar 4G/LTE bodo vozniki avtomobilov znamke Opel deležni hitre internetne povezave, s čemer bomo storili odločen korak na poti udejanjanja naše vizije vsestranske povezljivosti.«


Sistem OnStar bo poleg ostalega zagotavljal tudi samodejno storitev pomoči ob nesreči, pomoč ob okvari vozila, vključno s priklopom na diagnostični sistem delovanja vozila na daljavo, uporabo posebne aplikacije za odpiranje nehote zaklenjenih vrat na daljavo ter pomagal odkrivati lokacijo ukradenega vozila. S pritiskom na poseben gumb sistema bodo vozniki lahko neposredno stopili tudi v stik s klicnim centrom.