Mejnik uspešnosti: 750.000 Opel Insignij.

19.1.2015

  • Insignia OPC Sports Tourer ardensko modre barve kot jubilejno vozilo v Rüsselsheimu
  • Najsodobnejše tehnologije večajo privlačnost in prepričljivost Oplove zastavonoše

 

Rüsselsheim. V zgodbi o uspehu Opel Insignie je napisano novo poglavje. S tekočih trakov matične tovarne v Rüsselsheimu je namreč pripeljala že 750.000. Insignia. Zaposleni pod vodstvom direktorja tovarne Axla Scheibena so dosežek proslavili z Opel Insignio OPC Sports Tourer ekskluzivne OPC ardensko modre barve, ki je zaokrožila to izjemno število izdelave.


Nov mejnik uspešnosti je tako postavila Insignia z vrha ponudbe. Poganja jo 2,8-litrski motor V6 s turbinskim polnilnikom, največje moči 239/325 kW, največjega navora 435 Nm, s pogonom na vsa kolesa. Karavan pospeši od nič do 100 km/h v 6,3 s.


Axel Scheiben pravi, »To je poseben dan za vse zaposlene. Ponosni smo, da smo izdelali že 750.000 Opel Insignij. Opravili smo in opravljamo izjemno delo, saj izdelujemo zelo kompleksen avtomobil z najvišjo ravnijo kakovosti.« Zastavonoša znamke se ekskluzivno izdeluje v matični tovarni Opla v Rüsselsheimu.


Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann izpostavlja pomen Insignie za celotno podjetje: »Insignia kot naš zastavonoša predstavlja celotno znamko. S tem avtomobilom kažemo kaj smo sposobni narediti v smislu oblikovanja, tehnologije in kakovosti. Insignia ima zaradi vsega tega ključno vlogo pri vrnitvi Opla na pot uspeha.«


Opel Insignia je leto dni potem, ko je zapeljala na avtomobilski trg, leta 2009 zmagala v prestižnem izboru Evropski avtomobil leta. Avtomobil je postal še bolj priljubljen med kupci pozno poleti leta 2013, s prihodom nove generacije. Do danes je bilo za novo različico zabeleženih že 155.000 naročil. Samo lani je Opel prodal več kot 100.000 Insignij, kar je predstavljalo 19-odstotno rast. Tako je postala četrti najbolj priljubljen avtomobil v Oplovi ponudbi. »Insignia potrjuje uspešnost naše produktne ofenzive,« pravi dr. Neumann.


Lani je bila Oplova predstavnica srednjega razreda posebej uspešna v Veliki Britaniji, Nemčiji in Španiji in gledano v celoti je v Evropi lani zabeležila največjo rast v razredu.


V družino Insignia sodi pet različic. kombilimuzina s petimi vrati, štirivratna limuzina, karavanska Sports Tourer in Country Tourer ter super športna OPC. Evropski kupci najraje sežejo po Insignijah v črni in beli barvi. Na voljo so Insignie z bencinskimi in dizelskimi ter motorjem na LPG (utekočinjen naftni plin). Za vstopno različico z 1.4 Turbo ECOTEC® Start/Stop 103 kW/140 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom majhnega trenja, s stopnjo opremljenosti Edition, je potrebno odšteti 23.310 evrov.

 

Insignia je zdaj na voljo tudi z novim dvolitrskim visokotehnološkim dizelskim motorjem. Najsodobnejši štirivaljnik iz Kaiserslauterna prepriča z močjo in omejeno porabo, majhnimi izpusti ter nizko ravnijo hrupa in tresljajev.


Pred Insignio se postavljeni novi, mednarodni izzivi. Proti koncu letošnjega leta bo limuzinska Insignia OPC kot Holden Insignia VXR zapeljala tudi po avstralskih in novozelandskih cestah. Proti koncu desetletja pa bo v Rüsselshaimu stekla izdelava nove različice Insignie, ki bo v ZDA naprodaj z blagovno znamko Buick iz matične skupine GM.