Opel Corsa zmagala v prestižnem izboru AUTOBEST 2015.

12.12.2014

  • »Best Buy Car of Europe for 2015«: Oplov novi mali avtomobil prepričal strokovno žirijo
  • Prvi avtomobil v zgodovini AUTOBEST z zmago zaporednih generacij

 

Rüsselsheim. Nova Corsa je prava zmagovalka. Le tri mesece po začetku prodaje je Opel namreč že prejel več kot 55.000 naročil za peto generacijo svojega malega avtomobila. Večno prodajno uspešnico pa so sedaj obsijali tudi žarometi na evropskem odru za zmagovalce. Opel Corsa je namreč zmagala v izboru AUTOBEST 2015. Na obsežnem finalnem testiranju v Beogradu, v Srbiji je novinka zbrala je 994 točk in zmagala z občutno prednostjo. Za njo so se razvrstili Hyundai i20 (906 točk), Škoda Fabia (871 točk) in Citroen C4 Cactus (830 točk). Tako je Corsa postala prvi avtomobil z laskavim naslovom AUTOBEST za dve zaporedni generaciji.


Strokovno žirijo AUTOBEST sestavlja 15 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 15 držav srednje in vzhodne Evrope, med katerimi je tudi slovenski žirant Vinko Kernc. Na področju, na katerem živi približno 300 milijonov ljudi, je nagrada posebej priljubljena in uveljavljena med kupci avtomobilov. V izboru lahko zmagajo le avtomobili z ugodnim razmerjem med ceno, vsebino in zmogljivostmi. Poleg osnovnih tehničnih značilnosti žirija namreč pozorno upošteva tudi stroške vzdrževanja, distribucijo in dosegljivost nadomestnih delov ter obseg storitev prodajno-servisne mreže. Zmaga tako pripada avtomobilu, ki predstavlja najboljši nakup za povprečnega kupca. Po tem merilu je bila Opel Corsa daleč najboljša in v letošnjem izboru nepremagljiva. Dan Vardie, predsednik žirije AUTOBEST pravi: »Nova Corsa je dokazala, da je veliki mali avtomobil. Vsi člani žirije so prepoznali argumente s katerimi je novi Opel, `The Best Buy Car of Europe in 2015`. Nova generacija je ob tem logična evolucija Opla, ki je zmagal v izboru AUTOBEST pred sedmimi leti.«


»Prepričani smo, da je Corsa najboljši mali avtomobil, kar je žirija izbora AUTOBEST tudi potrdila. Zelo smo ponosni na ta uspeh! Nova generacija Corse izstopa z nemškim inženiringom, čustvenim dizajnom in izjemnim razmerjem med vsebino in vrednostjo za denar. Med vrhunce njene tehnologije sodijo varnostni sistemi in sistemi pomoči vozniku ter najsodobnejši motorji in menjalniki,« pravi predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann.


Corsa je eden najpomembnejših Oplovih modelov, saj nanjo odpade približno četrtina prodaje, s tradicijo bogate znamke. Od predstavitve prve generacije je bilo v 32 letih prodanih 12,4 milijona Cors. Corsa četrte generacije, ki je bila med letoma 2006 in 2014 prodana v približno treh milijonih primerkov, je prvič zmagala v izboru AUTOBEST leta 2007. Nova Corsa je eden izmed temeljev Oplove ofenzive novosti, s katero bo do leta 2018 znamka na trg pripeljala 27 novih avtomobilov in 17 novih motorjev.