Opel bo izdeloval drugi avtomobil z vrha ponudbe v Rüsselsheimu in opravil nove naložbe v izdelavo motorjev in menjalnikov.

20.11.2014

  • Izvršna direktorica GM Mary Barra je napovedala izdelavo novega SUV v Rüsselsheimu
  • Velike naložbe v izdelavo motorjev in menjalnikov v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Tychyju
  • Naslednje leto bodo v tovarni v Eisenachu zagnali tretjo izmeno
  • Brezpogojno zaupanje Oplu, Nemčiji in Evropi

 

Rüsselsheim. Ob drugem letošnjem obisku Nemčije je Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa, napovedala nov, obsežen naložbeni cikel. Javno je potrdila, da bo Opel v svoji matični tovarni v Rüsselsheimu ob koncu desetletja zagnal izdelavo novega modela. »Ob Insigniji bo novi SUV drugi zastavonoša znamke z vrha ponudbe,« je dejala Barra. Kot je bilo napovedano že marca letos, bo Opel za zadostitev prihodnjih zahtev in potreb razširjene izdelave vložil v svojo tovarno v Rüsselsheimu 245 milijonov evrov. Ob tem je Barra napovedala dodatne naložbe v višini več kot pol milijarde evrov v tovarne motorjev in menjalnikov v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Tychyju na Poljskem. Naložbe bodo Oplu omogočile nadaljnje korake v ofenzivi pogonskih agregatov, z vse bolj učinkovitimi motorji in menjalniki.


»Opel ima izjemen strateški pomen za GM. Produktna ofenziva 27 novih modelov in 17 novih motorjev je bila zagnana zelo uspešno. Dodatne naložbe pa bodo znamki omogočile, da ponovno zasije v polnem siju in okrepi svoj položaj v Evropi. Naložbe so jasen pokazatelj zaupanja GM v Opel, Nemčijo in celotno Evropo,« pravi Barra.


Predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann, je bil s tem jasnim, odločnim sporočilom posebej zadovoljen: »General Motors in Opel sta bliže, kot kadarkoli doslej.« Trditev o vsestranski podpori General Motorsa Oplu je ob tem še podkrepil. »Dodatne naložbe so najboljši pokazatelja izjemno uspešnega in vseobsegajočega sodelovanja.«


Mary Barra in dr. Neumann sta skupaj poudarila, da so bile vse poglavitne odločitve sprejete v dogovoru s predstavniki zaposlenih. Ob tem sta izrazila posebno priznanje kooperativnosti predstavnikov zaposlenih v Evropi, Sindikatu delavcev kovinske industrije (IG Metall) in Oplovem generalnem delavskem svetu, ki ga vodi Wolfgang Schäfer-Klug.


Wolfgang Schäfer-Klug je ob tem izjavil: »Paket ukrepov temelji na veljavni kolektivni pogodbi. Dogovor je vsekakor predpogoj za nadaljnjo vožnjo Opla po hitrem pasu. Pomaga nadaljnji rasti, ob sočasnem ohranjanju kakovostnih in konkurenčnih delovnih mest.«


Dr. Neumann je napovedal tudi uvedbo tretje izmene v tovarni v Eisenachu sredi leta 2015. »Ta dobra novica za tovarno v Eisenachu izhaja iz velikega povpraševanja po ADAMU in novi Corsi.«


S tem je izjemno zadovoljna tudi Mary Barra, saj je peta generacija avtomobila zabeležila že več kot 45.000 naročil, še pred prihodom na trg, kar je vsekakor izjemen dokaz, da bo avtomobil ponovno velika prodajna uspešnica.