Novi Opel Vivaro: Praktična, elegantna pisarna na kolesih

28.10.2014

  • Sveža podoba z več prostora, sodobne tehnologije in eleganten dizajn
  • Učinkoviti turbo dizelski motorji z najmanjšo porabo in izpustom CO2 v razredu
  • Nagrajevani Oplov oblikovalski jezik klesanja premierno med gospodarskimi vozili
  • Nosilec prenosnega računalnika in informacijsko zabavni sistem IntelliLink spremenita Vivaro v dobro povezano in omreženo mobilno pisarno
  • Vsestransko uporaben z dvema dolžinama in višinama ter večjim tovornim prostorom

 

Ljubljana. Prišel je novi Opel Vivaro - bolj praktičen, bolj učinkovit in privlačnejši, kot kadarkoli doslej. Njegova druga generacija združuje uporabnost lahkega gospodarskega vozila, prednosti pisarne na kolesih ter udobje in oblikovno privlačnost osebnega avtomobila. Že Vivaro prve generacije je bil izjemno priljubljen in je sodil med vodilna vozila na evropskem trgu lahkih gospodarskih vozil. Od leta 2001 so ga izdelali v skoraj 600.000 primerkih. Ob tem je z letno prodajo približno 50.000 enot in desetimi odstotki tržnega deleža v segmentu (Van D) Vivaro najbolj uspešno Oplovo lahko gospodarsko vozilo. Vivaro druge generacije prihaja na slovenski trg in bo nedvomno nadaljeval zgodbo o uspehu, ki jo je uspešno pisala že prva generacija vozila.

 

Novi Vivaro ima vse, kar je potrebno za uspeh. Njegove številne različice so daljše, z večjim tovornim prostorom, voznikov delovni prostor se postavlja z najsodobnejšimi tehnologijami, med katere sodi informacijsko zabavni sistem IntelliLink z uporabniku prijaznim navigacijskim sistemom. Številni drobnimi detajli pa ga hitro spremenijo v mobilno pisarno. Novi Vivaro je tudi ekstremno gospodaren, saj ga poganjajo motorji z odločno zmanjšano porabo goriva, ki znaša vsega 5,7 l/100 km. Tudi glede izpusta CO2 je z vrednostjo 149 g/km najboljši v razredu. Novi Vivaro je tako sočasno prijazen do lastnikove denarnice in okolja.

 

»Na izredno konkurenčnem trgu zadovoljuje Vivaro vse višje zahteve in pričakovanja kupcev lahkih gospodarskih vozil,« pravi Peter Christian Küspert, član uprave Opla in podpredsednik GME zadolžen za prodajo in poprodajo. »Vozilo mora biti ekstremno uporabno, v vlogi prepričljive poslovne vizitke in sočasno zadovoljiti tudi potrebe po osebnem prevozu. Nova generacija Opel Vivara združuje odlične rešitve za vse potrebe. Je pomemben del široko zastavljene produktne ofenzive in bo odločno okrepila naš položaj med ponudniki lahkih gospodarskih vozil.«

 

Dva dizelska motorja, štiri stopnje zmogljivosti: Najnovejša tehnologija turbo polnilnika za Vivaro

 

Z napredno tehnologijo motorjev je Vivaro gospodarno in zmogljivo vsestransko gospodarsko vozilo. Dva nova turbo dizelska motorja sta na voljo s štirimi stopnjami zmogljivosti, za hitro pospeševanje tudi takrat, ko je Vivaro popolnoma naložen. Motorno ponudbo sestavljata motorja 1.6 CDTI (66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM) in dve različici sofisticiranega motorja 1.6 BiTurbo, s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskih polnilnikov največje moči 88 kW/120 KM, oziroma 103 kW/140 KM. Z dvema turbinskima polnilnikoma združuje motor izjemne zmogljivosti in majhno porabo goriva. V kombiniranem ciklu je poraba goriva novega turbo dizelskega motorja manjša za približno liter na 100 kilometrov. Poraba goriva motorja BiTurbo znaša 5,7 litra na 100 kilometrov ob izpustu 149 g CO2/km.Tako je novo Oplovo gospodarsko vozilo po porabi goriva najboljše v razredu. Poseben program delovanja »eco« zagotavlja ob vsem tem še dodatne prihranke pri porabi goriva.

 

Novi Vivaro se ob gospodarnosti postavlja tudi z velikimi zmogljivostmi. Motor BiTurbo največje moči 88 kW/120 KM doseže že pri 1500 vrtljajev na minuto največji navor 320 Nm, med tem, ko različica največje moči 103 kW/140 KM, doseže največji navor 340 Nm.

 

S posebej sofisticiranim podvozjem in številnimi varnostnimi sistemi prenese novi Vivaro moč in navor svojih pogonskih sklopov brez težav v popolnosti na cesto. Ob zavornem dodatku ABS, je vozilo opremljeno še z elektronskim razdelilnikom zavorne sile EBD (Electronic Brake-force Distribution), sistemom pomoči vozniku ob zaviranju v sili EBA (Emergency Brake Assist), sistemom pomoči pri speljevanju navkreber HSA (Hill Start Assistant), elektronskim programom stabilnosti ESP (Electronic Stability Program) oplemenitenim s sistemom nadzora zdrsa gnanih koles TC (Traction Control) in sistemom dušitve bočnega nihanja vozila (Roll Over Mitigation).

 

Sodobni sistemi pomoči vozniku zagotavljajo sproščeno in varno vožnjo. Poleg že naštetih sistemov skrbijo za to še potovalni računalnik, omejevalnik hitrosti in sistem pomoči pri parkiranju Park Pilot. Vozniku je na voljo tudi izboljšan pogled na dogajanje za vozilom s kamero zadaj in poseben uporaben varnostni dodatek, veliko konveksno vzvratno ogledalo v sopotnikovim senčniku, ki ga je mogoče nastaviti tako, da vozniku odkriva pogled v mrtvi kot.

 

Sodoben mobilen delovni prostor: Novi Vivaro z veliko prostora in uporabnimi detajli

 

Fleksibilen, večnamenski in dobro opremljen, zadosti novi Opel Vivaro z najrazličnejšimi konfiguracijami sleherni zahtevi za lahko gospodarsko vozilo. Nasledil je uspešen koncept prve generacije, prepoznaven po številnih izvedbah. Na voljo je kot furgon, kombi, različica s podaljšano kabino za prevoz moštva in gola šasija s kabino z dvema dolžinama (L1: 4998 mm, L2: 5398 mm) in dvema višinama (H1: 1971 / H2: 2465 mm). Novi Vivaro je še bolje kot doslej opremljen za učinkovit prevoz tovora, saj sta obe izvedbi, kratka in daljša, daljši za 216 mm. S tem se je za 100 mm podaljšala nakladalna površina v obeh izvedenkah: na 2500 mm (L1), oziroma 2900 mm (L2) in tako je v furgon mogoče naložiti tri evro palete. Tudi prostornina tovornega prostora se je povečala in odvisno od izvedbe znaša od 5,2 m3 do 8,6 m3. Zadnja vrata omogočajo preprost dostop do tovornega prostora. Za prevoz posebej dolgih predmetov se lahko desno krilo vrat zatakne odprto pod kotom 90 stopinj. Ob tem se drugi del vrat zapre neodvisno. Posebna odprtina pod prednjim sopotnikovim sedežem in pregradi med kabino in tovornim prostorom dodatno podaljša tovorni prostor. Ob tem je v različici Kombi, z bočnimi drsnimi vrati, v treh vrstah sedežev prostora za osem potnikov.

 

Kokpit v novem Vivaru je sodoben, mobilen delovni prostor. Izbrati je mogoče tudi udobne sedeže s podporo v ledvenem delu, nastavljive po višini in dolžini. Vsa ključna funkcijska stikala in vzvodi upravljanja so ergonomično razporejeni v vidnem polju voznika in lahko dosegljivi. Med posebej praktične rešitve sodi osrednji sprednji sedež, ki ga je mogoče hitro in preprosto spremeniti v majhno delovno mizo, na katero je mogoče namestiti prenosni računalnik. Delovne pripomočke in ostale predmete, ki jih voznik pogosto uporablja je mogoče položiti na odlagalne površine in v predala okrog informacijsko zabavnega sistema, oziroma na sredinski konzoli. Posebej veliko uporabnega prostora ponuja 42-litrski predal pod sopotnikovim sedežem.

 

Novi Vivaro zgotavlja tudi optimalno povezanost in mreženje z Oplovim informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink, s sedempalčnim barvnim zaslonom z upravljanjem na dotik, Bluetooth povezavo telefona, sistemom pretočnih avdio vsebin in naprednimi funkcijami navigacijskega sistema s podatkovnimi bazami zemljevidov s preprostim nalaganjem preko priključka USB. Bogato opremo zaokrožajo sistemi kot je samodejna klimatska naprava in sistem Keyless Open & Start za večanja udobja in preprostosti uporabe.

 

Preprosto nezamenljiv: Novi Vivaro je robusten in eleganten

 

Uporaben in udoben znotraj, robusten in eleganten zunaj prinaša novi Vivaro med lahka gospodarska vozila Oplovo nagrajevano filozofijo oblikovanja »umetnost klesanja združena z nemško natančnostjo«. Tako bo nove kupce pritegnil že z oblikovno privlačnostjo. Z veliko, vpadljivo masko motorja, izstopajočimi lučmi in razpotegnjeno oblikovno zarezo na boku je zunanjost, z Oplovim velikokrat nagrajevanim oblikovnim jezikom sodobno elegantna. Dnevne luči v značilni Oplovi obliki krila dajejo Vivaru poseben pečat s tehnološko naprednimi LED diodami. S čistimi, praktičnimi potezami zadnjega dela je izpostavljena robustnost, ki zagotavlja uporabnikom Vivara trajno brezhibno delovanje iz dneva v dan.

 

Kupci bodo lahko izbirali med tremi izvedbami opremljenosti in 11 barvami karoserije. Od prihoda na trg dalje bodo na voljo tudi posebne barve vozil za posebne namene, s katerimi bodo Vivari skladni s sleherno namembnostjo in poslovno uporabo.