Oplova storitev nujne pomoči OnStar na eCall konferenci v Berlinu.

16.9.2014

  • Opel bo opremil avtomobile s sistemom samodejnega odziva na nezgodo OnStar še preden bo eCall v EU obvezen
  • Potniki v avtomobilu po nesreči samodejno povezani z reševalnimi službami
  • OnStar se na mesec globalno odzove na 100.000 pozivov za nujno pomoč

 

Rüsselsheim/Berlin. Opel z aktivno udeležbo na letošnji konferenci “eCall Days Germany”, od 16. do 18. septembra v Berlinu, potrjuje odločenost in ambicijo, da postane vodilni na področju povezanosti v avtomobilu. Največje mednarodne konferenca o evropskem sistemu avtomobilskega nujnega klica se bodo udeležili politični predstavniki Evropske komisije, predstavniki avtomobilske industrije, dobavitelji sestavnih delov in ostali deležniki.


Od začetka leta 2015 dalje Opel na izbranih evropskih trgih načrtuje vključitev storitev digitalnega povezovanja OnStar v osebne avtomobile znamke.


Kako in v kašnem obsegu sistem OnStar nudi podporo zagotavljanju javne varnosti, bosta na konferenci eCall Days Germany, predstavila Catherine M. Bishop, direktorica odgovorna za globalne storitve nujne pomoči in strategijo OnStar ter Gerrit Riemer, direktor zadolžen za mobilnost prihodnosti pri Oplu. Udeležence konference bosta še posebej natančno seznanila s storitvijo samodejnega odziva v primeru trka OnStar ACR (Automatic Crash Response).


S samodejnim odzivom na nezgodo (ACR) sistem OnStar neposredno po trku samodejno poveže vozilo s posebej usposobljenim svetovalcem takoj, ko zazna nesrečo. Če voznik, oziroma potniki zahtevajo pomoč, oziroma ne odgovorijo, operater nemudoma pošlje reševalce na kraj dogodka.


Poleg ACR nudi sistem OnStar še dodatno pomoč, oziroma podporo. S storitvijo pomoči v nujnih primerih je klic za pomoč vozniku, oziroma drugim udeležencem v prometu mogoče sprožiti s preprostim pritiskom, na temu namenjenemu stikalu v avtomobilu. Klic ima prioriteto pri posebej usposobljenih svetovalcih storitve OnStar. Ti se povežejo z gasilci, policijo in osebjem za nujno medicinsko pomoč in jih napotijo oziroma usmerjajo do avtomobila.


Konferenca “eCall Days” s podporo nemške zvezne dežele Spodnja Saška in zvezne vlade iz Berlina bo ponudila dober pregled nad stanjem uvajanja storitve eCall v Evropi.


OnStar je vodilni ponudnik varnostnih storitev v globalnem merilu. Tovrstne rešitve so svojevrstna dodana vrednost storitvam mobilnosti in naprednih informacijskim tehnologijam, ki jih zagotavlja sistem. OnStar trenutno že povezuje približno sedem milijonov uporabnikov v ZDA, Kanadi, Mehiki in na Kitajskem.


V okviru mreže OnStar deluje specializirano osebje 24 ur na dan, sedem dni na teden, 365 dni v letu. V povprečju sprejme sistem OnStar dva klica vsako sekundo, oziroma 185.000 klicev na dan. Ob tem se samodejno odzove na približno 100.000 klicev v sili, od tega na 5000 pozivov sproženih ob trkih po vsem svet v enem mesecu.


Sočasno z uvedbo sistema OnStar, bo Opel v Evropi začel avtomobile opremljati tudi s sistemom 4G LTE, s katerim bo avto postal dostopna točka zmogljive Wi-Fi povezave, s katero bo mogoče povezati vse tja do sedem mobilnih naprav.