Prodajna uspešnica: že 100.000 naročil za Opel ADAMA.

19.8.2014

  • Vse bolj barvita mesta: Prvak individualizma prepričal voznike
  • Sodoben: ADAM z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink in novim turbo bencinskim motorjem
  • Pustolovec bogati ponudbo: Robustni ADAM ROCKS pripravljen na vožnjo

 

Rüsselsheim. Opel ADAM, nekonvencionalni mestni avtomobil sodobnega življenjskega sloga, navdušuje strokovnjake in kupce. Zbral je namreč že vrsto nagrad in zmag v različnih izborih, ob tem pa postavil nova merila za majhne modne avtomobile. Njegovo priljubljenost potrjuje tudi število naročil, saj so jih zanj pri Oplu, od začetka leta 2013, ko je stekla prodaja, zbrali že več kot 100.000. Od tega jih je 3000 za novega člana družine prvaka individualizma, ADAMA ROCKSA. Mini crossover bo v prve prodajne salone pripeljal konec septembra z novo generacijo sodobnega in učinkovitega bencinskega motorja z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskim polnilnikom in le litrom delovne prostornine in tako kupcem ponudil še več vznemirljivosti. Dodatno razsežnost individualizacije vozil družine ADAM zagotavlja serijska zložljiva platnena streha Swing Top.


»Izjemno povpraševanje kupcev dokazuje, da je Opel ADAM nedvomno avtomobil, ki so ga kupci doslej pogrešali. Pogrešali so izražanje lastne osebnosti, kar jim ADAM s skorajda neomejenimi možnostmi osebnih izvedb v popolnosti omogoča« pravi Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik upravnega odbora Opel Group. »Sedaj smo za voznike ADAMA s pustolovskim duhom pripravili novo možnost – robusten in kul ADAM ROCKS.«


Sleherni urbani crossover je lahko, tako kot vsi ostali ADAMI, enkraten oziroma neponovljiv. Z novimi barvami, različnimi izvedbami strehe in številnimi kombinacijami v notranjosti, je mogoče ADAMA ROCKSA individualizirati na enaki ravni, kot vse ostale člane avtomobilske družine. Zaščitne obloge antracitne barve in srebrne zaščitne plošče poudarjajo njegov robusten in mišičast videz. Ob tem se platnena streha Swing Top odpre s preprostim stiskom na stikalo, v le petih sekundah in zagotavlja prvinske užitke vožnje pod milim nebom.


Opel ADAM in ADAM ROCKS sta prva avtomobila v katerima bo deloval povsem na novo razvit pogonski sklop. Ob že znanih atmosferskih bencinskih motorjih bo Opel vanju prvič vgradil zmogljiv, a sočasno izjemno učinkovit motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, povezan s povsem novim, šeststopenjskim ročnim menjalnikom majhnega trenja. Povsem iz aluminija izdelan trivaljnik je na voljo v dveh zmogljivostnih verzijah največje moči 66 kW/90 KM, oziroma 85 kW/115 KM. Kljub izjemno majhni porabi goriva je motor zmogljiv in uglajen. Različica največje moči 90 KM se ob tem postavlja z izpustom le 99 g CO2/km, kar je izjemna vrednost za avtomobil z bencinskim motorjem.


Seveda je ADAM ROCKS, tako kot vsi ADAMI, opremljen tudi z Oplovim večkrat nagrajenim informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink, s številnimi multimedijskimi možnostmi povezovanja in s številnimi aplikacijami. Sistem ima sedempalčni barvni zaslon za upravljanje na dotik in je povsem kompatibilen s pametnimi telefoni delujočimi na osnovi operacijskih sistemov ANDROID in Apple iOS. Ob tem ni le preprost in varen za upravljanje, marveč tudi cenovno dostopen, saj je zanj potrebno odšteti le 290 evrov. Z njim je ROCKS, tako kot vsi ostali ADAMI, najbolje povezan majhen avtomobil na trgu.