Oplov razstavni prostor v Ženevi izbran za najbolj kreativnega.

20.3.2014

  • Priznanje Creativity Award za prikaz Oplovega digitalno povezanega avtomobilskega sveta
  • Oplova predstavitev na avtomobilskem salonu vroča tema socialnih omrežij

 

Rüsselsheim. Opel je na 84. avtomobilskem salonu v Ženevi letos s svojimi avtomobili, tehnologijami, predstavitvijo in osebjem pustil izjemno pozitiven in odmeven vtis. Prevladujoča tema letošnjega Oplovega razstavnega prostora je bila povezljivost. Nemški avtomobilski izdelovalec je namreč z informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink v svojih avtomobilih - vse od ADAMA do Zafire Tourer - vodilni na trgu, leta 2015 pa bo v Evropi v ponudbo vpeljal vsestranske storitve sistema OnStar. OnStar je vodilna znamka rešitev za varno in brezhibno povezavo, prava dodana vrednost dosedanjim mobilnim storitvam in sočasno najbolj napredna informacijska tehnologija. In prav napoved, da bo sistem OnStar postal del Oplove ponudbe, je sodila med večje novosti letošnjega avtomobilskega salona v Ženevi. Velike pozornosti in odobravanja so ob tem bili deležni še nova ADAM ROCKS in ADAM S ter seveda Astra OPC EXTREME.


Najbolj kreativen razstavni prostor: prepričljive premiere Oplovih novosti


Oplov razstavni prostor na površini 1544 kvadratnih metrov je bil vsestransko visokotehnološki. Črn sijoči stekleni pod je bil obsijan s številnimi reflektorji, Oplova vozila in najnovejše tehnologije pa so bile prikazane na 36 metrov širokem video zidu visoke ločljivosti, sestavljenem iz milijon LED diod. Obiskovalci so podrobnosti o delovanju sistemov OnStar in IntelliLink spoznali na posebnih terminalih, preko katerih so postali del dogajanja na avtomobilskem salonu. Približno 300 ljubiteljev Opla se je namreč na razstavnem prostoru fotografiralo, njihove fotografije pa so bile prikazane na multimedijskem zaslonu. Tudi predsednik Opla, Dr. Karl-Thomas Neumann je bil interaktiven. Nastop Opla na avtomobilskem salonu v Ženevi je predstavil vsem, ki ga sledijo na Twitterju. Ob tem pa je bil njegov pogled na dogajanje na salonu zajet z večpredstavnostnimi očali Google Glass in predvajan v živo. Zaradi vseh teh inovacij, ki jih je namenil obiskovalcem, so Oplu podelili posebno priznanje Creativity Award. Priznanje podeljuje Club de publicité et de communication de Genève (CPG). Ta vsako leto na avtomobilskem salonu v Ženevi pritegne k sodelovanju strokovnjake za komunikologijo, ki sestavijo žirijo, kateri predseduje Benjamin Feijo. Po obhodu razstavnih prostorov podajo strokovnjaki končno oceno in izberejo znamko, ki najbolj zadovolji številna zahtevna merila. Letos, ko so izbirali že enajstič, jih je najbolj prepričal prav Opel.


Oplov nastop na avtomobilskem salonu ni bil deležen le velike pozornosti med obiskovalci, saj je pritegnil tudi entuziaste na socialnih omrežjih. Mednarodna spletna skupnost je namreč poslala kar 8500 twittov na #Opelgeneva in 26 objavljenih videov iz avtomobilskega salona v Ženevi je v nekaj dneh zabeležilo približno 90.000 vpogledov.