Popolnoma nov Opel Vivaro: Vrhunski dizajn in najboljši motorji v razredu.

18.3.2014

  • Večkrat nagrajen Oplov oblikovalski jezik klesanja tudi med dostavniki
  • Nov dizajn izpostavlja kakovost, funkcionalnost in delovno učinkovitost
  • Vivaro druge generacije z rešitvami najvišje uporabne vrednosti za prevoz tovora
  • Napreden dizelski motor BiTurbo zagotavlja največje zmogljivosti ob majhni porabi goriva

 

Rüsselsheim. Novi Opel Vivaro združuje funkcionalnost lahkega gospodarskega vozila ter udobje in dizajn osebnega avtomobila. Poleti, ko bo druga generacija Oplove prodajne uspešnice zapeljala na trg, bo javnost osupnila s prenosom velikokrat nagrajene Oplove oblikovalske filozofije, združitve umetnosti klesanja z nemško natančnostjo, med lahka gospodarska vozila. S privlačno obliko se bodo združile najsodobnejše tehnologije ter številne praktične in inovativne rešitve. Tako v notranjosti, kot pod motornim pokrovom, kjer bodo z izvedbo BiTurbo dizelskim motorjem zagotovljene velike zmogljivosti. Z vsem tem bo Vivaro izjemno konkurenčen in atraktiven v tem ključnem delu trga, na katerem Opel s približno 50.000 prodanimi Vivari na leto, obvladuje približno desetino prodaje srednje velikih dostavnikov v Evropi.


»Druga generacija Opel Vivara bo prepoznavna po veliki uporabnosti in izjemni kakovosti. Po 13 uspešnih prodajnih letih smo z odločno zaostrenimi merili na vseh ključnih področjih za gospodarska vozila, želeli povsem novemu vozilu povečati atraktivnost in prepričljivost,« je dejal Mark Adams, Oplov podpredsednik odgovoren za dizajn, ob opisu poglavitnih delovnih ciljev ekipe dizajnerjev. »Novi Vivaro združuje umetnost klesanja in nemško natančnost s tekočimi oblikovnimi potezami, klesanimi poudarki, vpadljivimi proporci in prepoznavno premijskimi elementi. Tako je po značaju ostrejši in odločnejši in predstavlja idealno mobilno poslovno vizitko.«


Preprosto nezamenljiv: Novi Opel Vivaro je robusten in eleganten


Zunanjost novega Opel Vivaro je sedaj še bolj elegantna in moderna. S široko, izstopajočo masko motorja, vpadljivima žarometoma in raztezajočimi, tipično Oplovimi oblikovnimi zarezami, značilnimi za velikokrat nagrajen oblikovni jezik znamke, združuje številne prepoznavne poteze in oblikovne posebnosti osebnih avtomobilov znamke.


Sprednje luči s črnim ozadjem visokega sijaja in kromirano obrobo poudarjajo tako imenovani učinek dragulja. Za dnevne luči je značilna tipično Oplova oblikovalska grafika, zaradi katere je podoba Vivara s svetili z diodami LED nezamenljiva. Ob eleganci je Vivaro - od široke maske motorja, do čiste oblike zadnjega dela - navzven robusten, kar je v skladu z zahtevami in pričakovanji vsakdanjih uporabnikov gospodarskih vozil. Oblika stranic vnaša umetnost klesanja med gospodarska vozila z značilnima Oplovima oblikovalskima zarezama, ki se raztezata pod zunanjima vzvratnima ogledaloma proti obrobam zadnjega bočnega dela, kot pri Insignii in Astri GTC.


Skladno z namenom novega Vivara, lahko uporabniki izbirajo med tremi izvedbami zunanjosti: od robustnega dostavnika, vpadljivega poslovnega vozila, do udobnega avtomobila za večje število potnikov. Barvno paleto novega Vivara sestavlja enajst serijskih barv, s petimi klasičnimi in šestimi dvoplastnimi kovinskimi barvami. Že ob pričetku prodaje bodo za vozila za posebne namene na voljo posebne barve.


Vsestranska uporabnost: Vivaro z dvema dolžinama, dvema višinama strehe in še več prostora


Vsestransko uporabni Vivaro je skladen s praktično vsemi zahtevami uporabnikov. Ponudba novega vozila izstopa z uspešnim konceptom različnih izvedenk, različnih konfiguracij z dvema dolžinama in dvema višinama strehe furgona, izvedbe Combi, vozil za prevoz delovne ekipe in različic za prevoz potnikov. Novi Vivaro je še bolj skladen z zahtevami uporabnikov kot dosedanji, saj z obema dolžinama ponuja večjo notranjo prostornost in večjo funkcionalnost za prevoz tovora in potnikov. Že osnovna izvedba meri približno pet metrov, dolga pa je za 40 centimetrov daljša. V primerjavi s prejšnjo generacijo je torej za 22 centimetrov daljša, kar zagotavlja dodaten prostor, ki je opazen tudi v notranjosti in s tem omogoča večjo funkcionalnost kot prej.


Dva dizelska motorja: Nova »turbo« tehnologija za Vivaro

 

Novi Vivaro je zahvaljujoč sodobni pogonski tehnologiji vsestranski delovni stroj za zahtevne naloge. Namenjeni so mu povsem novi turbo dizelski motorji, 1.6 CDTI in napreden motor 1.6 BiTurbo CDTI s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskih polnilnikov in dveh hladilnikov polnilnega zraka. Z usklajenim delovanjem dveh turbinskih polnilnikov ima motor velike zmogljivosti ob izjemno gospodarni porabi goriva. Poraba goriva je z novimi dizelskimi motorji zmanjšana v kombiniranem ciklu za več kot liter na 100 kilometrov vožnje. Motor BiTurbo porabi celo manj kot šest litrov na 100 km (preliminarni podatki). To zagotavlja Oplovemu novincu vsestranskost in veliko uporabno vrednost med vozili razreda v katerega sodi.


Vsi novi Opel Vivari različnih izvedb bodo primarno izdelani v tovarni v Lutonu, Velika Britanija. Tam so različne izvedbe Oplove prodajne uspešnice med lahkimi gospodarskimi vozili, razvite v sodelovanju z Renaultom, nastajale od leta 2001 dalje. Do danes jih je bilo izdelanih 600.000. Leta 2009 je v tovarni začel delovati center za predelavo in izdelavo posebnih različic s prekucniki, namenjenim posebnim delovnim namenom ter kombiniranemu prevozu delavcev in opreme. Ta del tovarne bo dodatno razširil svoje delovanje prav z novo generacijo Vivara. S tem bo zagotovljena še večja pestrost tovarniško izvedenih predelav namenjenih najrazličnejšim specifičnim dejavnostim. Seveda so vse predelave in posebne različice izvedene v skladu z najvišjimi Oplovimi merili kakovosti.


O novem Opel Vivaru, njegovih najsodobnejših tehnologijah in prilagodljivih konfiguracijah notranjosti bodo kmalu na voljo dodatne informacije.