The Best Cars 2014: Opel ADAM zmagovalec izbora bralcev.

3.2.2014

  • Glasovalo 115.285 bralcev revije auto motor und sport
  • Opel ADAM zmagal v skupni razvrstitvi kategorije mini avtomobilov
  • V Stuttgartu naslov prevzel generalni direktor Opla Karl-Thomas Neumann

 

Rüsselsheim. Opel ADAM postaja pravi zmagovalec, saj se je dolgemu seznamu njegovih zmag v številnih izborih in nazivom najboljšega nedavno pridružil še uspeh v 38. izboru bralcev priznane avtomobilske revije auto motor und sport. Avtomobil sodobnega življenjskega sloga je v kategoriji mini avtomobilov zmagal s 24,2-odstotnim deležem glasov. Ob tem je prehitel VW Up (23,9 odstotka glasov) in Mini (16,6 odstotka).

 

»Pri Oplu smo izjemno zadovoljni s priznanjem, saj je za ADAM glasovalo veliko število dobro informiranih bralcev. Zmaga pred močnimi tekmeci dokazuje, da je naš prvak individualizacije zadetek v polno. Od začetka prodaje smo do sedaj zabeležili že 62.000 naročil. A je ta zgodba o uspehu šele na začetku. V imenu Opla se zahvaljujem bralcem auto motor und sporta – ste pravi ljubitelji, avtomobilski sladokusci,« je na slovesni podelitvi v Stuttgartu dejal generalni direktor Opla, Dr. Karl-Thomas Neumann.

 

Po podatkih založniške hiše Motor Presse Stuttgart je v izboru Best Cars sodelovalo 115.285 bralcev. Glasovali so v desetih kategorijah, v skupni razvrstitvi in v posebnem izboru avtomobilskih znamk iz uvoza. Izbirali so med 384 modeli, 11 več kot lani.