Brezkompromisna športnost: nova Opel Astra OPC EXTREME.

26.2.2014

  • Študijski avtomobil za maloserijsko izdelavo: svetovna premiera na avtomobilskem salonu v Ženevi
  • Z dirkališča na vsakdanje ceste: najhitrejša Astra doslej
  • Turbinski polnilnik in ogljikova vlakna: več kot 300 KM, 100 kg lažja od OPC
  • Dih jemajoča podoba: visoko tehnološki lak poudarja Oplov dizajn klesanja

 

Rüsselsheim. Opel Astra OPC EXTREME, ki bo čez šest dni doživela svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi, je resnično čistokrvna dirkačica. Razvili so jo na najbolj zahtevni progi na svetu, na Nürburgring Nordschleife, poganja jo dvolitrski motor s turbinskim polnilnikom največje moči več kot 300 KM in oplemenitena je s ključnimi visokotehnološkimi komponentami Opel Astre OPC Cup. Glede na to, da je razvita iz dirkaške različice Cup, prinaša Astra OPC EXTREME na vsakdanje ceste čistokrvno dirkaško tehnologijo. Pričakovati gre, da bo odziv javnosti pozitiven in če bo sprejeta z odobravanjem, bo Opel zagnal številčno omejeno serijsko izdelavo super športne različice EXTREME, skladne s predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu.


Pod njenim pokrovom motorja iz ogljikovih vlaken deluje preko 300 KM. Sprošča jih dvolitrski bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskim polnilnikom, dvema odmičnima gredema s sistemom spreminjajočega časa odpiranja ventilov. To je enostavno najmočnejši štirivaljni motor, ki ga je je Opel kadarkoli proizvedel. Z aluminijskim motorjem sta v prepričljiv pogonski sklop združena še ročni šeststopenjski menjalnik in zapora diferenciala. Preizkušen in v avtomobilskem športu dokazan pogonski sklop deluje v OPC EXTREME izjemno učinkovito. Super športni avtomobil je namreč zahvaljujoč visoko tehnološkim komponentam iz ogljikovih vlaken za 100 kilogramov lažji v primerjavi s konvencionalno Astro OPC.


Vendar ta, v Formuli 1 uveljavljen material ne zmanjšuje le mase avtomobila. Iz ogljikovih vlaken so namreč izdelani tudi deli, ki izboljšujejo aerodinamiko. Mednje sodijo spojler in difuzor zadaj, sprednji spojler, pokrov motorja, elementi okrog podvozja, pokrov motorja, platišča, odprtine za zajemanje zraka zadaj in streha. Platišča iz ogljikovih vlaken so v primerjavi z aluminijastimi lažja za 20 kilogramov. Zmanjšanje mase z njimi je toliko bolj pomembno, ker je doseženo pri tako imenovani ne vzmeteni masi. Gre za dosežek, ki ga posebej cenijo tako inženirji in užitku v vožnji zapriseženi vozniki. Peresno lahka je tudi hišno izdelana streha iz ogljikovih vlaken. Njena masa znaša le 2,6 kilograma, občutno manj kot 9,3 kilogramov, kolikor znaša masa jeklene strehe. S streho iz ogljikovih vlaken je tako znižano tudi težišče Astre EXTREME. Blatniki so narejenim iz aluminija in vsak tehta le 800 g, medtem, ko je masa konvencionalnega pločevinastega blatnika 2,2 kg.


Zmanjšanje mase, za vozne lastnosti in zmogljivosti pomembnih delih vozila, odločno veča vodljivost in odzivnost ter seveda izboljšuje razmerje med maso in močjo motorja. Zato EXTREME, ki je skladen s predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu, vozi skozi zahtevne zavoje tako hitro, kot njegov dirkaški brat iz vztrajnostnega prvenstva Nürburgring Endurance Championship (VLN). EXTREME se ob vsem postavlja tudi z zmogljivim zavornim sistemom znamke Brembo, katerega srednje zavore so s 370-milimetrskim zavornim kolutom in šestbatnimi zavornimi čeljusti prevzete neposredno s pokalnega dirkalnika. Zato se avtomobil ponaša z dih jemajočimi pojemki. Ključne za celostno zmogljivost avtomobila so tudi pnevmatike, namensko razvite za različico EXTREME. Pnevmatike z merami 245/35 19 se postavljajo s primerljivim oprijemom, kot pnevmatike pokalnega dirkalnika. Ob vsem je mogoče podvozje (vzmeti in blažilnike) nastavljati tako kot pri pravem dirkalniku.


Brezkompromisnost zasnove se nadaljuje tudi v notranjost EXTREMA. Namesto zadnjih sedežev je v avtomobil vstavljena varnostna kletka. Vozniku in sovozniku so namenjeni školjkasti sedeži posebne zasnove znamke Recaro, s šesttočkovnima varnostnima pasovoma znamke Schroth. Posadka v Astri OPC EXTREME tako ne sedi, s posebnima sedežema in varnostnimi pasovi je namreč dobesedno integrirana v avtomobil. Volanski obroč z ojačitvami iz ogljikovih vlaken je odet v semiš, s slogovno usklajenimi rumenimi šivi. Številne dele decentno prekrivajo prepoznavne avtomobilsko športne barve Opla Motorsport, na primer ekskluzivni logo in stranske dele sprednjega spojlerja.


Izhodiščna karoserijska različica Astra GTC se z izvedbo OPC EXTREME še enkrat več izkaže kot idealen primer utelešenja Oplove filozofije dizajna klesanja. Večplastni nanos laka je pri Astri OPC EXTREME kombiniran z visoko kakovostnimi nalepkami, ki zagotavljajo tridimenzionalni učinek s katerim dodatno izpostavljajo Astrine čiste robove, odločne oblikovne poteze in seveda športne proporce.


»Z novo Astro OPC EXTREME zagotavljamo čisti užitek v vožnji. Študijski avtomobil je preprosto spektakularen in vozniki entuziasti bodo navdušeni nad njeno podobo, ki bo zagotovo pritegovala poglede. Tudi tipično Oplova notranjost je izjemna - vznemirljiva, s kakovostjo značilno za »izdelano v Nemčiji«. EXTREME je novi model z vrha ponudbe naše Astrine družine, model z atributi super športnega avtomobila,« pravi Oplov predsednik Dr. Karl-Thomas Neumann.