Bryan Adams predstavlja Oplovega ADAMA.

30.12.2013

Opel začenja kreativno sodelovanje s kanadskim rokerjem in fotografom

 

Rüsselsheim. Opel ADAM je ponovno v središču dogajanja. Tokrat z mednarodnim super zvezdnikom, kanadskim avtorjem in pevcem, ki ni le izjemen glasbenik, ampak tudi priznan fotograf. V njegovem fotografskem studiu v Berlinu je nastal koledar prvaka individualizacije z naslovom »ADAM by Bryan Adams«. Ob tem je fotograf ADAMU z zamaskirano podobo vdahnil lastno umetniško prepoznavnost. Koledar bo predpremierno predstavljen med 23. do 26. januarjem v muzeju Haus der Kunst v Munchnu. Zamaskirani ‘ADAM by Bryan Adams’ bo na voljo kupcem v ekskluzivni, omejeni seriji desetih avtomobilov. Izkupiček od prodaje bo namenjen skladu Bryan Adams Fundation, ki pomaga pomoči potrebnim ljudem po vsem svetu.

 

Tina Müller, direktorica marketinga je spremljala fotografiranje ADAMA v Berlinu in bila ob tem navdušena nad sodelovanjem: »Veseli nas, da smo lahko k sodelovanju pritegnili tako izjemnega umetnika. Nastale so fotografije avtomobila, ki so posnete na način, ki ga doslej, še posebej pri Oplu, še nismo videli. Uporabili jih bomo kot motiv za različne oblike komuniciranja ADAMA. Kampanja bo zagotovila dovolj smernic za komunikacijo, a bo le del široko zastavljenega pozicioniranja znamke kot vse bolj moderne, lifestyle znamke.« Tudi Adams je s projektom izjemno zadovoljen in mu je bil v veliko zabavo. Vse skupaj je komentiral kratko in jedernato: »Z Opel ADAMOM je vse mogoče.«

 

Opel ADAM se je kot motiv ustvarjanja Adamsa pridružil izjemnim zvezdnikom. Pred objektiv fotoaparata kanadskega umetnika so namreč doslej stopili že mnogi iz sveta slavnih, med njimi Amy Winehouse, Michael Jackson in Dustin Hoffman. Ob zlatem jubileju kraljice Elizabete II. so za njeno portretiranje, kot motiv na kanadski poštni znamki izbrali prav njega.

 

Opel ADAM je med kupce zapeljal v začetku leta. Strokovno javnost in kupce je nemudoma navdušil z nekonvencionalnostjo in izjemnimi, sodobnimi tehnologijami. Žirija uveljavljenega in priznanega izbora red dot ga je izpostavila kot izjemno dizajnersko stvaritev. Nedavno je ADAM prepričal tudi bralce Auto Zeitunga, ki so mu drugič zapovrstjo podelili naslov najboljšega v kategoriji mestnih avtomobilov Auto Trophy 2013.

 

ADAM je v vrhu tudi glede omreženosti in povezanosti. Posebej prepričljiv, privlačen in navdušujoč je informacijsko zabavni sistem IntelliLink. V Eisenachu izdelanemu majhnemu avtomobilu omogoča, da je najbolje povezan in omrežen med sebi enakimi. Sistem je kompatibilen s pametnimi telefoni delujočimi z operacijskima sistemoma iOS in Android. Podpira tudi aplikacijo iPhonea Siri Eyes Free.

 

Ob tem se avtomobil sodobnega, urbanega življenjskega sloga postavlja tudi z drugimi inovativnimi sistemi in tehnologijami, ki so doslej bile na voljo le v premijskem razredu. Mednje sodi samodejni sistem pomoči pri parkiranju, ogrevan volanski obroč, sistem pokrivanja nevarnosti v mrtvem kotu ter ekskluziven in Oplu edinstven integriran nosilec koles FlexFix na zadnjem delu.