Nova Opel Insignia na voljo prvim kupcem v Sloveniji

18.10.2013

  • Oplov zastavonoša z novim dizajnom zunanjosti in notranjosti zagotavlja še več ekskluzivnosti
  • Novi turbo dizelski motor z močjo 103 kW/140 KM, s povprečno porabo 3,7 l/100 km in izpustom 99 g CO2/km ter nova turbo bencinska motorja z neposrednim vbrizgom goriva z največjima močema 125 kW/170 KM in 184 kW/250 KM
  • Inovativni infozabavni sistem nove generacije z upravljanjem na dotik
  • Avanturistična Insignia Country Tourer s pogon na vsa kolesa
  • Športni užitki v napredni tehnologiji podvozja Insignie OPC
  • Vstopna cena nove Insignie je 23.350 evrov in ostaja na nivoju predhodnice

Ljubljana/Trebelno. Oplova uspešnica, ki je bila do danes prodana v več kot 600.000 primerkih, se te dni v novi podobi predstavlja pri nas. Insignia je od prvega dne spremenila pogled mnogih na znamko Opel, ker ponuja odlično mešanico originalnega in elegantnega dizajna, užitka v vožnji ter uporabnih inovacij. Je dobitnica številnih oblikovalskih in medijskih nagrad, kot je prestižni naziv Evropski avto leta ter je lastnica najboljših rezultatov poročila DEKRA o rabljenih avtomobilih in GTU statistike okvar pri tehničnih pregledih.

 

Prva generacija Opel Insignie je prepričala 2.861 slovenskih kupcev in je tako od leta 2009 do danes zasedala prva mesta v svojem razredu, dve leti pa je bila celo vodilna v razredu s približno 20-odstotnim tržnim deležem. Največ kupcev se je odločilo za dizelsko gnano Insignio v črni barvi, karavanski različici Sports Tourer in z opremo Cosmo.

 

Nova Insignia prinaša izjemno kakovosten in eleganten voznikov delovni prostor, intuitivni informacijsko zabavni sistem in vrhunske pogonske agregate, kot je 99 g CO2 turbo dizelski motor. Z vsemi izboljšavami so Oplovi inženirji dosegli tudi izjemno ugoden količnik zračnega upora Insignie. Vrednost Cd namreč znaša 0,25 za kombilimuzino in 0,28 za Sports Tourer, s čemer sta postala najbolj aerodinamična serijsko izdelana avtomobila v njunem razredu. Izvedene so prav tako številne izboljšave podvozja, vključno z blažilniki, stabilizatorji in elementi volanskega mehanizma, kar se izkaže z zmanjšanjem hrupa, tresljajev in z večjo ravnijo udobja.

 

Posodobitev voznikovega delovnega prostora

 

Prefinjena sredinska konzola s številnimi najsodobnejšimi tehnologijami in funkcijami je povsem nova in je bila odločno poenostavljena. Sedaj je na njej le nekaj stikal s katerimi se hitro in intuitivno upravljata tako informacijsko zabavni sistem, kot klimatska naprava. Seveda z zagotavljanjem največje ravni udobja in varnosti za potnike, s sočasnim odločnim zmanjševanjem motenj, ki bi odvračale pozornost od dogajanj v prometu.

 

Insigniin informacijsko zabavni sistem nove generacije je mogoče nadzirati in upravljati preko barvnega, osem plačnega zaslona na dotik. Iz izhodiščnega menija dosega voznik glavne funkcije in podmenije, kot so izbira radijskih postaj, pregledovanje naslovov pesmi, povezavo s pametnim telefonom ali 3D mapo navigacijskega sistema s pomočjo prsta, stikal na volanskem obroču, glasovnega upravljanja ali povsem novega sistema upravljanja na dotik, ki cel oprepozna pisavo. Ob tem je mogoče informacijsko zabavni sistem povsem individualizirati z do 60 različnih osebnih nastavitev in izborov (glasbeni izbor, telefonski imenik, naslovi shranjeni v navigacijskem sistemu), ki jih je mogoče tudi shraniti.

 

Stopnjo »man-and-machine« izmanjavo informaciji veča na novo zasnovana plošča z merilniki, z osempalačnim, visoko resolucijskim barvnim zaslonom. Ob klasičnih merilnikih, kot so merilniki hitrosti, vrtljajev motorja in polnosti posode za gorivo se v neposrednem vidnem polju voznika izpisujejo še detalji navigacijske naprave, uporabe pametnega telefona in podatki delovanja avdio naprave.

 

Nova generacija 99 g CO2 turbo dizelskega motorja in turbo bencinski motor SIDI

 

Pri novi Opel Insignii je mogoče izbirati med motorji treh goriv, bencina, plinskega olja in LPG (utekočinjen naftni plin), z največjimi močmi od 81 kW/110 KM do 239 kW/325 KM. Insignia 2.0 CDTI je prvakinja omejene porabe goriva. Njen novi dvolitrski turbo dizelski motor dveh zmogljivostnih stopenj, 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM, izpusti v ozračje le 99 g CO2 /km (Sports Tourer 104 g CO2 /km). Vrednost velja za štiri in petvratno različico z ročnim šeststopenjskim menjalnikom s sistemom Start/Stop, katerih kombinirana poraba goriva znaša 3,7 l/100 km (Sports Tourer 3,9 l/100 km). Dizelsko ponudbo zaokroža motor 2.0 BiTurbo CDTI z največjo močjo 143 kW/195 KM.

 

Najbolj prominentna bencinska motorja imata neposreden vbrizg goriva. Motor 2.0 SIDI turbo doseže največjo moč 184 kW/250 KM in največji navor 400 Nm. Drugi član najnovejše generacije motorjev 1.6 SIDI turbo pa se postavlja z največjo močjo 125 kW/170 KM in največjim navorom 280 Nm. Oba motorja se postavljata z izjemnim prirastkom moči razporejenim v širokem območju delovanja avtomobila, posebej tekočim delovanjem in veliko gospodarnostjo porabe goriva. Motorja sta na voljo z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in sistemom Start/Stop ali novim, šeststopenjskim menjalnikom z odločno zmanjšanim trenjem.

 

Vstopni bencinski motor ob začetku prodaje zastopa izjemno čist (Euro 6) 1.4 turbo s šestostopenjskim ročnim menjalnikom in Start/Stop sistemom. Doseže največjo moč 103 kW/140 KM in 200 Nm navora (220 Nm s funkcijo overboost), a porabi le 5,2 litra goriva na 100 km in izpusti v ozračje 123 g/km CO2 (Sports Tourer 5,6 l/100 km in 131 g/km CO2), kar pomeni, da je najbolj varčen v svojem razredu.

 

Zanimivo, posebej gospodarno alternativo predstavlja Insignia 1.4 LPG (LPG - Liquefied Petrolium Gas = utekočinjen naftni plin – UNP) z največjo močjo motorja 103 kW/140 KM in največjim navorom 200 Nm. Tako kot izvedba na bencin je motor, ki deluje na LPG s sestavo izpušnih plinov v skladu z prihajajočimi, izjemno zaostrenimi merili Evro 6.

 

Vrhunske tehnologije za večanje varnosti in udobja

 

Med sisteme za pomoč vozniku sodi najsodobnejša izvedba na osnovi radarja in kamere spredaj delujočega tempomata s samodejnim ohranjanjem varnostne razdalje, sistem opozorila na nevarnost v mrtvem kotu in sistem opozorila za nevarnost naleta. Adaptive Cruise Control, torej prilagodljivo delujoč tempomat ohranja izbrano hitrost z ohranjanjem, predhodno izbrane varnostne razdalje do spredaj vozečega vozila. Kamera zadaj združuje sisteme opozorila Rear Cross Traffic Alert, Lanne Change Alert in Side Blind Zone Alert, za zagotavljanje pokrivanja, oziroma optimiziranja pogleda in pregleda prostora ter dogajanja za in ob vozilu. S številnimi funkcijami, med katere sodi tudi mestna, oziroma luč za pešce, luči za vožnjo po podeželju in po avtocestah, kakor tudi z dinamično in statično osvetlitvijo v stran zagotavlja sistem prilagodljivega delovanja luči Adaptive Forward Lighting AFL+ večjo raven varnosti, še posebej v razmerah zmanjšane vidljivosti, oziroma teme.

 

Nova Insignia Country Tourer - ljubiteljica avantur

 

Med posebne dodatke in prepoznavne elemente Insignie Country Tourer sodi zaščita pod vozilom, spredaj in zadaj, v kombinaciji z izstopajočimi obrobami blatnikov okoli koles, spodnjimi deli bokov in dvojna izpušna cev. Najsodobnejši sistem pogona na vsa kolesa zagotavlja izjemen oprijem ter natančno vodljivost v vseh razmerah vožnje. Opremljena je še z zmogljivimi motorji s turbinskimi polnilniki, kot sta dvolitrski motor SIDI z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 184 kW/250 KM in vrhunski motor 2.0 BiTurbo CDTI. Oba z največjim navorom 400 Nm.

 

Elektronsko nadzorovan sistem pogona 4x4 združuje visokokakovostno sklopko, delujočo po principu Haldex in elektronsko zaporo diferenciala za zagotavljanje najvišje ravni pogona ter oprijema na asfaltu in drugih podlagah. Sistem se nenehno prilagaja prevladujočim razmeram vožnje s spreminjajočim se razmerjem razporejanja navora, od nič do 100 odstotkov na sprednja in zadnja kolesa ter sočasno med zadnjima kolesoma. V kombinaciji z elektronsko nadzorovanim premijskim podvozjem FlexRide postavlja pogon na vsa kolesa nova merila za odzivnost in nadzor vozila.

 

Čistokrvno športna nova Insignia OPC

 

Z največjo močjo motorja 239 kW/325 KM in največjim navorom 435 Nm je Insignia OPC ultimativni, najbolj zmogljiv Opel. Posodobljena oblika sprednjega in zadnjega dela  z nezgrešljivimi obeležji OPC, kot so vpadljivi športni elementi spredaj, in integrirani izpušni cevi zadaj posebej izpostavlja zmogljivosti avtomobila.

 

Privlačna obliko je zelo zgovorna tudi o najsodobnejši tehnologiji. Podvozje OPC je posodobljeno s posebnim osredotočanjem na vpetje zadnjih koles, pri kateremu je bilo, tako kot pri drugih Insigniah, spremenjenih 60 odstotkov komponent. Nova programska oprema sistema ESP omogoča natančnejšo dinamično nastavitev, s posebno odzivnostjo ob tendenci podkrmarjenja. Ob tem posodobljena programska oprema delovanja blažilnikov sistema FlexRide zagotavlja optimalen oprijem koles s podlago. Z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in pogonom na vsa kolesa pospeši Insignia OPC od nič do 100 km/h v šestih sekundah (Sports Tourer 6,3 s) in doseže največjo hitrost 250 km/h (elektronsko omejena največja hitrost). Izvedba brez elektronske omejitve največje hitrosti doseže z ročnim menjalnikom 270 km/h (Sports Tourer 265 km/h).

 

Potniški prostor sprejme voznika OPC s čistokrvnim avtomobilsko športnim vzdušjem. Ob osnovnih podatkih lahko voznik spremlja na posebnem zaslonu tudi podrobnosti, kot so tlak in temperatura olja, napetost akumulatorja, položaj dušilne lopute, moč zaviranja in vrednosti prečnih pospeškov g (na voljo za doplačilo). Novi volan visokozmogljive različice (za doplačilo je lahko tudi ogrevan) nosi ob samodejnem menjalniku tudi prestavni lopatici. Ti omogočata voznikom različice OPC ekstremno hitro ročno prestavljanje, tudi, ko deluje menjalnik samodejno. Na ta način združuje nova Insignia OPC prednosti ročnega in samodejnega prestavljanja.

 

Številne motorne različice in stopnje opremljenosti

 

Cena osnovne štirivratne Insignie z 1.4 Turbo ECOTEC® motorjem z največjo močjo 103 kW/140 KM, tehnologijo Start/Stop in opremo Edition se začne pri 23.350 evrih in med drugim vključuje naslednjo opremo: 6 zračnih varnostnih blazin, ABS, ESP, potovalni računalnik, usnjen volanski obroč s tempomatom, elektronsko vodeno klimatsko napravo, radio 300 s 7 zvočniki , USB vhodom in 4,2“ barvnim zaslonom ter 17-palčna platišča s pnevmatikami 225/50 R17. Začetno ponudbo različice z dizelskim motorjem predstavlja Insignia z 2.0 CDTI ECOTEC® ecoFLEX (88 kW/120 KM), Start/Stop za katero je potrebno odšteti 23.570 evrov. Za prve kupce Insignie so pri Oplu pripravili posebno ponudbo in osnovnim različicam dodali nekatere privlačne pakete opreme za ugodno ceno.

 

Prodajni načrti za Opel Insignio se usklajujejo z gibanjem avtomobilskega trga, vsekakor pa ostajajo na ravni uspešne predhodnice, kar pomeni približno 15 do 20-odstotni tržni delež v razredu ter med 500 in 700 letno prodanimi vozili.

 

Začetne cene različic:

Insignia Edition 4v 1.4T ECOTEC 103 kW/140 KM S/S 23.350 EUR

Insignia Edition 4v 2.0 CDTI EcoFlex 88 kW/120 KM S/S 23.570 EUR

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI (120 kW/163 KM) 4x4 S/S 34.700 EUR

Insignia OPC 2.8 V6 Turbo ECOTEC (239 kW/325 KM) 49.220 EUR

 

Doplačilo za 5 vrat znaša 200 evrov, za karavansko različico Sports Tourer pa 1.200 evrov.

 

Novinarska mapa se nahaja na Oplovi spletni strani za medije, kjer dodatne fotografije in video posnetki:

http://media.gm.com/content/media/sl/sl/opel/news.detail.html/content/Pages/news/sl/sl/2013/opel/10-02-new-opel-insignia.html