Svetovna premiera na IAA: Zmogljiva Opel Cascada 147 kW/200 KM

8.8.2013

  • Novi visokozmogljivi 1,6-litrski motor z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskim polnilnikom in 300 Nm navora
  • Vožnja z zloženo streho vse tja do hitrosti 235 km/h
  • Prvorazredna rafiniranost ob zmerni porabi goriva
  • Premierna predstavitev na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, začetek prodaje jeseni

 

Rüsselsheim. Z največjo močjo motorja 147 kW (200 KM) in največjim navorom 300 Nm bo posebej zmogljiva izvedba novega Oplovega motorja 1.6 SIDI Turbo doživela svetovno premiero na letošnjem avtomobilskem salonu IAA, od 12. do 22. septembra, v Frankfurtu. Opel Cascado bo pognala do največje hitrosti 235 km/h. Opel bo namreč v Frankfurtu premierno postavil na ogled visokozmogljivo različico svojega novega kabrioleta srednjega razreda. Njen novi, najbolj zmogljiv motor bencinske ponudbe bo prepoznaven po dveh izpušnih ceveh. Motor iz na novo zasnovane Oplove družine bencinskih štirivaljnikov z neposrednim vbrizgom goriva (SIDI – Spark Ingnition Direct Injection), po različici z največjo močjo 125 kW/170 KM, dviguje mejo zmogljivosti 1,6-litrskega novinca. Tako kot motor 1.6 SIDI turbo z največjo močjo 125 kW/170 KM, ki je v Cascado vgrajen že od začetka prodaje letos spomladi, deluje zmogljivejša izvedba na klasičen in tako imenovani super bencin.

 

»Povsem novi, zmogljivejši motor 1.6 SIDI turbo z največjo močjo 200 KM bo na avtomobilskem salonu IAA predstavil kupcem kabrioletov našo Cascado srednjega razreda na posebej atraktiven način. Novi bencinski motor z vrha ponudbe, razširja ponudbo pogonskih agregatov Cascade z različico izjemnega navora. Motor SIDI turbo z največjo močjo 200 KM in največjim navorom 300 Nm namreč sodi v vrh ponudbe skupaj z motorjem BiTurbo CDTI največje moči 195 KM in največjega navora 400 Nm. Cascada predstavlja z njim tako kombinacijo izjemnih zmogljivosti in užitka vožnje z zloženo streho,« pravi Martin Vögler, globalno odgovoren za inženiring motorjev MGE.

 

Prvi razred: Ogromen navor, velika moč in izjemna rafiniranost

 

Novi motor 1.6 SIDI turbo z največjo močjo 147 kW/200 KM se ne postavlja le z 11 odstotkov večjo močjo, marveč tudi z največjim navorom 300 Nm. Ta je za 70 Nm, oziroma, kar 30 odstotkov večji od navora dosedanjega 1.6-litrskega motorja s turbinskim polnilnikom v ponudbi. Novi motor se v vrh zmogljivostnega razreda uvršča tudi s specifično močjo 125 KM na liter delovne prostornine. Cascado požene do največje hitrosti 235 km/h. Ob vseh teh izjemnih zmogljivostih se kabriolet srednjega razreda postavlja še z omejeno porabo 6,7 litra goriva na 100 km in izpustom le 158 g CO2/km (začasni podatki pridobljeni skladno z merili EC 715/2007).

 

Osrednji del motorja SIDI turbo je novi blok motorja, ki zmore največje tlake v zgorevalnem prostoru vse tja do 130 barov na valj. Motor je izdelan iz sive litine z dnom iz aluminija. V primerjavi z različico z največjo močjo 170 KM so za motor največje moči 200 KM bili razviti drugačni bati. Ob tem je bilo kompresijsko razmerje zmanjšano z 10,5:1 na 9,5:1. Oplovi inženirji so ob tem nadvse uspešno združili veliko moč s prijetno tekočim delovanjem in veliko ravnijo udobja, kar so dosegli z obsežno optimizacijo sesalnega in izpušnega sistema. Tako deluje motor še posebej mirno in tiho v prostem teku. Hrup motorja ostaja tudi z večanjem hitrosti vožnje in večjo obremenitvijo omejen za voznika in potnike. Ekskluzivno vpetje prednjih koles HiPerStrut (High Performance Strut) dodatno veča veliko rafiniranost vozila v vožnji.

 

Novi motor 1.6 SIDI z največjo močjo 147 kW/200 KM zaokroža motorno ponudbo ostalih štirih bencinskih štirivaljnikov. Pridružuje se motorju 1.4 turbo z dvema zmogljivostnima stopnjama, 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM ter seveda 1,6-litrskem bencinskem motorju z neposrednim vbrizgom goriva in največjo močjo 125 kW/170 KM. Dizelske barve brani dvolitrski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 121 kW/165 KM in motor BiTurbo CDTI z največjo močjo 143 kW/195 KM. Oba porabita v povprečju le 5,2 litra goriva na 100 km in izpustita v ozračje le 138 g CO2/km. Zaradi tega se uvrščata v razred A energetske lestvice učinkovitosti EU.

 

Bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva največje moči 200 KM sodi seveda v široko zastavljeno ofenzivo razvoja in ponudbe novih avtomobilov in novih pogonskih agregatov. V petih letih bo namreč Opel na trg pripeljal 23 novih modelov. Ob tem bo do leta 2016 ponudbi dodal tudi tri popolnoma nove družine motorjev in 13 novih pogonskih sklopov, s katerimi bo posodobil 80 odstotkov svoje trenutne ponudbe. Novi motor 1.6 SIDI, tipičen predstavnik tako imenovanega manjšanja motorjev, je prepoznaven po veliki gostoti moči, ob sočasni izjemni rafiniranosti ter gospodarni porabi goriva, ob posebej majhnem izpustu CO2. Sočasno z njim bogati Opel ponudbo tudi s številnimi ultra sodobnimi ročnimi in samodejnimi menjalniki. Cascado 1.6 SIDI z največjo močjo motorja 147 kW/200 KM in ročnim šeststopenjskim menjalnikom bo mogoče naročiti v kratkem. Motor bo po svetovni premieri na avtomobilskem salonu IAA v kabrioletu srednjega razreda postopoma na voljo tudi v drugih avtomobilih znamke Opel.