Začetek proizvodnje nove Insignie v Rüsselsheimu

22.8.2013

  • Smaragdna Insignia Sports Tourer kot prva iz serijske proizvodnje zapušča tovarno

 

  • Country Tourer kot dodatna ekskluzivna različica modela iz Rüsselsheima

 

Rüsselsheim. Začetek serijske proizvodnje za novo Opel Insignio: danes je prvi avto za prodajo zapeljal s tekočega traku tovarne v Rüsselsheimu.

 

 

Pozornost je bila usmerjena na smaragdno Insignio Sports Tourer z novim 2,0-litrskim BiTurbo CDTI motorjem z največjo močjo 195 KM.

 

"To je trenutek, ki smo ga vsi veselo pričakovali, saj je nova izdaja naše zastavonoše, ki jo bomo uradno predstavitvili na sejmu IAA v septembru, naslednji pomemben mejnik v naši modelni ofenzivi," pravi dr Karl-Thomas Neumann. Predsednik Opla je pohvalil celotno ekipo za izjemno delo. "Dali so vse od sebe - vse svoje znanje, vse svoje izkušnje in vso svojo strast."

 

Z novo Insignio 3300 zaposlenih v tovarni v Rüsselsheimu še naprej piše zgodbo o uspehu, ki se je začela oktobra 2008 z začetkom proizvodnje prve generacije Insignie. Le leto kasneje so evropski avtomobilski novinarji Insignii podelili naslov "Evropski avto leta", kateremu je sledilo še je mnogo drugih priznanj. Proizvajalec avtomobilov iz Rüsselsheima je še posebej ponosen na vrhunske ocene za kakovost Insignie. V DEKRA poročilu o rabljenih vozilih za leto 2012 je Insignia postala številka ena drugo leto zapored z najmanj napakami ter tako znova dosegle najboljše rezultate v razredu srednje velikih vozil. V GTU poročilu o rabljenih avtomobilih za leto 2013 je pokazala odličnost v dveh kategorijah. Imenovana je za najbolj kakovosten avto v razredu srednje velikosti, ne le v kategoriji ena do tri leta starih avtomobilov, ampak tudi v kategoriji štiri do pet let starih vozil, v isti kategoriji modela. Do sedaj je bilo izdelanih okoli 600.000 Insignij, njena najpomembnejša trga predstavljata Nemčija in Velika Britanija.

 

Nova generacija modela prinaša številhne novosti za uspešen modela in njene različice. Obnovljen je namreč celoten portfelj Insignie – štirivratne, s petimi vrati, Sports Tourer in OPC različice. Nova generacija ima še bolj prepoznaven dizajn, novo kakovostno armaturno ploščo in najnovejšo generacijo sistema Infotainment z intuitivnim delovanjem.

 

Poleg tega novi visoko učinkoviti motorji določajo standarde v segmentu srednje velikih vozil – vključujoč v razredu najbolj varčne bencinske in dizelske agregate. Novi 2,0-litrski CDTI motor z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in sistemomStart/Stop porabi le 3,7 litra dizelskega goriva na 100 km in izpusti le 99 g/km CO2 (NEDC). In novi 1.4 Turbo bencinski motor z direktnim vbrizgom potrebuje le 5,2 litra goriva na 100 kilometrov z emisijami CO2 123 g/km.

 

V štartnih blokih pa je tudi novi družinski član: Insignia Country Tourer s pogonom na vsa kolesa, višjim odmikom od tal in SUV značajem. Country Tourer bodo izključno izdelovali je v tovarni v Rüsselsheimu, kot vseh druge različice Insignie.

 

Dr. Karl-Thomas Neumann je ob začetku izdelave Insignie dejal: "Opel ima najmočnejšo paleto modelov doslej in Insignia je zelo pomemben del tega. Insignia je rezultat visokih standardov kakovosti, pozornosti do detajlov ter inovacij."