Svetovna premiera na IAA za Opel ADAM Black Link in White Link.

30.8.2013

  • Optimalno povezani in modni z inovativnima posebnima modeloma ADAMA
  • IntelliLink informacijsko zabavni sistem in sistem govornega upravljanja Siri Eyes Free serijsko
  • Individualna podoba pametnega telefona v črno belem kontrastu
  • Združitev ultra moderne tehnologije in čistega, tehničnega dizajna

Rüsselsheim. Opel ADAM ni le prvak individualizacije, je tudi najbolj povezan in omrežen mali avtomobil na trgu. To še enkrat več dokazujeta posebna modela ADAM Black Link in ADAM White Link, ki sta serijsko opremljena s sistemom govornega upravljanja Siri Eyes Free. Oba bosta javnosti premierno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (od 12. do 22. septembra 2013). Glede na veliko odobravanje, ki ga je požel študijski avtomobil ADAM s sistemom Siri Eyes Free na spomladanskem avtomobilskem salonu v Ženevi, je bilo odločeno, da bo izdelana omejena serija 2000 ADAMOV Black Link in White Link za pametne telefone tipični izvedbi. V beli ali črni barvi, z dodatki oziroma oblikovnimi poudarki iz brušenega aluminija. S tem je utelešena povezava ultra moderne informacijsko zabavne tehnologije in tehnologije povezovanja ter omreženja, s čistim, tehničnim dizajnom.

 

»ADAM Black Link in ADAM White Link sta v bistvu svojevrstna, sofisticirana pametna telefona na kolesih,« pravi Tina Müller, Oplova podpredsednica in direktorica marketinga. »Od pozne jeseni dalje bomo kupcem ponudili domiseln informacijsko zabavni sistem in sistem govornega upravljanja Siri Eyes Free serijsko, v povezavi s posebnim dizajnom značilnim za pametne telefone. To bo še korak dalj v tem, kako ADAM na nekonvencionalen način združuje inovativne tehnologije z nešteto možnosti osebnih izvedb, ki jih tako množične ne ponuja nihče drug. S tema novima modeloma je naš modni mestni avtomobil še enkrat dokazal, da je najbolje povezan in omrežen mali avtomobil ter pravi prvak individualizacije. V bistvu je oboje hkrati.«

 

Vozniki ADAMA s iPhoneom, delujočim na osnovi operacijskega sistema iOS6, ali novejšim, lahko udobno in varno sprožijo delovanje funkcijo Siri Eyes Free s stikalom na volanu. Tako lahko ob govornem upravljanju držijo roke nenehno na volanu in oči ne odmaknejo od dogajanj v prometu.

 

Zabavno informacijski sistem in navigacija upravljana s sistemom Siri Eyes Free ob uporabi Opel FlexDock

 

Funkcijo Siri v načinu delovanja Eyes Free uporabniki ADAMA sprožijo preprosto s povezavo Appleove naprave, delujoče na programski platformi iOS, preko Bluetooth povezave. Povežejo jo z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink. Delovanje funkcije se sproži s preprostim pritiskom na stikalo na volanskem obroču. Siri Eyes Free je obenem mogoče vključiti tudi, ko v ozadju deluje druga aplikacija, na primer BringGo. Ob delovanju in uporabi sistema se sporočila navigacijskega sistema samodejno stišajo. S sistemom Siri Eyes Free je mogoče upravljati:

 

  • Glasovno izbiro ljudi v imeniku iPhonea za prostoročno telefoniranje
  • Izbiro in predvajanje glasbe v osebnih zbirkah iTunes in preklapljanje med različnimi viri kot sta radio in iPod
  • Poslušanje in pošiljanje iMessage, tekstovnih sporočil, oziroma elektronske pošte komurkoli, katerega naslov, oziroma telefonska številka je shranjena v napravi
  • Dostop in listanje skozi zabeležke v koledarju, pregled prejetih sporočil, kakor tudi nastavitev opozoril

 

Ob vsem zmore Siri odgovoriti tudi na preprosta vprašanja, kot so na primer vprašanja o športnih izidih, vremenu ali datumih državnih praznikov Za zmanjšanje motečega vpliva in večanje varnosti ostaja zaslon iPhonea zatemnjen.

 

Zahvaljujoč funkciji Siri Eyes Free je celo upravljanje in uporaba navigacijskega sistema Apple Maps otroško preprosto. Kraje, naslove, različne cilje poti je mogoče vnesti glasovno, ne da bi ob tem bilo potrebno gledati na zaslon IntelliLinka. Zemljevid je prikazan na zaslonu iPhonea vpetega na nosilec Opel FlexDock. Nosilec FlexDock na armaturni plošči je del serijske opreme ADAMA Black Link in ADAMA White Link, s sistemom govornega upravljanja Siri Eyes Free. Med ostale prednosti nosilca FlexDock sodi samodejno polnjenje baterije iPonea.

 

Sestavni del Oplovega IntelliLink informacijsko zabavnega sistema je sedempalčni barvni zaslon za upravljanje na dotik. Združuje lahko še sistem Tune-in za globalno spremljanje radijskih postaj ter aplikacij kot sta navigacija BringGo in Stitcher, za podajanje radijskih vsebin z vsega sveta. Informacijsko zabavni sistem je povezljiv tudi z napravami delujočimi na osnovi operacijskega sistema Android. Z vsem tem je Opel ADAM uporabnikom najbolj prijazen in domiselno povezan majhen avtomobil na trgu. Njegova izjemna privlačnost in prepričljivost je bila potrjena tudi v vsakdanji rabi. Zadnji multimedijski preizkus, ki ga je opravila specializirana nemška revija Auto Bild (objavljeno v izdaji 2. avgusta 2013) je bil ADAM s sistemom IntelliLink proglašen za nespornega zmagovalca med 13 tekmeci.

 

Ultra moderna tehnologija in tehnično navdahnjen črno beli dizajn

 

Ultra moderna tehnologija iPhonea in dizajn se zrcalita tudi v podobi, oziroma izvedbi ADAMOV Black Link in White Link iz posebne serije. Ti ADAMI so namreč na voljo v dveh barvah zunanjosti I'll be Black oziroma Saturday White Fever. V vpadljivem kontrastu z drugimi deli zunanjosti so elementi iz brušenega aluminija, ohišja zunanjih vzvratnih ogledal in prečka na maski motorja z logom Opla v barvi aluminija. Prav tako se barvno ujemajo zatemnjeno zadnje steklo in 18-palčna platišča izvedbe Twister, z izbranimi vstavki. Pozornost pritegne tudi beli ali črni lakiran strešni spojler, kakor tudi značilno, ostro oblikovane sprednje luči z dnevnimi svetili z diodami LED, ki so uporabljene tudi za zadnje luči. Serijsko odzivno športno podvozje zagotavlja z neposrednostjo in odzivnostjo veliko zabave v vožnji.

 

V notranjosti so barvne kombinacije zunanjosti preslikane na sedeže, merilnike in ostale dele. ADAMU Black Link je zagotovljeno udobje s sedeži v barvi OCIO Black Morrocana. Ob tem, ko je sredinska konzola s ploščo za merilnike prav tako črna, so elementi na vrati, predal v armaturni plošči, v usnje odeta prestavna ročica in ročica ročne zavore v kontrastni beli, oziroma tehnični Sky Cool Grey. Nasprotje vsemu temu je različica White Link, z le njej lastno kombinacijo barv: sedeži so v OCIO White Maroccana, kot elementi sredinske konzole s ploščo in merilniki.

 

ADAM Black Link in ADAM White Link z inovativnimi tehnologijami, le njima lastnim specifičnim dizajnom v slogu pametnih telefonov in bogato serijsko opremo bo mogoče naročiti od pozne jeseni dalje.