Opel Insignia nove vrste: Country Tourer je pripravljen na avanturo

3.7.2013

  • Vrhunski Sports Tourer s SUV značajem: Večji odmik od podlage in dobro vidni zaščitni elementi karoserije
  • Oprijem na vseh podlagah: Napreden in zmogljiv Oplov pogon na vsa kolesa s prilagodljivim razdelilnikom navora
  • Velike zmogljivosti: Trije zmogljivi motorji s turbinskim polnilnikom, navor do 400 Nm
  • Športna podoba: Velika kromirana maska motorja in dvojna izpušna cev imata veliko sporočilno vrednost

 

Rüsselsheim. Novo Insigniino družino bo kmalu dopolnila različica Opel Insignia Country Tourer, ki bo premierno predstavljena na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Če je Sports Tourer na eni strani eleganten družinski in poslovni karavan, je pri Insignii Country Tourerju toliko bolj izpostavljena želja po avanturi. Dinamično poskočen avtomobil za vse namene, z večjo odmaknjenostjo od podlage zagotavlja neodvisnost in svobodo. Presega omejitve, ki jih postavljajo mesta in omrežje asfaltiranih cest. Med posebne dodatke in prepoznavne elemente sodi zaščita pod vozilom, spredaj in zadaj, v kombinaciji z izstopajočimi obrobami blatnikov okoli koles in spodnjih stranic. Kot pika na i zunanji podobi je na zadnjem delu nameščena dvojna izpušna cev. Najsodobnejši sistem pogona na vsa kolesa zagotavlja izjemen oprijem ter natančno vodljivost v vseh razmerah vožnje. Učinkovito celovitost zagotavljajo še zmogljivi motorji s turbinskimi polnilniki, kot sta dvolitrski motor SIDI z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 184 kW/250 KM in vrhunski motor 2.0 BiTurbo CDTI, prav tako z največjim navorom 400 Nm.

 

»Senzacionalni uspeh Opel Mokke v sub-kompaktnem razredu SUV je potrdil priljubljenost vozil crossover značaja,« pravi Duncan Aldred, Oplov podpredsednik odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo. »Z novo Insignio Country Tourer zapolnjujemo nišo športno uporabnih vozil v večjem, srednjem razredu. Tako bo kupcem ponujena alternativna možnost, ki jo doslej pri Oplu ni bilo na voljo. Vse to z najvišjo kakovostjo zastavonoše naše znamke in z veliko dozo avanturizma. Prepričani smo da bo dinamično športna privlačnost Insignie Country Tourer k nam pripeljala nove kupce, ki doslej niso segali po avtomobilih naše znamke.«

 

Oplov pogon na vsa kolesa: Tehnologija najvišje ravni v srednjem razredu

 

Elektronsko nadzorovan sistem pogona 4x4 združuje visokokakovostno sklopko, delujočo po principu Haldex in elektronsko zaporo diferenciala za zagotavljanje najvišje ravni pogona ter oprijema na asfaltu in drugih podlagah. Sistem se nenehno prilagaja prevladujočim razmeram vožnje s spreminjajočim se razmerjem razporejanja navora, od nič do 100 odstotkov na sprednja in zadnja kolesa ter sočasno med zadnjima kolesoma. Poglavitna prednost sistema je, da vse opravi, še preden na spolzki podlagi kolo zrsne, na primer na cestah, ki jih prekriva sneg. V kombinaciji z elektronsko nadzorovanim in vodenim premijskim sistemom podvozja FlexRide, postavlja pogon na vsa kolesa nova merila za odzivnost in nadzor vozil.

 

Ko je potrebno nadzorni sistem sklopke preusmeri in razdeli več navora k zadnjim kolesom. Tipala sistema 4x4 nenehno posredujejo nadzornim modulom sistema posamične podatke o kotu zasuka okoli navpičnice skozi težišče, pospešku, kotu obračanja volanskega obroča, hitrosti vrtenja kolesa, položaj stopalke za plin, hitrost vrtenja motorja in vrednost navora. Razmerje pogona med sprednjima in zadnjima kolesoma se tako nenehno prilagaja voznim razmeram, na osnovi vseh teh podatkov.

 

Vrhunska stabilnost in visoka raven dinamičnosti sta zagotovljeni z elektronskim nadzorom zapore zadnjega diferenciala eLSD. Ta nadzoruje razporejanje navora med zadnjimi kolesi, z usmerjanjem navora proti kolesu z boljšim oprijemom. Z boljšima oprijemom s podlago in z učinkovitejšim pogonom na spolzkem cestišču zagotavlja sofisticirano delujoč, prilagodljiv pogon 4x4 najvišjo raven nadzora vozila in aktivne varnosti v vseh razmerah. Poleg vsega tega prenos pogona Insignie Country Tourer zmore usmeriti pogon k edinemu zadnjemu kolesu, ki še ima dober stik s podlago. Tako lahko vozilo vozi tudi, kadar kar tri kolesa izgubijo stik s podlago.

Prilagodljiv sistem pogona na vsa kolesa nudi tudi pravšnjo podporo vozniku in zagotavlja najvišjo stopnjo učinkovitosti tudi v nezahtevnih razmerah vožnje. Ko ni več potrebe po zagotavljanju boljšega oprijema se namreč pogon v hipu prenese izključno k prednjemu kolesnemu paru. Tako se zmanjšajo izgube zaradi trenja in posledično zmanjša poraba goriva.

 

Motorja s turbinskima polnilnikoma: Velik navor, ko je potrebno

 

Zmogljivi Oplovi motorji s turbinskimi polnilniki so pravšnji za vrhunski pogon 4x4 Country Tourerja. Trije motorji, med katerimi se z največjo močjo 184 kW/250 KM postavlja 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injecton), bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom, zagotavljajo vedno in povsod izjemno vozno dinamiko. Z impresivnim navorom vrednosti 400 Nm zagotavlja motor SIDI tudi izjemno odzivnost glede zmogljivosti.

 

Posebej zmogljiv je tudi dizelski motor 2.0 BiTurbo CDTI, katerega največja vrednost navora prav tako znaša 400 Nm. S sekvenčnim, dvostopenjskim nadtlačnim zračnim polnjenjem z dvema turbinskima polnilnikoma se postavlja s hipno odzivnostjo in izjemnim pogonom. Motorno ponudbo zaokroža motor 2.0 CDTI z največjo močjo 120 kW/163 KM z enojno izpušno cevjo. Motor doseže največji navor 350 Nm. S funkcijo overboost se časovno omejeno poveča na vrednost 380 Nm.

Tako motor 2.0 SIDI Turbo, kot motor 2.0 CDTI je mogoče povezati z ročnim in samodejnim šeststopenjskim menjalnikom. Slednji je edina možnost pri motorju 2.0 BiTurbo.

 

Na cestnem omrežju brez asfaltne podlage je nova Insignia Country Tourer deležna tudi številnih prednosti večjih koles in večjega odmika od podlage. Svoje doda tudi zelo odziven štirikolesni pogon. Odmaknjenost od podlage je za 20 mm večja v primerjavi z izhodiščno različico, kar vsekakor zagotavlja boljši oprijem na posebej spolzkih in zahtevnih podlagah. Ob vožnji na zimske počitnice po zasneženih cestah, oziroma vedno, ko se vozne razmere zaostrijo je Insignia Country Tourer pač idealen spremljevalec, ki z zahtevnimi cestami in tereni opravi z lahkoto, naj gre za delo ali prosti čas. Ob vsem je njena robustnost posebej privlačna tudi v mestu.

 

Prepričljiva podoba: Dinamično športen, vrhunski karavan SUV značaja

 

Prepoznavna namenskost in značajska trdnost nove Insignie Country Tourer odločno in jasno izpostavlja njeno veliko željo po svobodi. Z izstopajočo, po novem globljo in širšo, prepoznavno Oplovo masko motorja je sprednji del avtomobila posebej privlačen in oblikovno prepričljiv. Horizontalne kromirane prečke maske motorja na katerih je na sredini nameščen znak znamke, se razteza proti klesanim stranskim delom karoserije in izteka v stranski del sprednjih žarometov v obliki kril. Zaščitna plošča s srebrnim robom je dobro vidna izpod motorja. Vpadljivo in prepričljivo oblikovan je tudi zadnji del, na katerem zaščitno ploščo delita dve izpušni cevi. Vsi ti elementi prenašajo neposreden občutek moči in varnosti z izpostavljeno dobro zaščito.

 

Med ostale elemente prepoznavnosti sodijo zaščitne obrobe v antracitni barvi na spodnjem delu bokov. Z njimi toliko bolj izstopajo izrezi za kolesa na blatnikih. Ob tem je robustnost podobe Country Tourerja svojevrstno jamstvo visoke ravni zaupanja. V harmonično celoto zaokrožajo vse skupaj na posebej uspešen način prednje in zadnje luči. Tonirani sprednji žarometi z izstopajočimi kromiranimi elementi združujejo, odvisno od različice, tudi diode LED, razporejene v obliki krila. Primerljive oblike so tudi zadnje luči z diodami LED za zavorno luč. Z vsemi temi izvirnimi oblikovalskimi elementi in poudarki nova Insignia Country Tourer združuje uspešno vlogo športne avanturistke in prestižne zastavonoše znamke.

Cene in stopnje opremljenosti bodo podrobneje predstavljene, ko bodo v času svetovne premierne predstavitve, 10. septembra na IAA v Frankfurtu, začeli za nov avtomobil sprejemati naročila.

 

Tekst in fotografije se nahajajo na media.opel.com.