Poročilo J.D. Power: Lastniki Opel Merive najbolj zadovoljni vozniki

1.7.2013

Opel je s svojim kompaktnim enoprostorcem najboljši v priznani raziskavi zadovoljstva kupcev

 

Rüsselsheim. Najbolj zadovoljni kupci kompaktnih enoprostorcev vozijo Opel Merivo. V priznanem J.D. Power poročilu o zadovoljstvu kupcev za leto 2013 je namreč nadvse prilagodljiv enoprostorec iz Rüsselsheima dosegel 80,6-odstotno vrednost indeksa VOSS in tako pustil za seboj vse tekmece. Z indeksom VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study) meri inštitut za tržne raziskave J.D. Power s pridruženimi člani zadovoljstvo lastnikov določen avtomobilskih modelov s povprečno dobo uporabe dveh let. Tako se zagotovi merljivost in verodostojnost podatkov, saj je povprečje dveh let uporabe avtomobila dovolj dolgo za izmero praktične izkušnje lastništva.

 

Zmaga Merive v kategoriji »Vozilo z največjim zadovoljstvom uporabnikov med kompaktnimi enoprostorci po J.D. Power VOSS Nemčija 2013« v poročila J.D. Power Report 2013 in pridruženi člani, je tako še eno izmed številnih priznanj, ki jih je avtomobil prejel doslej. Meriva je namreč že zmagala v izborih kot sta »Zlati volan« in »Plus X Award«. Ob tem ne gre spregledati, da je najbolj priljubljeno vozilo med lastniki obenem tudi eno najbolje prodajanih enoprostorcev v Evropi. Thomas Simon, podpredsednik Opla, odgovoren za kakovost ocenjuje, da sodi med ključne dejavnike uspeha prav prilagodljivost Merive: »Da bi bil najboljši v poročilu J.D. Power Report mora biti avtomobil izjemno prepričljiv, saj kdo lahko bolje oceni kakovost avtomobila kot njegovi uporabniki. Prav zato sem izjemno vesel in zadovoljen s priznanjem, ki izpostavlja, da pri Merivi ni neizpolnjenih pričakovanj in potreb uporabnikov, ki se vozijo z njo vsak dan, ki jih ne bi zmogla.«

 

Preizkus praktičnih voznikov opravljen z odliko

 

Podatki zajeti v poročilu se redno objavljajo od leta 2008 dalje v reviji Auto Test. Pridobljeni so v najbolj obsežni spletni raziskavi v Nemčiji, v katero je vključenih 18.000 intervjuvancev po različnih sklopih vprašanj. Od kakovosti/zanesljivosti, privlačnosti vozila, servisnih storitev do stroškov lastništva. Meriva je prva v svojem razredu z najvišjo oceno zadovoljstva v vseh kategorijah. V pregledu so zajete ocene voznikov 106 modelov 25 izdelovalcev, ki prihajajo iz desetih razredov, oziroma segmentov trga.

 

Izjemno ergonomična zasnova z vrati FlexDoors in oznako kakovosti AGR

 

Merivina privlačna oblika je nadgrajena z izjemno ravnijo kakovosti in vrhunsko, vsestransko prilagodljivo notranjostjo. Ob vsem izhaja velika uspešnost avtomobila tudi iz nevsakdanje visoke ravni ergonomije. Meriva je prvi in doslej edini avtomobil na svetu, ki je prejel prestižno oznako kakovosti za celostno ergonomično zasnovo združenja za zdravje hrbta Aktion Gesunder Rücken e.V.

 

Ključno za zasnovo izjemne ergonomije, neštetokrat nagrajene Merive je revolucionaren sistem zadaj vpetih vrat FlexDoors. Za posebej preprosto doseganje zadnjega dela kabine se lahko vrata FlexDoors odprejo do kota 84 stopinj. Občutno bolj na široko torej, kot vsakdanja vrata katerih kot odpiranja znaša 68 stopinj. Vrata FlexDoors so nadvse praktična za starše, saj jim odločno olajšajo vpenjanje otroških sedežev s sidrišči Isofix in nameščanje ter dvig otrok s sedežev. Ob tem se s sočasnim odprtjem sprednjih in zadnjih vrat ustvari na tem delu vozila svojevrstna varnostna zona.

 

Meriva se postavlja še s številnimi drugimi, izjemno ergonomičnimi rešitvami, med katere sodi tudi zasnova in izvedba sedežev FlexSpace in sredinska konzola FlexRide. Za doplačilo pa si je mogoče omisliti tudi v zadnji odbijač integriran nosilec koles FlexFix, ki se za uporabo preprosto izvleče in je nenehno nameščen na vozilu. Za Merivo je potrebno odšteti od 14.083 evrov dalje.