Nova generacija motorjev 1.6 SIDI Turbo za Opel Astro

16.5.2013

  • Najboljše v razredu: bencinski motor SIDI Turbo z velikim navorom pri majhnih vrtljajih in veliko rafiniranostjo
  • Tri karoserijske izvedbe: kombilimuzina s petimi vrati, limuzina s štirimi vrati in karavan Sports Tourer
  • Več navora: do 280 Nm že od 1650 vrtljajev na minuto dalje
  • Velika gospodarnost: za 14 odstotkov manjša poraba goriva in izpust CO2
  • Posodobljeni menjalniki: tekoče delujoča šeststopenjska ročni in samodejni menjalnik

Rüsselsheim. Tri karoserijske izvedbe Astre so dobile povsem novi motor. Nova generacija motorja 1.6 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Turbo bo namreč poganjala najbolje prodajan Opel. Na vrh nove Oplove ofenzive novih pogonskih agregatov se uvršča motor z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 125 kW/170 KM. Z njim se bodo petvratna kombilimuzina, štirivratna limuzina in karavanska Sports Tourer Astre uvrstili, še posebej glede izjemnega navora pri nizkih vrtljajih in velike rafiniranosti, v vrh svojega segmenta.

 

Motor nove generacije v vrhu ponudbe bencinskih motorjev Astrine družine zamenjuje dosedanji motor 1.6 Turbo. Dosega izjemen največji navor 280 Nm (50 Nm več kot motor, ki ga zamenjuje), že od 1650 vrtljajev na minuto dalje (prejšnji rod motorja je dosegel največjo vrednost navora pri 2200 vrtljajev na minuto). Ob tem je vrednost največjega navora za 12 odstotkov večja, kot pri drugih najbližjih tekmecih iz kompaktnega razreda z največjo močjo med 150 in 180 KM. Tudi pri primerljivih motorjih nemških premijskih znamk.

 

Ob tem različice nove Astre z motorjem 1.6 SIDI Turbo po merilih NEDC (New European Driving Cycle) porabijo v povprečju le 5,9 litra goriva na 100 km, kar je za 14 odstotkov manj kot so porabile z bencinskim motorjem, ki ga zamenjuje novi. Pri zagotavljanju večje gospodarnosti imajo pomembno vlogo tudi rafinirani, posodobljeni menjalniki. Ti občutno večajo tudi raven udobja in celostnih zmogljivosti. Različici 1.6 SIDI Turbo petvratne Astre, limuzinske Astre in Sports Tourerja je namenjena nova generacija ročnega šeststopenjskega menjalnika, posebej prepoznavna po veliki lahkotnosti prestavljanja in izjemno omejenem trenju. Motorju 1.6 SIDI Turbo v omenjenih karoserijskih izvedbah Astre je namenjen tudi novi šeststopenjski samodejni menjalnik s posebej majhnim trenjem. Izvedba s funkcijo Active Select omogoča tudi ročno prestavljanje za poskočen, športen slog vožnje.

 

Petvratno Astro 1.6 SIDI Turbo je mogoče sedaj naročiti od 18.970 evrov dalje (priporočena maloprodajna cena). Za primerljivo Astro Sports Tourer je potrebno odšteti 19.820 evrov in za štirivratno Astro 1.6 SIDI Turbo 19.470 evrov.

 

V vrhu segmenta: več navora v primerjavi z neposrednimi tekmeci

 

Glede na to, da večina tekmecev zagotavlja le 240 do 250 Nm največjega navora, izstopata petvratna Astra in Sports Tourer 1.6 SIDI Turbo še posebej z večjim navorom 280 Nm doseženim pri manjših vrtljajih. Ob tem ga ohranjata v večjem razponu delovanja motorja, od 1650 do 4250 vrtljajev na minuto. Povsem nov motor združuje izjemno rafiniranost in tekoči prirast zmogljivosti s posebej majhno porabo goriva. V primerjavi s prejšnjim, dosega motor za 22 odstotkov več navora, ob 14 odstotkov manjši porabi in primerljivo manjšem izpustu CO2. S čemer sočasno občutno zmanjša obremenitev okolja in voznikove denarnice.

 

S tehnologijo Start/Stop in šeststopenjskim ročnim menjalnikom porabita petvratna in limuzinska Astra z motorjem 1.6 SIDI Turbo v povprečju le 5,9 l goriva na 100 km in izpustita v ozračje 139g CO2/km. Petvratna Astra 1.6 SIDI Turbo pospeši od nič do 100 km/h v 8,7 s in doseže največjo hitrost 220 km/h. Največja hitrost limuzine je za dva km/h večja. Obe različici se postavljata tudi z izjemno prožnostjo v peti prestavi in s pospeškom od 80 km/h do 120 km/h v 8,8 s, kar je za približno dve sekundi hitreje, kot prejšnji model.

 

Tudi nova Astra Sports Tourer 1.6 SIDI Turbo se postavlja z izjemnimi zmogljivostmi. V peti prestavi pospeši od 80 do 120 km/h v devetih sekundah, kar je za 1,5 s hitreje kot različica s prejšnjim 1,6-litrskim bencinskih motorjem s turbinskim polnilnikom. Ob tem pospeši od nič do 100 km/h v 8,8 s in doseže največjo hitrost 220 km/h. Vsestransko prilagodljiv in uporaben Oplov karavan porabi v povprečju (NEDC) 6,1 l goriva na 100 km in izpusti v ozračje 144 g CO2/km.

 

Prijetno za ušesa: uglajenost delovanja brez primerjave

 

Velike zmogljivosti, izjemna prožnost in vrhunska rafiniranost so bili ključni razvojni cilji motorja 1.6 SIDI Turbo. Za zagotavljanje izjemno nizke ravni hrupa in tresljajev so razvojni inženirji izboljšali tako sesalni, kot izpušni sistem avtomobila. Ob tem izstopa tudi novi način pritrjevanja in tesnjenja pokrova glave motorja nad ventili in odmičnima gredema. Kljub neposrednem vbrizgu goriva in pulzirajočem izgorevanju je raven hrupnosti delovanja občutno znižana v primerjavi s prejšnjim motorjem. Kot rezultat tovrstnega zvočnega inženiringa so uporabniki nove Astre 1.6 SIDI deležni izjemne ravni omejevanja hrupnosti in prijetnega zvoka delujočega motorja, ki je uglajeno tih tudi pri večjih hitrostih vožnje in ob večjih obremenitvah.

 

Član upravnega odbora Opla zadolžen za inženiring Mike Ableson pravi, »Po uvedbi na trg povsem novega motorja 1.6 SIDI Turbo v Cascadi in Zafiri Tourer ga sedaj ponujamo kupcem tudi v Astri, v našem najbolje prodajanem avtomobilu. Na voljo bo v treh, posebej priljubljenih karoserijskih izvedbah. S tem zmogljivim in tihim motorje s turbinskim polnilnikom nove generacije se vse bolj utrjujemo v vrhu razreda. Tako s petvratno Astro, Astro limuzino, kot Astro Sports Tourer.«

 

Novi bencinski motor 1.6 SIDI Turbo predstavlja začetek Oplove velike ofenzive na področju pogonskih agregatov. Do leta 2016 bo družba vključila v ponudbo trinajst popolnoma novih motorjev iz treh novih motornih družin. Ponudbo bodo v tem času obogatili tudi številni novi menjalniki. Tako bo Opel v naslednjih štirih letih obnovil, kar 80 odstotkov ponudbe pogonskih sklopov.