Vzhajajoča zvezda: Več kot 80.000 naročil za Opel Mokko

7.2.2013

  • Izjemno povpraševanje v Nemčiji, Rusiji, Veliki Britaniji, Italiji in Franciji
  • Tudi v Sloveniji Mokka postaja zvezda: že več kot 200 naročil
  • Priljubljenost novega SUV spremlja pozitiven odziv medijev

 

Rüsselsheim. Povpraševanje po Mokki je v vsej Evropi izjemno. Novi Oplov SUV namreč podira rekord za rekordom. Le v nekaj mesecih je število naročil preseglo številko 80.000. Mokkina zmagovalna kombinacija atraktivnega dizajna, inovativnih tehnologij in rešitev, doslej ohranjenih le za avtomobile višjih razredov, ob izjemni dinamiki vožnje vedno in povsod, je padla na posebej plodna tla v Nemčiji, Rusiji, Veliki Britaniji, Italiji in Franciji. Napovedi namreč kažejo, da bo dve tretjini Mokk v Evropi prodanih prav na teh trgih. Trenutno prodajno najbolj vroča je različica Cosmo z 1,4-litrskim motorjem ecoFLEX s turbinskim polnilnikom največje moči 103 kW (140 KM) in pogonom na vsa kolesa.

 

»Naš atraktivni novinec je na poti, da postane eden najbolje prodajanih avtomobilov v segmentu sub-kompaktnih SUV, najhitreje rastočem delu trga v Evropi,« pravi Duncan Aldred, vršilec dolžnosti podpredsednika Opla, odgovornega za prodajo, marketing in poprodajo. »Izjemno strma krivulja naraščanja naročil je posledica prepričljive kakovosti in uporabnosti Mokke, ki uresniči vse, kar obljubi njena mišičasta zunanjost. Veliko povpraševanje najbolj zgovorno odkriva izjemen tržni potencial Mokke.«

 

Njega izjemna priljubljenost se zrcali tudi v pozitivnih odzivih medijev, vse od predstavitve dalje. Tako je Mokka že zmagala v testiranjih priznane nemške revije Auto Motor und Sport in tudi AutoStraßenverkehr. Seznam zmag pa se množi iz dneva v dan. Različica s štirikolesnim pogonom se je uvrstila na vrh v velikem zimskem testu Auto Bilda. Welness test Auto Bilda je imenoval Mokko za najbolj udobnega med devetimi avtomobili. Auto Motor und Sport pa ji je priznal zadovoljitev najzahtevnejših meril ob preizkusu in primerjavi sedežev.

 

Kupci Mokke se zavestno odločajo za sub-kompaktni SUV namesto za večja vozila. Želijo si namreč vozilo, ki bo glede zunanjih mer primer tako za mesto, kot vožnjo izven urbanih okolij. Vozilo, ki bo kos vseh prostočasnim dejavnostim ter vsakdanjim potrebam in zahtevam. Raziskave kažejo, da je tipičen voznik Mokke človek srednjih let z zelo aktivnim življenjskim slogom in je ob tem tehnično usmerjen. Zanj so ob vsem izjemnega pomena tudi ekskluzivno Oplovi sistemi zagotavljanja najvišje stopnje varnosti in udobja. Med odločujoče značilnosti sodi tudi velika uporabnost.

 

Opel Mokka – kompaktne mere, veliki vtis

 

Z dolžino 4,28 m ponuja Mokka s privzdignjenimi sedeži veliko prostora petim potnikom. Ob tem je Opel z Mokko med SUV vnesel številne tehnologije, vključno s sistemom prilagodljivih luči AFL+, ergonomskimi sedeži s certifikatom AGR in integriranim nosilcem koles FlexFix druge generacije, s katerim je mogoče na sub-kompatni SUV vpeti celo do tri kolesa.

 

Na voljo so še številne tehnologije za izboljšanje udobja in varnosti, vključno z elektronskim programom stabilnosti ESPPlus s sistemom pomoči pri speljevanju navkreber in sistemom ohranjevanja hitrosti ob vožnji po klancu navzdol. Druga generacija kamere spredaj Opel Eye s sistemom opozorila na morebiten trk in naprednim sistemom prepoznavanja prometnih znakov ter sistemom opozarjanja na vožnjo preko, oziroma po vzdolžnih cestnih oznakah. Mokko je mogoče naročiti izključno s sprednjim pogonom ali s pogonom na vsa kolesa (AWD) s sistemom samodejnega zaznavanja potreb po usmerjanju pogona na vsa kolesa z nenehnim izboljšanjem oprijema vozila s cestiščem.