OPEL AMPERA: NAROČILA PRESEGLA PRIČAKOVANJA

14.3.2012

  • Že skoraj 7000 naročil v Evropi
  • Cilj 10.000 prodanih Amper v Evropi leta 2012 je lahko dosegljiv
  • Dobave kupcem potekajo v skladu z načrti

 

Rüsselsheim. Opel je že prejel približno 7000 naročil za Ampero, električni avtomobil s katerim pobira številne nagrade in priznanja. Zadnji podatki o naročilih in prodaji presegajo najbolj optimistična pričakovanja Opla. Opel namreč prodaja več električnih avtomobilov, kot kateri koli drugi izdelovalec v Evropi. »Izjemno zadovoljni smo s stalnostjo povpraševanja po naši Amperi,« pravi Enno Fuchs, Oplov direktor zagona e-mobilnosti. »Vsi ti podatki kažejo, da bomo z lahkoto dosegli zastavljeni cilj prodaje, 10.000 Amper v letu 2012.«

Dobave kupcem, ki so stekle februarja, so v skladu z našim načrtom. Ampera ob tem ni spodbudila le velikega zanimanja kupcev, mediji, strokovnjaki in celo tekmeci so ji podelili že veliko priznanj in nagrad. Osvojila je že več kot 30 naslovov in priznanj, zadnje med njimi je prestižen naslov Evropski avtomobil leta 2012. Ob tem je pred kratkim dosegla tudi najvišjo oceno varnosti petih točk Euro-NCAP.

Revolucionarna tehnologija

Opel je prvi izdelovalec avtomobilov, ki je na Evropske ceste pripeljal električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega, za vožnjo kamorkoli, kadarkoli.

Kolesa Ampere so v vseh razmerah vedno gnana z električnim motorjem. Sklop litij-ionskih akumulatorjev napaja električni pogonski sklop moči 111 kW /150 KM z dosegom vožnje ob polnih akumulatorjih od 40 do 80 kilometrov izključno na električno energijo, torej brez izpustov. Doseg je odvisen od konfiguracije terena, sloga vožnje in zunanje temperature.

Amperin pogonski sklop Voltec zagotavlja trenutni navor 370 Nm, pospešek od nič do 100 km/h v devetih sekundah in največjo hitrost 161 km/h.

Zahvaljujoč Amperinem inteligentnim in uporabnim zmogljivostim podaljšanja dosega, vozi voznik povsem neobremenjen, saj ga ne skrbi, da bi obstal ob cesti z izpraznjenimi akumulatorji.