Opel Ampera: kamorkoli, kadarkoli - tudi na dirko Monte Carlo

29.2.2012

  •   Viden nastop Opel Amper na 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques
  •   Matična družba Opel podprla posadke iz Slovenije, Francije, Švice in Nemčije
  •   Slovensko posadko sestavljata Željko Purgar in Silvan Lulik
  •   Prvo, najodmevnejše tekmovanje v letošnji sezoni novega, inovativnega prvenstva pod okriljem FIA

 

Ljubljana. Po tem, ko so stekle dobave Opel Amper prvim kupcem, se vse bolj kaže izjemna vsestranskost in večnamenskost prvega evropskega električnega avtomobila s podaljšanim dosegom, pri vožnji katerega se voznik ne obremenjuje z bojaznijo, da bo obstal s praznimi akumulatorji ob cesti. Kar šest Amper je namreč prijavljenih na prvo letošnjo preizkušnjo prvenstva Alternative Energies Cup pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA.  Proti 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques tako z Oplovo podporo vozijo tri posadke iz Francije ter po ena posadka iz Švice, Nemčije in Slovenije.

 

Avtomobil za slovenski nastop je zagotovila matična družba Opla, s sedežem v Rüsselsheimu. Skladno s sestavo ostalih posadk prihajata tudi slovenska udeleženca iz medijskih vrst in iz kroga mednarodno uveljavljenih strokovnjakov avtomobilskega športa. Tako bo za volanom »slovenske« Opel Ampere sedel novinar Željko Purgar, vsestransko pomoč pri nastopu pa mu bo na sovozniškem sedežu zagotavljal izkušeni reli voznik Silvan Lulik. Nastop posadke podpirajo poleg Opla še AŠ2005 Zveza za avto šport Slovenije, DEVS Društvo za električna vozila Slovenije, CO NOT Center odličnosti Nizkoogljične tehnologije in številne druge organizacije ter podjetja.

 

Letošnji, 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques bo potekal od 22. do 25 marca, s startom iz treh različnih mest. Slovenska posadka se bo podala na pot iz Lugana v Švici. Reli se bo zaključil v nedeljo 25. marca dopoldan, s spretnostno vožnjo v marini v Monacu.