Enajst milijonov Oplov iz španske tovarne v Figueruelas je zaokrožila Meriva

15.3.2012

  • Meriva Cosmo 1.7 CDTI (88 kW/110 KM) s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom
  • Prvakinja v fleksibilnosti Casablanca bele barve je namenjena v Italijo

 

Rüsselsheim/Figueruelas. Opel je slovesno oznanil izdelavo enajstmilijontega vozila v svoji španski tovarni v Figueruelasu, v pokrajini Aragon. Novi mejnik je postavila Meriva Cosmo 1.7 CDTI z motorjem največje moči 88 kW (110 KM) in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Meriva s tem motorjem in samodejnim menjalnikom je kupce avtomobilov, ki prisegajo na dizle, prvič nagovorila nedolgo tega. Avtomobil, ki se postavlja kot 11 milijonti v vrsti Oplov izdelanih v španski tovarni, je Casablanca bele barve. Namenjen je italijanskem trgu, enem izmed vodilnih trgov prodajne uspešnice, prvakinje fleksibilnosti med enorpostorci.

 

Vodilni avtomobil segmenta v Evropi omogoča z zadaj vpetimi vrati FlexDoors preprosto in udobno doseganje notranjosti. Meriva je ob tem prvi in edini avtomobil med primerljivimi, ki je pridobil oznako AGR za izjemno ergonomičnost sedežev (AGR = Aktion Gesunder Rücken – Združenje za zdravo hrbtenico). Celostna ergonomija avtomobila je ob tem izjemna tudi zaradi številnih ekskluzivnih Oplovih sistemov, med katere, poleg vrat FlexDoors, sodijo še sedeži v drugi vrst posebne zasnove FlexSpace, za doplačilo pa še športna sprednja sedeža in popolnoma integriran nosilec koles zadaj FlexFix.

 

Jubilejno Merivo sta s tekočega traku odpeljala izvršni direktor GM v Španiji Antonio Cobo in predsednik vlade pokrajine Aragon Luis Fernando Rudi. Ob tem je Cobo izjavil, »Enajst milijonov avtomobilov, naneslo je, da je številko zaokrožila Opel Meriva, je plod skupnega prizadevanja in naporov številnih žena in mož ob dolgoletnem delu, ki so postavili temelj današnjemu slavju.«

 

Meriva je zaokrožila enajst milijonov izdelanih avtomobilov v Španiji po tem, ko je Opel osvežil in nadgradil njeno ponudbo. Po novem jo poganjajo izjemno učinkoviti pogonski sklopi, večjih zmogljivosti, ob sočasni manjši porabi goriva.

 

Tehnologija večanja učinkovitosti Start/Stop je sedaj na voljo pri vseh izvedbah 1,4-litrskega motorja. Poraba različice z največjo močjo motorja 88 kW (120 KM) se je tako dodatno zmanjšala s prejšnjih 5,9, na sedanjih 5,7 l/100 km. Inženirji so ob tem zasnovali tudi različico s šeststopenjskim menjalnikom z največjim navorom 200 Nm, kar je za 14 odstotkov (25 Nm) več kot pri različici s petstopenjskim menjalnikom. Zato je mogoče Oplovo prvakinjo fleksibilnosti po novem voziti bolj sproščeno in z manj pogostim prestavljanjem.

 

Motor 1.7 CDTI v Merivi ima ob samodejnem menjalniku po novem za 10 KM večjo moč, kljub temu pa v ozračje izpusti v povprečju le 160g CO2/km, kar je za osem gramov manj, kot prejšnja tovrstna izvedba. Pogonski sklop bencinskega motorja in samodejnega menjalnika je v sklepni fazi razvoja in bo kmalu na voljo kupcem.

 

Tem, ki namenjajo posebno pozornost obvladovanju stroškov in želijo ob tem biti kar se da spoštljivi do okolja, je namenjena različica 1.4 LPG Turbo ecoFLEX z motorjem največje moči 88 kW/120 KM. Ob vožnji lahko s preprostim pritiskom na stikalo izbirajo med uporabo bencina ali utekočinjenega naftnega plina. Izvedba zagotavlja majhne stroške uporabe in omejen izpust CO2, 124 g/km.