Brez strahu pred zimo: Z Oplom varni na snegu in ledu

5.12.2012

  • Zimske razmere ne predstavljajo težav za Ampero, Mokko in ostale Opel modele
  • Številni Oplovi sistemi pomoči voznikom in večanja udobja zagotavljajo vožnjo brez stresa
  • Pogon na vsa kolesa s suverenim oprijemom podlage, luči AFL+ za izjemno vidljivost

 

 

Rüsselsheim. Prve nočne zmrzali so za nami, celo sneg je že pobelil naše kraje. Ob vsem morajo biti avtomobili že od 15. novembra dalje opremljeni z zimskimi pnevmatikami. Se pravi, da je napočil zadnji trenutek, da vozniki pripravijo avtomobile na zimske vozne razmere. Za vozila Opel to ne predstavlja nikakršne težave. Sodobne tehnologije, kot so sistemi pomoči, vključno s prilagodljivim sistemom pogona na vsa kolesa, prilagodljivim sistemom sprednjih luči AFL+ in ogrevan volanski obroč zagotavljajo, da se vozniki počutijo varne in sproščene tudi ob vožnji z omejeno vidljivostjo v temi, na ledu in snegu. Vsi avtomobili Rüsselsheimskega izdelovalca, vključno z električno Opel Ampero, avtomobilom leta 2012, so namreč dosledno opremljeni in popolnoma pripravljeni za zimske dni.

 

Na elektriko: Zimska vožnja z Opel Ampero

 

Električni avtomobili so pozimi izpostavljeni izjemno zahtevnim preizkusom. Nihanja v temperaturi namreč lahko v veliki meri vplivajo na zmogljivosti akumulatorjev. Zato so akumulatorji Ampere temperaturno nadzorovani z naprednim tekočinsko hladilnim sistemom, ki nenehno nadzira in ohranja optimalno temperaturo za največjo stopnjo učinkovitosti in trajnosti delovanja. Hladilna tekočina teče skozi številne prekate hladilnega sistema akumulatorskega sklopa. Pri nizkih temperaturah je najvišja raven učinkovitosti zagotovljena s sistemom segrevanja akumulatorskega sklopa v času polnjenja. Vse skupaj ima veliko prednost tudi pri zagotavljanju visoke ravni udobja, saj je serijsko vgrajen sistem ogrevanja notranjosti, za zagotavljanje pravšnjega, prijetnega počutje v vseh razmerah električen. Tako sta voznik in vozilo popolnoma neodvisna od vremena, brez slehernih omejitev.

 

Varna vožnja: pogon na vsa kolesa, ESPPlus in nadzor pogona

 

Na poledenelih podlagah so poglavitnega pomena podvozje in tehnologija pogona. Aktivni sistem pogona na vsa kolesa po potrebi (AWD) je posebej učinkovit ob vožnji po ledu in snegu. Tako na primer zagotavlja novi Mokki iz sub-kompaktnega SUV segmenta izjemen oprijem tudi na posebej spolzki podlagi. V normalnih razmerah, ob vožnji po suhi podlagi se pogon v celoti prenaša na prednji kolesni par, s čemer je zagotovljena majhna poraba goriva. V osnovi se namreč navor prenaša v razmerju 100:0 med sprednjimi in zadnjimi kolesi. Razmerje se na primer ob vožnji po snegu spremeni do razmerja 50:50. Ob zaznani potrebi po porazdelitvi pogona na spolzki podlagi, elektronsko nadzorovan sklop prenosa in porazdelitve pogona samodejno razporedi navor med prednjimi in zadnjimi kolesi. Tako je zagotovljeno optimalno delovanje sistema AWD v vseh prevladujočih voznih razmerah. Sistem se samodejno odziva v delčku sekunde, nemudoma, ko zazna vrtenje v prazno katerega izmed sprednjih koles, s čemer zagotovi oprijem najvišje stopnje. Ob tem zagotavlja tudi, kar se da omejeno porabo goriva, saj hipno prekine prenos pogona k zadnjim kolesom, ko to ni več potrebno.

 

Prav tako izjemno pomemben je na mokrih in spolzkih podlagah elektronski program stabilnosti ESPPlus. Mokki je serijsko namenjen najsodobnejši tovrstni sistem nadzora pogona, ki z zmanjševanjem moči motorja in zaviranjem s posameznimi kolesi preprečuje zasuk in zanašanje vozila.

 

Vožnja z dobro vidljivostjo: AFL+, tipala dežja in »inteligentno« vzvratno ogledalo

 

Temna jutra in kratki dnevi so del vsakdanjika voznikov v zimskem času. Ko na vetrobransko steklo pada sneg in močno dežuje postane zagotavljanje pravšnje vidljivosti toliko bolj pomembno. Najnovejša generacija prilagodljivega sistema sprednjih luči AFL+, v Mokki in drugih modelih je na voljo za doplačilo, združuje Bi-ksenonska sprednja žarometa z devetimi inteligentnimi funkcijami delovanja. To so posebej prilagojena osvetlitve cest ob vožnji po podeželju, avtocesti, tako imenovane mestne luči, luči za območja in površine namenjene pešcem, luči prilagojene neugodnih vremenskim razmeram, podaljšanje snopa nezasenčenih luči, statična osvetlitev zavoja, dinamična osvetlitev zavoja, dnevne luči z diodami LED in samodejni sistem upravljanja delovanja nezasenčenih luči. Z vsem tem sistem AFL+ veča varnost vseh udeležencev prometa ter zagotavlja veliko sproščenost vožnje ponoči in v zahtevnih vremenskih razmerah.

 

Elektrokromatično vzvratno ogledalo brez bleščanja varuje voznika pred zaslepitvijo z lučmi zadaj vozečih vozil. Tipalo za dež za vetrobransko steklo zagotavlja dobro vidljivost naprej. Ko se temperature spustijo pod ledišče skrbi električni ogrevalni sistem zunanjih vzvratnih ogledal za dobro preglednost nazaj.

 

Udobna vožnja: ogrevan volanski obroč, ogrevana sedeža in Quickheat

 

Za večje udobje v vožnji v mrzlih dneh si je mogoče za doplačilo omisliti ogrevan volanski obroč. Ta ogreje položene roke nanj v manj kot eni minuti. Izstopajoča značilnost delujočega sistema je ogrevanje celotnega volanskega obroča, ob izjemno hitri, enakomerni porazdelitvi toplote na osrednjih delih, na katere se polagajo roke. Za pravšnje ugodje voznika in sopotnika spredaj poskrbi tudi sistem ogrevanja sprednjih sedežev, ki je na voljo v vseh modelih Opla. Sedalna površina in naslonjalo je mogoče segreti z različnimi stopnjami intenzivnosti, kar omogoča nastavitev ogrevanja skladno z merili posameznika. Sistem Quickheat dodatno pospeši ogrevanje notranjosti avtomobila in zmanjšuje kondenzacijo vlage na šipah.

 

Pametna vožnja: nasveti pred odhodom

 

Številne možnosti paketov opreme Opla zagotavljajo izjemno izkušnjo v vožnji z veliko stopnjo užitka in varnosti v najbolj hladnih dnevih leta. Še več, voznikom je zagotovljena individualna priprava vozila za izzive zahtevnega in neugodnega zimskega vremena. Ob vsem pa je potrebno vedeti, da kdor se še ni odločil za zimske pnevmatike, je zdaj zadnji čas, da to naredi. Tovrstne pnevmatike zagotavljajo boljši oprijem in krajše zavorne razdalje ne le v snegu, marveč tudi na suhi cesti ob nizkih zunanjih temperaturah. Pri tem ne gre pozabiti na tekočino za čiščenje stekel odporno na zmrzovanje. S tem uporabnik prepreči, da bi tekočina zmrznila v vodih in brizgalni šobi. Tako ostaneta sprednja in zadnja šipa vedno čisti, še posebej v kritičnih razmerah.

 

Pred zgodnjim jutranjim odhodom v hladnih zimskih dneh si je vedno potrebno vzeti nekaj časa. Za zagotovitev lastne in varnosti drugih udeležencev v prometu je namreč potrebno z vozila popolnoma odstraniti sneg in led. S tem se prepreči, da bi preostali sneg na vozilu odletel proti tistim, ki vozijo zadaj. Prav tako obstaja nevarnost, da bi sneg s strehe med zaviranjem zdrsnil na sprednjo šipo in zastrl pogled voznika. Prevladujočim voznim razmeram je potrebno prilagoditi tudi slog vožnje, z večjo varnostno razdaljo in predvidevanjem morebitnih nenadnih neljubih dogodkov. Na spolzkih podlagah se je potrebno izogibati ostremu, grobemu obračanju volana. Ko sneg na cestišču zmrzne in postane vožnja posebej zahtevna tudi za zimske pnevmatike pa so edina rešitev verige. Potrebno jih je poizkusiti namestiti prej, v bistvu vaditi in se nikakor ne soočiti z njimi prvič, ko se v neugodnih vremenskih razmerah obtiči z vozilom ob vznožju klanca.