Opel Zafira Tourer osvojila naslov »Zlati volan 2012«

8.11.2012

“Klubsko vzdušje na kolesih” je prva izbira bralcev v priljubljenem razredu enoprostorcev

Rüsselsheim/Berlin. Za naslov najboljšega med enoprostorci po izboru »Zlati volan 2012« se je potegovalo šest vozil, a le eno je postalo zmagovalec. Opel Zafira Tourer. To pomembno evropsko priznanje je le eno izmed številnih, ki jih je prejel izdelovalec avtomobilov iz Rüsselsheima: tudi oba prejšnja rodova Zafire sta ga prejela in sicer leta 1999 in nato še leta 2005. Letošnja 37. podelitev priznanja “Zlati volan” pa je prinesla naslov tudi novemu rodu avtomobila. Tako je Zafira Tourer dopolnila izjemno dolg seznam Oplovih priznanj v letu 2012, na katerega je zapisan tudi naziv Avtomobil leta za električno Ampero.

 

Naslov »Zlati volan« podeljujeta vsako leto nemška medija “Auto Bild” in “Bild am Sonntag” s svojimi 26 evropskimi partnerskimi revijami. Letos se je za zmago v izboru potegovalo 44 vozil v šestih kategorijah. Ob tem gre poudariti, da so med enoprostorci in kabriolet/kupeji zmagovalca izbrali bralci in ne strokovna žirija, kar pomeni, da nagrada “Zlati volan” odraža visoko mnenje, ki ga imajo kupci in potencialni kupci o Oplovem enoprostorcu.

 

»Izjemno zadovoljni smo, da smo prijeli priznanje za najboljšega v tej kategoriji. To je dokaz, da je Zafira Tourer skladna z okusom bralcev, med katerimi so tudi mnogi naši kupci,« pravi Steve Girsky, predsednik nadzornega sveta Opla in podpredsednik GM. Ob tem je Girsky na podelitvi letošnjih priznanj “Zlati volan” v Berlinu dodal, »Naš koncept preprosto deluje, saj združuje vzdušje klubskega prostora na kolesih in vsestransko fleksibilnost za vsakdanjo rabo. Istočasno je letošnja nagrada ponovno potrdila, da lahko dosežemo izjemne uvrstitve tudi z našo, do družin prijazno ponudbo, saj je tudi Meriva leta 2010 prejela naslov “Zlati volan”.«

 

Opel Zafira Tourer združuje pravšnjo zmes funkcionalnosti, udobja in premijske kakovosti. S temeljito prenovljenim sistemom sedežev Flex7 postavlja povsem nova merila za notranjo fleksibilnost in vzdušje. Napredni sistemi podpore in pomoči vozniku, kot je druga generacija kamere spredaj Opel Eye, prilagodljiv tempomat s sistemom zaviranja v sili (CIB), indikatorjem varnostne razdalje (FDI) in sistemom opozorila na nevarnost trka (FCA) ob vsem odločno višajo tudi raven vgrajene varnosti. Zafira Tourer je kupcem na voljo z motorji na bencin, plinsko olje in LPG in sicer od 21.530 evrov dalje.