Dve zmagi za Opel: ADAM in Ampera zmagovalca “Auto Trophy”

23.11.2012

  • Bralci nemške revije “Auto Zeitung” so izbrali Opel ADAM za najboljši mestni avtomobil
  • »Hat-trick« Ampere: tretja zaporedna zmaga v kategoriji električnih avtomobilov
  • Opel Mokka je zasedla tretje mesto v kategoriji cenovno dostopnih SUV

 

Rüsselsheim/Duesseldorf. Opel je dosegel odmevno zmago na 25. izboru bralcev revije “Auto Zeitung”. Novi modni mestni ADAM je namreč srca bralcev osvojil do te mere, da so mu podelili popularni naziv “Auto Trophy” v razredu mestnih avtomobilov. Sočasno je Opel Ampera dosegla svojevrstni hat-trick, saj je kot revolucionarna limuzina zmagala v kategoriji električnih vozil. Opel Mokki je pripadlo tretje mesto v razredu cenovno dostopnih SUV (pod 30.000 evrov). V izboru, v katerem sodeluje splošna javnost, je 110.000 ljudi izmed 400 avtomobilov, ki so jih prav tako izbrali bralci, izbiralo svoje favorite v 30 kategorijah.

 

Zapeljiv ADAM je na avtomobilsko sceno udaril kot strela z jasnega in z veliko prednostjo pred tekmeci osvojil prvo mesto v novi kategoriji mestnih avtomobilov. S 30-odstotnim deležem glasov je ADAM potisnil na drugo, oziroma tretje mesto VW Up in Skodo Citigo (26,3 odstotka in 8,9 odstotka glasov). Ampera se je uveljavila kot serijska zmagovalka saj je zopet zabeležila prepričljivo zmago. Premagala je tekmece iz premijskega razreda, kot sta Mercedes-Benz SLS AMG electric drive (15,2 odstotka glasov) in Audi R8 e-tron (14,9 odstotka glasov) s prednostjo več kot štirih odstotkov.

 

V imenu družbe Opel sta na prireditvi, ki ji je v Düsseldorf Classic Reimse prisostvovalo 250 gostov, nagrade sprejela Dr. Thomas Sedran,podpredsednik zadolžen za strategijo in Alfred E. Rieck, podpredsednik zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo. Sedran je bil izjemno vesel nagrad, saj je bil letošnji izkupiček znamke Opel najboljši v zadnjem desetletju podeljevanja priznanj Auto Trophy.

 

»Naši zmagovalni avtomobili, ADAM, Ampera in Mokka, so močne avtomobilske osebnosti, ki resnično izstopajo iz množice. Vsi trije so strateškega pomena za Opel, saj odkrivajo vizijo mobilnosti prihodnosti znamke ne le z okoljsko skladnostjo, marveč tudi s cenovno sprejemljivostjo inovativnih tehnologij.«

 

Opel ADAM: mestni prvak individualnih izvedb

 

Z ADAMOM je Opel vstopil v rastoči del segmenta A, med modne mestne avtomobile. ADAM kot okreten trivratni avtomobil meri v dolžino le 3,70 metra in ponuja več kot 30.000 različnih osebnih izvedb zunanjosti. To mu zagotavlja, da je neizpodbitni prvak v individualizaciji. Znotraj so štirje potniki deležni sorazmerno velike prostornosti. Notranjost je mogoče osebno opremiti skladno z lastnim okusom in s pomočjo velike izbire barv, dekorjev, oblikovnih poudarkov in svetlobnih efektov. Ob tem ponuja ADAM tudi številne premijske tehnologije, običajne za avtomobile višjih razredov. Mednje sodi povsem nov zabavno informacijski sistem IntelliLink, s katerim je ADAM najbolje povezan mali avtomobil. Ob vsem je ADAM edini avtomobil v razredu, ki ni bil le razvit v Nemčiji, marveč ga v Nemčiji tudi izdelujejo (tovarna v Eisenachu).

 

Opel Ampera: edini električni avtomobil za vožnjo kamorkoli, kadarkoli

 

Opel Ampera je daleč najbolje prodajan električni avtomobil v Nemčiji in v vsej Evropi. Električen pogonski motor “Avtomobila leta 2012” največje moči 111 kW/150 KM z energijo napajajo 16-kWh litij ionski akumulatorji. Odvisno od sloga vožnje in razmer na cesti je mogoče izključno na električni pogon prevoziti 40 do 80 kilometrov. Kolesa Ampere so v vseh režimih gnana z električnim motorjem. Ko se ob izpraznitvi akumulatorjev vključi sistem podaljšanega dosega prične delovati 1,4-litrski bencinski motor največje moči 63 kW/86 KM, ki poganja generator. Ta z energijo napaja električni pogonski sklop. Sistem podaljšanega dosega omogoča doseg 500 km, ne da bi se bilo potrebno ob tem ustaviti za polnjenje akumulatorjev.