Opel je več kot podvojil bazo flotnih kupcev Ampere

27.11.2012

  • 180 odstotno povečanje števila flotnih kupcev Ampere
  • Večanje števila Amper, kot sestavnega dela politike službenih avtomobilov družbe
  • Številna podjetja so izbrala Ampero zaradi uporabnosti in zelene verodostojnosti

 

Rüsselsheim. Opel je več kot podvojil bazo flotnih kupcev oziroma število Amper kot del večjih voznih parkov podjetij. V šestih mesecih se je število tovrstnih kupcev po vsej Evropi povečalo od približno 700 marca, do skoraj 2000 oktobra. Izraženo v odstotkih gre za 180-odstotno povečanje. Še posebej se je število kupcev Ampere iz velikih voznih parkov povečalo v Nemčiji in sicer za več kot 50 odstotkov, na Nizozemskem pa celo za 200 odstotkov. Za družbe večjih voznih parkov se upoštevajo tiste, ki so naročile več kot 20 Amper. Pri Oplu obenem zaznavajo povečan trend vključevanja revolucionarnega električnega avtomobila v okvir politike nabave službenih avtomobilov pri podjetij velikih voznih parkov. Tako se ob konvencionalnih dizelskih, oziroma bencinskih avtomobilih povečuje število v popolnosti uporabne alternative na elektriko.

 

»Ne le, da je Ampera v Evropi najbolje prodajan osebni električni avtomobil. Sedaj je potrjeno, da je avtomobil še posebej prepričljiv za podjetja z velikimi voznimi parki, « pravi podpredsednik Opla Alfred Rieck, zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo. »Prepričani smo, da se bo ta trend nadaljeval, saj so kupci velikih voznih parkov dojeli, da je Ampera eden redkih električnih avtomobilov, popolnoma v skladu z vsakdanjo uporabo. Ob tem ima manjše operativne stroške kot ekvivalentni avtomobili z motorji na notranje zgorevanje.«

 

V nasprotju s številnimi tekmeci je namreč Ampera avtomobil s podaljšanim dosegom. To je izjemnega pomena za kupce velikih voznih parkov kot je Trigion, odvisna družba zahodnoevropskega podjetja za vzdrževanje in storitve povezane z upravljanjem objektov Facilicom. Trigion zagotavlja storitve zagotavljanja varnosti s pomočjo video kamer ter stacionarnih in mobilnih varnostnikov.

 

»Trigion je ena prvih družb na Nizozemskem, ki se je odločila za Ampero. Še posebej nas je pritegnila in prepričala izjemno majhna poraba goriva,« pravi Martine Geurts, podpredsednik in direktor Facilicom Service Group. »Ampero trenutno uporabljamo za pilotno oceno v naši odvisni družbi Trigion. Naslednji logični korak je, da jo bomo začeli uporabljati v celotni skupini.«

 

Facilicom ni osamljen v tovrstnem razmišljanju. Na začetku novembra je bila namreč Ampera, po oceni strokovnjakov odgovornih za izbiro avtomobilov velikih voznih parkov razglašena za "Zeleno vozilo leta” v Veliki Britaniji v okviru podeljevanja prestižnih nagrad združenja upravljavcev velikih voznih parkov ACFO (Association of Car Fleet Operators) za leto 2012. Nagrade so bile podeljene na osnovi izida ekskluzivnega spletnega glasovanja članov ACFO. Njihov pomen je izjemen, saj gre za nagrade in naslove, ki izhajajo iz izkušenj vsakdanje uporabe vozil in mnenja strokovnjakov, ki odločajo o izboru avtomobilov za velike vozne parke. Naslov je eden izmed, zdaj že več kot 50, ki si jih je pridobila Ampera, avtomobil izjemne tehnične naprednosti, ki se postavlja tudi z nazivom "Evropski avtomobil leta 2012”.

 

Litij ionski akumulatorski sklop kapacitete 16 kW zagotavlja energijo Amperinem električnemu motorju največje moči 111 kW/150 KM. Odvisno od sloga vožnje in razmer na cesti lahko Ampera prevozi izključno na električno energijo, torej brez izpustov od 40 do 80 kilometrov. S pomočjo sistema podaljšanega dosega, ki se zažene, ko so akumulatorji prazni, zagotavlja električno energijo električnemu pogonskemu sklopu generator, ki ga poganja 1,4-litrski bencinski motor največje moči 63 kW/86 KM. Sistem podaljšanega dosega zagotavlja vožnjo daljšo od 500 kilometrov, ne da bi bilo pri tem potrebno točiti gorivo.