Opel ADAM: Najbolj individualiziran urbani avtomobil

19.11.2012

  • Prvi Opel sodobnega modnega življenjskega sloga začenja produktno ofenzivo znamke
  • ADAM ponuja virtualno neomejen potencial individualizacije
  • Najbolje povezan majhen avtomobil z zabavno informacijskim sistemom IntelliLink
  • Tehnologije višjih razredov za preprosto in kul urbano mobilnost
  • Edini avtomobil v segmentu zasnovan in izdelan ekskluzivno v Nemčiji

 

Rüsselsheim/Lizbona. Začelo se je odštevanje: od začetka leta 2013 bo v prodajne salone zapeljal povsem novi Opel ADAM, ki bo zagotovo ustvaril izjemen vtis tudi na cestah. Za Oplovim modnim, urbanim, majhnim avtomobilom, prvakom individualizacije se bodo obračale glave v naših mestih, tako kot se je to že zgodilo ob svetovni premieri septembra, na avtomobilskem salonu v Parizu. To zagotavlja moderna, izstopajoča in barvita podoba, kakor tudi skorajda neomejen potencial individualnih izvedb, ki virtualno sleherni ADAM naredi izvirno edinstven.

 

S povsem novim modelom ADAM vstopa Opel v rastoči del segmenta A, v katerem je vodilo moden življenjski slog. Z le 3,7 metra v dolžino in 1,72 v širino (brez vzvratnih zunanjih ogledal) je Opel ADAM kratek, a z močjo prežet avtomobil. Poskočen trivratni avtomobil je pravšen za urbani prostor. Z veliko dinamiko, ki mu jo zagotavljajo podvozje in natančen ter odziven volan, iz česar izhaja tudi veliko zabave in okretnosti, je pravšnji tudi za vožnjo izven mesta. Navznoter ponuja Opel ADAM udobno namestitev štirim potnikom, ki so deležni vzdušja v premijskem slogu in potniki spredaj uživajo v nenavadno veliki prostornosti za majhen avtomobil. Tudi voznikov delovni prostor je mogoče individualizirati po osebnem okusu s številnimi barvami, dekorji, slogovnimi poudarki in efekti osvetlitve.

 

Opel ADAM se postavlja tudi s premijskimi tehnologijami višjih avtomobilskih razredov. Z novim IntelliLink informativno zabavnim sistemom, ki uporabnike pametnih telefonov (Android in Apple iOS) povezuje z avtomobilom, ga spreminja v najbolje povezan mali avtomobil. Med dele opreme, ki so idealne za urbanost ADAMA so sistem pomoči pri parkiranju nove generacije Park Assist za samodejno parkiranje avtomobila, sistem pokrivanja mrtvega kota in servo ojačevalnik volana z možnostjo mestnega načina delovanja z »rahlim dotikom« (CITY).

 

ADAM ne zagotavlja le več individualnosti kot tekmeci, z izjemno ravnijo serijske opremljenosti namreč ponuja tudi občutno ugodnejše razmerje med vsebino in zneskom denarja, ki ga je potrebno odšteti zanj. Za vstopno različico ADAMA z 1,2-litrskim motorjem največje moči 51 kW/70 KM je potrebno odšteti 11.500 evrov (maloprodajna cena z DDV v Nemčiji). Ob tem so cenovno dostopne tudi premijske tehnologije in številne možnosti individualizacije izbrane zanj. Tako je na primer potrebno za informacijsko zabavni sistem IntelliLink odšteti le 300 evrov, obloga stropa z zvezdnatim nebom, s 64 diodami LED pa je ocenjena na 380 evrov (velja v Nemčiji).

 

»Opel ADAM zajema mladostni sodobni urbani duh in prinaša na ulice velik občutek svobode. Je zabaven, z neštetimi možnostmi individualizacije, ki ni primerljiva z nobenim drugim avtomobilom in sočasno mladostno poskočen. ADAM je definitivno avtomobil za mlade in mlade po srcu,« pravi namestnik predsednika upravnega odbora Opla dr. Thomas Sedran. »Vso to čustveno privlačnost združujemo z najboljšim nemškega inženirstva in kakovosti. Zato ima pomembno vlogo v načrtih naše rasti v vsej Evropi.«

 

Živahnost na kolesih: ADAM, novinec v segmentu modnih majhnih avtomobilov

 

ADAM prihaja na trg v ključnem trenutku Oplove produktne ofenzive. Od leta 2008 je namreč Opel popolnoma posodobil ponudbo. Začel je z zastavonošo znamke Insignio, nadaljeval z modeli, ki se prodajajo v večjih številkah in sedaj nadaljuje s tistimi, ki vzpostavljajo povsem nove avtomobilske segmente: Ampera (električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega), Mokka (mali SUV), ADAM (modni majhen avtomobil) in kmalu tudi Cascada (srednje velik kabriolet), kot del tretjega vala široko zastavljenega programa rasti in bogatenja ponudbe Opla.

 

Trenutno je Oplova prisotnost posebej močna v segmentu A in B, v katere sodijo 3,70 metra dolg ADAM, 3,74 metra dolga Agila , 4,0 dolg osrednji model Corsa, 4,28 metra dolg novi SUV Mokka in 4,29 metra dolga Meriva. Modni ADAM tako zaokroža Oplovo ponudbo v segmentu A, v katerem je prisotna že petvratna Agila. Če Agila prepričuje z izjemno ravnijo funkcionalnosti in uporabnosti, izstopa ADAM z izvirnim in - pri nobenem drugem avtomobilu primerljivim - potencialom individualizacije, močnim dizajnom in vrhunskimi tehnologijami.

 

ADAM ne posnema uveljavljenih receptov. Ob tem, da so poglavitni tekmeci v segmentu nastali v retro slogu je namreč vpadljiv in svež sočasno. »ADAM dokazuje da retro ni pravilo igre. Svojo vrednost namreč temelji na inovativnosti, podobi in individualizmu,« pravi dr. Thomas Sedran. Svojo sodobno in modno obliko združuje z virtualno neomejenimi možnostmi osebnih izvedb, kar ga odločno loči od tekmecev. Ob tem uvaja v ta del trga značilnosti, prepoznavne za premijske modele višjih razredov, s čemer potrjuje izjemno kakovost notranjosti in tehnologij, ki dvigujejo raven varnosti, udobja in zabave. Sočasno ohranja Oplovo cenovno dostopnost, z bogato serijsko opremljenostjo vseh različic.

 

Opel pričakuje, da bodo ADAMA v 80 odstotkih kupovali privatni kupci, med katerimi jih bo polovica novih kupcev Opla. A to ne pomeni, da ADAM ne bo pravšnji tudi za poslovne kupce, saj je pričakovati, da bo 20 odstotkov kupcev iz poslovnih krogov in za večje vozne parke. V obeh primerih bo ADAM pritegnil mlade in kupce mlade po srcu obeh spolov, ki želijo z avtomobilom izpostaviti svojo individualno osebnost. Ti kupci veljajo za poznavalce mode in individualnosti, saj ne sledijo preprosto trendom, namreč trende soustvarjajo in veljajo za tiste, ki ustvarjajo mnenje o njih.

 

»Z modelom ADAM Opel ne bo pritegnil le svojih lojalnih kupcev, ki si želijo izvirnega vznemirjenja majhnega avtomobila, marveč bo kot zmagovalec izšel tudi pri novi skupini kupcev, ki se doslej še niso poistovetili z znamko. Odzvali se bodo na ADAM, ker je ta avtentičen in preprosto drugačen od vseh njegovih potencialnih tekmecev. Lastnikom se ne bo več potrebno navajati na svoj ​​avtomobil, ker ADAM dejansko odraža njihov značaj in življenjski slog,« pravi dr. Thomas Sedran.

 

Strokovnjaki predvidevajo, da bo sodobnemu življenjskemu slogu naravnan podsegment v katerega vstopa ADAM v naslednjih letih vztrajno rasel. Od leta 2000 dalje se je namreč prodajo slogovno skladnih modnih avtomobilov segmenta A (dolgih približno 3,7 m) povečala za 30 odstotkov, prestižnih avtomobilov segmenta B (dolžina približno štirih metrov) pa za več kot 110 odstotkov. Leta 2011 je bilo v Evropi prodanih približno 630.000 teh trendovskih avtomobilov, kar predstavlja odločno rast v primerjavi z letom 2008 v katerem je bilo prodanih 450.000 tovrstnih vozil. Opel želi sedaj unovčiti veliko rast tega dela trga z ADAMOM. Še posebej veliko povpraševanje po majhnih avtomobilih je v Italiji, ki bi prav lahko postala ADAMOV vodilni trg. Med pomembne trge Oplovega novega malega avtomobila z izrazitim sodobnim življenjskim slogom bodo nedvomno sodili še Nemčija, Velika Britanija, Francija in Nizozemska.

 

Izdelano v Nemčiji: na evropske ceste iz Eisenacha

 

Naročila za Opel ADAM, ki bo v prodajne salone pripeljal januarja, se zbirajo že od septembra (velja le za nekatere države). Vsekakor ne gre spregledati, da avtomobil ni bil le razvit v Nemčiji, v Oplovem Mednarodnem tehničnem in razvojnem centru v Rüsselsheimu, marveč je v Nemčiji tudi izdelan. Opel je edini izdelovalec avtomobilov, ki se je tako odločil za majhen avtomobil, kar je vsekakor bilo mogoče zaradi tovarne v Eisenachu, tovarne izjemne učinkovitosti, ki dosega vsa najbolj zahtevna sodobna merila. V celoti je bilo vloženih za zagon izdelave ADAMA 190 milijonov evrov, od katerih jih je 120 milijonov bilo namenjenih izključno tovarni. V okviru teh naložb so bile vzpostavljene povsem nove proizvodne zmogljivosti. Tako kmalu ne bo le Corsa, marveč tudi Opel ADAM ekskluzivno pripeljal s tekočih trakov v Eisenachu, kot avtomobil neizpodbitne kakovosti »Made in Germany«.