Opel ADAM: Z izvirnim dizajnom in potencialom individualizacije preprosto enkraten

20.11.2012

  • ADAM z virtualno neomejenim potencialom individualizacije
  • Vpadljivi proporci, sodoben dizajn zunanjosti prežet z močjo
  • Premijsko navdahnjen dizajn notranjosti, velika kakovost z inovativnimi osebnimi izvedbami

 

Rüsselsheim/Lisbona. ADAM je Oplov prvi majhen avtomobil sodobnega, modnega življenjskega sloga. V podrazred, ki je bil prvotno ustvarjen z retro pristopom, je Opel vstopil na lasten in inovativen način. ADAMU je namreč dal izstopajoče proporce in enkraten, izviren dizajn, ki se z ničemer ne naslanja na vozila iz preteklosti. Še več, ADAM prihaja z več novih idej, kot jih premorejo njegovi tekmeci.

 

Temelj vsega je, da ga je mogoče individualizirati bolj, kot kateri koli drugi avtomobil. V treh letih razvoja, od prvih skic do svetovne premierne predstavitve v Parizu, so Oplovi oblikovalci, inženirji in strokovnjaki izdelave razvili izjemne nove možnosti individualizacije, ki jih ni mogoče primerjati z ničemer doslej znanega. Malcom Ward, direktor dizajna pravi: »Vzpostavilo se je izjemno vzdušje »vse je možno« z močno moštveno energijo ob ustvarjanju ADAMA. Zato so bile številne zamisli, ki so se porodile v zgodnji fazi razvoja, prenesene v končno izdelavo. Zahvaljujoč tovrstnem, neverjetno svežem in drznem pristopu, je lahko ADAM izveden bolj osebnostno, kot kateri koli drugi avtomobil segmenta, z virtualno neomejenimi možnostmi kombinacij barv zunanjosti in notranjosti, prevlek, dekorjev, koles in vsega ostalega.« ADAM poleg ostalega, kot prvi v avtomobilskem svetu vnaša tri posebne možnosti izjemne individualizacije. To so barvni vstavki na platiščih, poslikane obloge stropa in dekorativni elementi na plošči z merilniki z osvetljenim ozadjem.

 

Vpadljiva zunanjost z ikonično silhueto in notranjostjo premijskega duha

 

ADAM udejanja Oplovo velikokrat nagrajeno filozofijo kiparske umetnosti združene z nemško natančnostjo v modnem delu segmenta A. Prežet je z močjo in v nasprotju s tekmeci je resnično inovativen, saj zamenjuje trend retro dizajna z izstopajočo izvirnostjo podobe. Izstopa s proporci, ki odkrivajo zmogljivosti: z dolžino 3,7 m in širino 1,72 m (brez zunanjih vzvratnih ogledal) je ADAM enako dolg, a širši od MINIA ter sočasno odločno in suvereno stoji na cestišču.

 

ADAM preseneča s posebno »plavajočo« streho, z dvobarvno izvedbo vizualno ločene od ostale zunanjosti. To je ena izmed temeljnih vsebin izjemne individualizacije. Značka z imenom modela je drugače kot pri ostalih avtomobilih nameščena na koncu kromirane obrobe bočnih šip, na zadnjem stebričku strehe. Tako kot marsikaj drugega, tudi to zagotavlja avtomobilovi zunanjosti posebno privlačnost. Na široki maski motorja ADAMA prevladuje kromirana prečka v obliki krila z vtisnjenim znakom Opla, tako kot je bilo prvič uporabljeno pri novi ponudbi Astre. Boka označuje prepoznaven Oplov oblikovni rez na spodnjem delu vrat in značilen oster val okrog kljuke vrat, ki spominja na Astro GTC. Žarometi združujejo tudi tipične Oplove dnevne luči DRL, prav tako tipična izvedba za Opel. Prvič v segmentu A so sprednje in zadnje luči opremljene z energetsko varčno LED tehnologijo.

 

Za dizajn notranjosti ADAMA je značilno vzdušje višjih razredov. Slogovno skladen, s premijskimi izvedbami navdahnjen prostor je izjemno prostoren za majhen avtomobil. S klesano harmoničnimi površinami in elegantno tekočimi potezami, primerljivimi z večjimi avtomobili znamke kot so Astra, Meriva in Insignia, udejanja ADAM uveljavljeno filozofijo znamke z najnovejšo in najmanjšo izvedbo. Ekskluzivno ADAMOVA izvedba okroglih merilnikov v kronografskem slogu s kromiranimi obrobami, dodatno izpostavlja športno natančen slog.

 

Preprosto enkraten – virtualno noben ADAM ni enak drugemu

 

Novi Opel ADAM pritegne veliko pozornosti z izjemnim dizajnom, še več z virtualno neomejenimi možnostmi individualnih izvedb. Zahvaljujoč široki ponudbi barv zunanjosti, bogate izbire različnih platišč in številnih izvedb ter opreme notranjosti, vključno z oblogami različnih dekorjev, različne ambientalne osvetlitve in stropa, kar je edinstveno v avtomobilskem svetu, je Opel ADAM nesporen prvak individualnosti. Nešteto kombinacij barv karoserije in strehe, platišč, izvedbe notranjosti in stopenj opremljenosti ponuja kupcem ADAMA, da izberejo avtomobil, ki je drugačen od vseh ostalih. Zato virtualno noben ADAM ne zgleda tako kot drugi, kar pomeni da je sleherni izviren in preprosto edinstven.

 

Za zunanjost lahko kupci izberejo 12 barv karoserije in 14 barv strehe. Z izvirnimi poimenovanji, ki so posebej zgovorna za ljubitelje filma, “I’ll be Black”, “Papa don’t Peach”, “Purple Fiction”, “James Blonde”, “Saturday White Fever” in “Buzz Lightgreen”. Skladen s sleherno barvo zunanjosti je tudi osebnostna izvedba ključa. Torej tudi po tem, ko lastnik parkira ADAM ostaja del izjemne originalnosti in individualnosti vedno z njim. Streha ADAMA je lahko enake barve kot ostala zunanjost. A so za posebno poudarjanje kontrastnega učinka na voljo tri barve, ki jih je mogoče povezovati z vsemi drugimi barvami zunanjosti. To so svetleča “I’ll be Black”, svetla krem barva “White my Fire” ter bogata in temna “Men in Brown”.

 

Namesto običajnega stopnjevanja opremljenosti uveljavlja ADAM tri različne izvedbe označene s tremi besedami za »vzdušje«. To je osnova, v bistvu prva raven individualizacije. ADAM JAM je izstopajoča, privlačna »funky« izvedba za poznavalce mode. ADAM GLAM je elegantna in slogovno skladna, namenjena ljudem rafiniranega okusa. ADAM SLAM je dokaj možata, športna, svojevrstna ulična izvedba.

 

Naslednjo stopnjo osebnih izvedb omogočajo kupcem trije paketi dodatne opremljenosti, prav tako poimenovani s tremi različnimi besedami. Tako so lahko ADAM JAM, ADAM GLAM in ADAM SLAM nadalje izostreni in ukrojeni po individualnem okusu z dvobarvno izvedbo “Black-” ali “White Pack, razposajenim paketom “Twisted Pack” in izstopajočim “Extreme Pack”. Izvedba Black Pack je posebej elegantna s črno streho, črnimi ohišji zunanjih vzvratnih ogledal in črnimi platišči. Pri White Pack so ti deli v beli barvi. ADAM Twisted Pack je prepoznaven po barvitih ohišjih vzvratnih zunanjih ogledal, prečke na maski motorja, platišč in dekorja v notranjosti, ki je zelene barve pri ADAM JAM, rjav pri ADAM GLAM in rdeč pri ADAM SLAM. Z Extreme Pack pa je avtomobil nezgrešljiv. Poglede privlačijo posebna platišča, ornamenti na ohišjih zunanjih vzvratnih ogledal in maski motorja in barve ter dekor notranjosti.

 

Oplov nov avtomobil je lahko dodatno individualiziran s tremi različnimi paketi nalepk (ADAM JAM “Splat”, ADAM GLAM “Fly” in ADAM SLAM “Stripes”), ki se jih namesti na ohišja zunanjih vzvratnih ogledal ter drugje na bokih in zadnjem delu.

 

Gledano v celoti je za ADAM na voljo 31 izvedb koles s platišči različnih barv, velikosti od 15 do 18 palcev, med katere sodijo tudi platišča izvedb “Vintage” in “Horns”, ki so korak naprej od klasično oblikovanih platišč. Toda tudi druga platišča so nekonvencionalnih oblik. Mednje sodijo platišča “Boomerang”, “Hurricane”, “Turbine”, in “Twister”, za katereimi se bodo prav tako obračale glave. A bo ADAM ostal zvest samemu sebi in ohranil značaj tudi po nakupu. Nekatera 18-palčna platišča je namreč mogoče dodatno opremiti z raznobarvnimi vstavki za dodatno individualizacijo izvedbe. Opel je prvi in edini avtomobilski izdelovalec, ki ponuja poleg te barvne vstavke, ki jih je možno namestiti na petkraka platišča. Na voljo so v šestih barvnih izvedbah. Na platišča je mogoče namestiti vstavke v barvi karoserije, kar veča kontrast, ob tem pa se je možno igrati z dvobarvnimi izvedbami. ADAM je edini avtomobil pri katerem je mogoče barve platišč poljubno izbirati skladno z osebnim okusom.

 

Izvirna notranjost svežega vzdušja z osvetljenim dekorjem

 

Tudi za notranjost je na voljo izjemno veliko možnosti osebnih izvedb z dekorativnimi oblogami armaturne plošče in vrat. Na voljo so štiri osnovne barve, črna, vijolična, bela in barva kakava. Kombinirati jih je mogoče s 15 različnimi dizajni sedežev, ki so na voljo v različnih materialih in izvedbah. Dodatno je na voljo 19 različnih setov dekorativnih vstavkov na armaturni plošči in vratih. Vstavke je mogoče naročiti posamično, s čemer je mogoče notranjost ADAMA nenehno na novo personalizirati ali uskladiti z novim okusom, oziroma novim lastnikom. Med 19 vstavki jih je 11 v barvi zunanjosti, osem jih je prevlečenih s premijskim premazom z dekorativnimi odtisi - od katerih imate dve celo z diodami LED osvetljeno ozadje, s čemer so mehko sijoče, kar je vsekakor edinstveno v svetu avtomobilov.

 

Ta ekskluzivni dizajnerski element je na voljo v kombinaciji z ambientalno osvetlitvijo predalov v vratih, sredinske konzole in prostora okrog nog sopotnika. V ponudbi ambientalne osvetlitve, ki se sproža s preprostim pritiskom na stikalo, so svetila osmih različnih barv. Lahko so nespremenljive barve, ali pa se barva nenehno spreminja. Ob tem se intenziteta osvetlitve lahko zmanjša, kar daje vzdušju v notranjosti dodatno razsežnost s katerim se ustvarijo različna vzdušja in še enkrat več izpostavi izjemnost različnih možnosti osebnostne zasnove ADAMA. Izbirati je mogoče med rdečo, dvema odtenkoma jantarne barve, rumeno, zeleno, modro, ledeno modro in belo. Vse to še toliko bolj izpostavlja ADAMOVO neprimerljivo razsežnost individualizacije.

 

V notranjosti je mogoče individualizacijo opraviti tudi s stropom, ki je lahko skladen z najrazličnejšimi okusi. Veliko strešno okno napolni notranjost ADAMA z naravno svetlobo, toda prvič v avtomobilih je uporabljena poslikana obloga stropa. Na voljo so trije motivi: “Sky” z oblaki, “Fly” z jesenskimi listi in “Go” s karirasto zastavo. Najbolj spektakularna izvedba stropa je vsekakor “Starlight” s 64 diodami LED, ki ustvarja vzdušje zvezdnatega nočnega neba. Izvedba je enkratna ne le za ADAMOV avtomobilski razred, marveč tudi za vse ostale, razen za segment najdražjih limuzin. Romantiki lahko tudi kombinirajo izvedbo Sky z zvezdnato osvetlitvijo Starlight.

 

Kreativni paketi opreme vdahnejo ADAMU dodatno privlačnost

 

Ob številnih različnih dekorjih in barvah ter izvedbah Black/White, Twisted in Extreme, so na voljo tudi dodatni paketi s posebnimi detajli. Kupci, ki želijo posebej športnega ADAMA, se lahko odločijo za “OPC Line Pack” s športno agresivnimi odbijači in spojlerji. “Extreme Carbon Pack” sestavljajo prečka na maski motorja in ohišja zunanjih vzvratnih ogledal iz ogljikovih vlaken, ki zagotavljajo izjemno športno podobo. Tisti, ki pa bi radi v notranjost vnesli več barvitosti, lahko sežejo po Color Packu, ki združuje barvne poudarke in vstavke na volanskem obroču in prestavni ročici.