Opel Mokka, po velikosti kompakten, po vsebini velik SUV

26.10.2012

  • Prvo vozilo nemškega izdelovalca v podsegmentu kompaktnih SUV
  • Opel v segmentu prvič uveljavlja številne napredne tehnologije, kot je sistem prilagodljivega delovanja luči in kamera spredaj
  • Učinkovit, inteligenten pogon na vsa kolesa se samodejno prilagaja voznim razmeram
  • Vpadljiva oblika, izjemna fleksibilnost, velika poskočnost ob majhni porabi goriva
  • Podvozje »Made in Germany« skladno z zahtevami evropskih voznikov
  • Že več kot 40.000 naročil, izhodiščna cena 16.950 evrov (Slovenija)

 

Rüsselsheim. Povsem nova Opel Mokka je osvojila srca svojih potencialnih kupcev. Že do začetka prodaje je bilo prejetih več kot 40.000 naročil zanjo v vsej Evropi (status oktober 2012). Še posebej močno povpraševanje je bilo zabeleženo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija dalje bilo mogoče naročiti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec v hitro rastoče podsegmentu kompaktnih športno uporabnih vozil (SUV-B). Za različico 1.6 ecoFLEX z največjo močjo motorja 85 kW/115 KM je potrebno odšteti 16.590 evrov (maloprodajna cena v Sloveniji). Ob tem lahko kupci izbirajo še med bencinskim motorjem, ki mu do največje moči 103 kW/140 KM pomaga turbinski polnilnik in 1,7-litrskim dizelskim motorjem z največjo močjo 96 kW/130 KM.

 

»Z Mokko smo napisali novo poglavje v naši produktni ofenzivi. Ob tem številna naročila potrjujejo, da je Mokka zadetek v polno. Njene tehnologije, dinamičnost in vpadljiv dizajn so namreč izjemno privlačne in skladne z okusom naših kupcev. Mokka postavlja v segmentu nova merila,« pravi podpredsednik Opla, odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo Alfred E. Rieck.

 

Čeprav jo je v dolžino le za 4,28 m, ponuja Mokka prostornost in udobno sedenje petim potnikom. Uresničuje Oplovo obljubo združevanja atraktivnega dizajna z inovativnimi tehnologijami ter funkcionalnostjo z elementi opreme višjih razredov, ki tako postajajo dostopni širšemu krogu kupcev. Ob tem Opel Mokka uvaja prvič v podsegment kompaktnega del SUV trga napreden prilagodljiv sistem luči AFL+ in domiseln nosilec koles FlexFix. Med opremo, ki veča raven udobja in varnosti pri vseh različicah Mokke sodi tudi elektronski sistem stabilnosti ESC, nadzor pogona (TC), sistem pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) in sistem ohranjanja hitrosti ob vožnji navzdol (HDC). Ob izključno sprednjem pogonu si je mogoče Mokko omisliti tudi z inteligentni pogonom na vsa kolesa AWD. Opcijska tehnologija AWD samodejno prepozna kdaj je potrebno prerazporediti pogon na vsa kolesa in tako zagotoviti najboljši možen oprijem s podlago.

 

Izključno sprednji ali pogon na vsa kolesa, dinamična vožnja aktivnega življenjskega sloga

 

Opel Mokka združuje funkcionalnost in cenovno dostopnost ter privzdignjeno sedenje z avanturističnim duhom. Ob razvoju vozila je bila posebna pozornost namenjena podvozju, ki je bilo zasnovano in nastavljeni v Nemčiji. Podvozje Mokka je zato zmožno zadovoljiti dnevne potrebe evropskih uporabnikov in je ob tem posebej zmogljivo tudi ob vožnji izven asfaltiranega cestnega omrežja.

 

Poleg pogona izključno na sprednji kolesni par je lahko Mokka opremljena tudi s štirikolesnim pogonom, ki izboljša tako učinkovitost prenosa pogona, kot natančnost vodljivosti. Tehnologija AWD je učinkovita, inteligentna in cenovno dostopna. Njeni poglavitni elementi so diferencial na prednji premi, kardanska gred, zadnji pogonski gredi pogona 4x4 z diferencialom, nadzorni modul in večploščna elektromagnetna sklopka. Tipala razporejena po celotnem sistemu nenehno posredujejo podatke nadzornemu modulu. To so podatki o zasuku vozila okrog navpičnice, prečni in vzdolžni pospeški, kot tudi kot zasuka volana, hitrost vrtenja posameznih koles, položaj stopalke za plin, število vrtljajev motorja in vrednost navora. Ob normalnih pogojih, na primer ob vožnji po suhi cesti, se pogon prenaša le na sprednji kolesi, zaradi česar ostaja poraba goriva zmerna. Odvisno od razmer na cesti se razmerje razporeditve prenosa pogona spreminja od 100 odstotka pogona na sprednji kolesi, do največ 50 odstotka na sprednji in zadnji kolesni par. Ko je na primer na cestišču tanka plast vode ali veliko snega. Ko pogoji vožnje oziroma razporeditve pogona zahtevajo elektronski sistem prenosa navora (TTD) nemudoma samodejno usmeri navor proti zadnjima kolesoma. Tako sistem AWD izboljšuje že v osnovi ostro in natančno vodljivost Mokke. To je mogoče še posebej dobro zaznati pri spreminjanju smeri vožnje, oziroma vožnji skozi ostre zavoje z veliko hitrostjo. Sistem se sproži hitro in samodejno v trenutku, ko zazna zdrs kolesa zaradi slabega oprijema. Ob tem zazna tudi razmere, ko pogon na vsa kolesa ni potreben. S tem v tovrstnih razmerah zagotavlja boljši oprijem s podlago in boljše vodljivost v zavojih. Glede na to, da je masa sistem AWD le 65 kg, ohranja avtomobil z njim učinkovitost in spoštljivost do okolja.

 

Podvozje Mokke združuje največjo raven udobja in natančnosti vodenja, tudi v zahtevnih razmerah na cesti. Oplovi inženirji so to dosegli z nadgradnjo preizkušene zasnove sprednjega podvozja z vzmetnimi nogami MacPherson. Dodali so namreč vzmet s stransko obremenitvijo, ki uspešno kompenzira prečne sile. Dvosmerno delujoč trdno vpet blažilnik, močan stabilizator in dvojno vpeta puša izboljšujejo lastnosti vodenja in zmogljivosti na cesti ter sočasno uspešno prestrezajo hrup in tresljaje. Za prečni vzvojni element zadnjega podvozja s povezanimi vodili so Oplovi inženirji uporabili profil U.

 

Da bi podvozju zagotovili najvišjo raven učinkovitosti in natančnosti delovanja so Oplovi inženirji segli po elektronskem programu stabilnosti ESP, ki kot del serijske opreme na vseh trgih Evrope, zagotavlja najvišjo raven natančnosti vodenja in odzivnosti.

 

Dinamičnost in učinkovitost – dva bencinska in dizelski motor

 

Za pogon skrbijo trije učinkoviti motorji. Vse različice z ročnim menjalnikom so opremljene z Oplovim sistemom zmanjšanja porabe goriva Start/Stop. Bencinske barve branita dve možnosti. Prva je 1,6-litrski atmosferski štirivaljnik, ki mu je namenjen ročni petstopenjski menjalnik. Doseže največjo moč 85 kW/115 KM in največji navor 155 Nm pri 4000 vrtljajih na minuto. Njegova povprečna poraba znaša 6,5 l/100 km, povprečni izpust CO2 153 g/km. Motor z delovno prostornino 1,4 litra, turbinskim polnilnikom in največjim navorom 200 Nm bo najprej na voljo z enakim menjalnikom, kot izhodiščni motor, kasneje tudi s samodejnim menjalnikom. Z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom in pogonom 4x4 doseže Mokka največjo hitrost 190 km/h. Od nič do 100 km/h pospeši v 9,9 s. Ob tem v povprečju porabi 6,4 l goriva na 100 km, kar pogojuje izpust 149 g CO2 na kilometer vožnje.

 

Voznikom, ki stavijo na dizelske motorje je namenjen 1,7-litrski motor CDTI s turbinskim polnilnikom z največjo močjo 96 kW/130 KM in največjim navorom 300 Nm med 2000 in 2500 vrtljajev na minuto. Ta motor je na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na vsa kolesa ter s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesni par. Različica z dizelskim motorjem, sprednjim pogonom in ročnim šeststopenjskim menjalnikom porabi le 4,5 litra goriva na 100 kilometrov v kombiniranem ciklu. To je ekvivalent izpustu 119 g CO2/km. Zato je Mokka z motorjem 1.7 CDTI eno najbolj učinkovitih vozil glede porabe goriva segmenta. Ob tem so toliko bolj zgovorni podatki o porabi, saj Mokka s šeststopenjskim menjalnikom in pogonom spredaj doseže največjo hitrost 187 km/h. Od nič do 100 km/h pospeši v 10,5 sekunde.

 

Ključni sistemi pomoči v vožnji večajo varnost in udobje

 

S povsem novim SUV Mokka vnaša Opel kot prvi v podsegment kompaktnih SUV bogastvo izjemnih, v Nemčiji razvitih sistemov pomoči vozniku. Ekskluzivno Oplove tehnologije za dvig ravni udobja in varnosti so tako sedaj dostopne širšemu krogu kupcev. Združujejo sofisticiran elektronski program stabilnosti (ESP®Plus) s sistemom pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) ter vožnji po klancu navzdol (HDC) za večanje ravni udobja, še posebej ob vožnji navzdol po brezpotjih. Sistem nadzora pogona, ki je del serijske opreme pri vseh različicah Mokke deluje primerljivo z zaporo diferenciala. Sistem preprečuje, da bi se kolesa zavrtela v prazno in je v podporo učinkovitejšemu delovanju štirikolesnega pogona ter zagotavlja večjo natančnost vodenja s pomočjo posebnih, Mokki prilagojenih algoritmih delovanja. Med ključne sisteme pomoči vozniku sodi Oplov sistem prilagodljivega delovanja luči AFL+, katerega osnova je tretja generacija bi-ksenonskih žarometov. Sistem samodejno usklajuje svetlobno jakost in dolžino svetlobnega snopa vožnji v urbanem okolju in izven mesta. Ob tem prepozna tudi vožnjo po avtocesti in ji seveda prilagodi delovanje luči. Med posebne funkcije delovanja sodi osvetlitev prilagojeno slabim vremenskim razmeram, podaljšanje svetlobnega snopa nezasenčenih luči, statično osvetlitev stranskega dela ob vozilu in dinamično osvetlitev zavojev. Ob tem samodejno prilagaja delovanje dnevnih luči z diodami LED in izključevanje nezasenčenih žarometov. Sistem namreč samodejno prilagaja delovanje nezasenčenih žarometov v odvisno od prometa v smeri in v nasprotni smeri vožnje.

 

Druga generacija Oplove kamere spredaj je osnova delovanja tudi sistema opozarjanja na možnost naleta FCA, sistema prepoznavanja prometnih znakov in sistema opozarjanja za vožnjo po in preko vzdolžnih cestnih oznak LDW. Opozorilo na nevarnost naleta FCA opozori voznika na nevarnost z glasnim zvočnim opozorilom in z svetlobnim opozarjanjem. Poleg sistema opozarjanja na vožnjo izven voznega pasu so vozniki sistem nadgradili še s sistemom prepoznavanja prometnih znakov. Poleg okroglih prometnih znakov prepozna nova kamera tudi pravokotne znake za avtoceste in območja omejenega prometa, oziroma območja omejene hitrosti vožnje. Kamera odčita tudi spreminjajoče se prometne znake izpisane z diodami LED. Tako pomaga preprečiti nezgode, ki so posledica spregledanja spremenjenih znakov, oziroma utrujenosti. Parkiranje je olajšano s pomočjo radarskih tipal ovir spredaj in zadaj.

 

Zdrava in udobna – ergonomični sedeži AGR in nosilec koles FlexFix

 

Opel Mokka je lahko opremljena tudi z ergonomičnimi sedeži s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). V osmih smereh nastavljivi sedeži z odobritvijo in priporočilom AGR so prvič na voljo v segmentu SUV-B. Da bi sedeži pridobili certifikat se morajo natančno prilegati naravni ukrivljenosti hrbtenice in jo podpirati v štirih smereh. Ob tem ponujajo ti ergonomični sedeži številne dodatne nastavitve, kot je spreminjanje naklona, dodatna podpora v ledvenem delu in podaljšanje sedalne površine. Vzglavniki so nastavljivi v štirih smereh.

 

Da je mogoče z Mokko voziti več prtljage in opreme omogoča nosilec koles druge generacije FlexFix. Izboljšani, v zadnji odbijač integrirani, ekskluzivno Oplov nosilec koles je nenehno na vozilu. Na osnovno izvedbo nosilca FlexFix je mogoče vpeti kolo z maso do 30 kg. S pomočjo posebnega adapterja je mogoče dodatno vpeti še eno kolo in v celoti obremeniti nosilec z maso 60 kg. Tudi ob polni obremenitvi nosilca FlexFix je mogoče odpreti vrata prtljažnika in hitro in preprosto poseči vanj. Ob tem je mogoče zadnje sedeže, deljive v razmerju 60-40, podreti in tako pridobiti dodaten prtljažni prostor z ravnih dnom. Z vsemi temi rešitvami je Mokka pravšnja za ljudi zahtevnih meril in aktivnega življenjskega sloga.

 

Vpadljiv SUV dizajn združen z rafinirano funkcionalnostjo

 

Povsem novi SUV Mokka uteleša tradicionalne vrednote znamke Opel, dinamično vožnjo, fleksibilnost in čustvenost dizajna vsakdanjega življenja. Z Mokko je Oplova dizajnerska filozofija mešanja kiparske umetnosti z nemško natančnostjo našla novo izraznost v pod-kompaktnem SUV segmentu. Opel Mokka uveljavlja odločno držo s sočasno klesanimi in elegantnimi potezami, z natančno definirano obliko karoserije, s športno in svojevrstno avtomobilsko mišičasto pojavnostjo na cesti. Izstopajoča, dominantna maska motorja ob značilni obliki odbijačev in blatnikov je nabita z energijo s pomočjo prepoznavne Oplove oblikovne zareze na bokih, ki poteka odločno proti zadnjemu delu vozila. Športna in mišična Mokka izraža moč tudi z večjo oddaljenostjo od podlage, ki meri 1540 mm. Z njo lahko odločno in z lahko zapelje na makadamske poti.

 

Navznoter je novi Mokka označen s tipičnim DNA Oplovega klesanega dizajna, z armaturno ploščo oblike razširjenih kril, ki se nadaljuje v klesano obliko oblog vrat. Dobro opazne so tudi tipično Oplove vrednote, med katere sodita uporabnost in prijaznost do uporabnika. Izpostavljajo ju elementi kot je dvojni predal za rokavice v armaturni plošči, pokrit predal v podaljšku sredinske konzole med sedežema in globoki predali v sprednjih in zadnjih vratih. Več kot 1372 litrov uporabne prostornine prtljažnika in 19 prostorov za odlaganje in hrambo najrazličnejših predmetov je še posebej zgovornih o skladnosti Mokke s potrebami družin.

 

Z vsem tem je Mokka v enkraten odgovor na zahteve vsakdanjega življenja in sočasno izjemna tudi za uporabo ob koncu tedna. Kot pod-kompaktni SUV je doma tako v urbanih okoljih kot izven mest. Raziskave so pokazale, da so tipični kupci Mokke ljudi srednjih let aktivnega življenjskega sloga, za katere so aktivnosti v prostem času poglavitnega pomena. Zato je Mokka s svojimi številnimi možnostmi dodatnega opremljanja, med katere sodita tudi Opel Eye kamera spredaj in nosilec kolesa FlexFix še posebej pravšnja za ljudi, ki želijo uravnovešenost med napornimi delovnimi dnevi in aktivnostmi v prostem času. S prepričljivo SUV pojavnostjo je Opel Mokka vsekakor izjemno privlačna za nove kupce.