Najmanj žejna Opel Corsa doslej, s samo 88g CO2/km

15.10.2012

  • Opel postavil novi mejnik: Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX porabi le 3,3 l/100 km
  • Izboljšave motorja in menjalnika dodatno zmanjšujejo porabo goriva
  • Izboljšano podvozje zagotavlja večjo raven udobja v vožnji

 

Rüsselsheim. Najmanj žejna Opel Corsa je odslej še bolj gospodarna in spoštljiva do okolja. Trivratna Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX z močjo motorja 70 kW/95 KM in tehnologijo Start/Stop potrebuje za 100 kilometrov poti le 3,3 litre plinskega olja. Skladen s skromno porabo je tudi izjemno omejen izpust CO2, katerega vrednost znaša le 88 g/km (različica s petimi vrati 3,4 l/100 km in 89 g CO2/km). Tako je Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX najbolj gospodaren in glede porabe goriva učinkovit dizelski Opel doslej.

 

»Z 88-gramsko Corso Opel ponovno, kot že neštetokrat izpostavlja svojo pionirsko vlogo na področju razvoja trajnostnih rešitev mobilnosti. V petih letih, odkar je na ceste zapeljala prva Corsa ecoFLEX smo njen izpust CO2 uspeli zmanjšati za 26 odstotkov. Poleg tega, da to cenijo kupci, se zmanjšanje pozitivno odraža tudi na okolje.« pravi Mike Ableson, podpredsednik Opla zadolžen za inženiring, ko povzema prednosti zvezde zmanjševanja porabe goriva.

 

Vrhunskost inženiringa v Oplovem slogu: sedem odstotkov manjša poraba

 

Ob tem, da je bila najnovejša generacija Corse 1.3 CDTI ecoFLEX iz leta 2011 izjemno varčna glede porabe goriva, saj je porabila le 3,5 litra plinskega olja na 100 km in v ozračje izpustila le 94 g CO2/km, jo dodaten prihranek 0,2 litra goriva in za šest gramov zmanjšan izpust CO2 spreminja v nesporno prvakinjo Oplove dizelske ponudbe. Za zmanjšanje porabe za skorajda sedem odstotkov so bile opravljene številne izboljšave in nove nastavitve. Dizelski motor s turbinskim polnilnikom je tako po novem opremljen s črpalko za olje spremenljive prostornine, ki zmore zagotoviti le tolikšni tlak olja, kot je v danih pogojih delovanja zahtevan. Skladno z obremenitvijo se namreč spreminja količino olja, s čemer se zmanjšuje energija, ki je potrebna za kroženje olja na najmanjšo možno raven. Uporaba posebnega olja menjalnika majhne viskoznosti prav tako veča učinkovitost in zmanjšuje porabo goriva. Vse te spremembe nadgradi in poveže v učinkovito celoto, z njimi usklajenimi novimi parametri delovanja krmilnika modula elektronske krmilne enote motorja.

 

Od novembra 2012 bo Corsi namenjen tudi ročni menjalnik nove generacije, ki bo zagotavljal natančnejše prestavljanje. Inženirjem je z njim uspelo doseči zmanjšanje trenja in sile potrebne za prestavljanje, ob sočasnem zmanjšanju dolžine pomikov pri prestavljanju. Izhodiščni menjalnik je bil obsežno spremenjen. Nadgradili so ga z novimi zobniki, gredmi in prestavnimi vilicami. Rezultat spremembe je preprostejše prestavljanje in optimizirano delovanje tako pri najnižjih, kot izjemno visokih temperaturah delovanja. Nove pnevmatike z majhnim kotalnim uporom z merami 185/65 R15 prav tako dodajo svoje pri večanju okoljske sprejemljivosti Corse.

 

Kljub občutnem zmanjšanju porabe goriva so zmogljivosti ostale nespremenjene. Motor namreč doseže 190 Nm navora med 1750 in 3250 vrtljajev na minuto. Turbodizelski motor z največjo močjo 70 kW/95 KM tako zagotavlja pospešek do nič do 100 km/h v 12,3 s in največjo hitrost 177 km/h.

 

Optimizirano podvozje: Večje udobje z natančnim in odzivnim vodenjem

 

Oplovi inženirji so vsem različicam Corse (razen različici OPC Nürburgring Edition) optimizirali tudi podvozje. Tako je raven udobja povečana z vzmetmi in blažilniki, ki izničujejo cestne neravnine še učinkovitejše, bolj mehko in tekoče, kot doslej. Spremembe pridejo posebej do izraza ob vožnji po cestah z neidealno podlago, oziroma ob vožnji z majhnimi hitrostmi v urbanem okolju. Tako okoljsko ozaveščenim voznikom različice ecoFLEX zagotavlja užitek v vožnji brez kompromisov glede odzivnosti in vodljivosti, ob sočasnem zagotavljanju visoke ravni udobja.

 

Opel Corsa je del evropske individualne mobilnosti že 30 let. Trenutno zavzema več kot 28 odstotkov celotne prodaje Opla. Doslej jih je bilo v štirih generacijah prodanih že več kot 12 milijonov. Kupci lahko danes izbirajo med različicami z dizelskim, bencinskim in motorjem na LPG z močmi od 51 kW/70 KM do 155 kW/210 KM.

 

Modeli ecoFLEX in električna Ampera: trajnost v najboljšem Opel slogu

 

Izjemna gospodarnost različic ecoFLEX ni bila dosežena s kompromisi glede varnosti, užitka v vožnji in zmogljivosti. To velja za vseh, več kot 70 modelov ecoFLEX v trenutni ponudbi Opla. V družbi »88-gramske« Corse so Opel Astri 1.7 CDTI ecoFLEX z največjo močjo motorja 81 kW/110 KM in 96 kW/130 KM, ki porabi 3,7 litrov plinskega olja na 100 km in izpustita v ozračje 99 g CO2/km, Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX z največjo močjo motorja 70 kW/95 KM (4,1 l/100 km in 109 g CO2/km), Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX z 81 kW/110 KM, oziroma 96 kW/130 KM (4,3 l/100 km in 114 g CO2/km) ter Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX z največjo močjo motorja 96 kW/130 KM (4,5 l/100 km in 119 g CO2/km).

 

Ponudbo do okolja posebej spoštljivih avtomobilov zaokroža Opel Ampera. Opel z »Avtomobilom leta 2012« združuje revolucionarno trajnostno pogonsko tehnologijo z vsakdanjo uporabnostjo, saj je Ampera prvi električni avtomobil, ki od uporabnika ne zahteva spremembo življenjskih navad.