Vse najboljše! Opel Corsa praznuje 30 let.

3.9.2012

 • 1982 – 2012: 30 let, 4 generacije, približno 12 milijona izdelanih in prodanih Cors
 • Skupaj z derivati Corse, v globalnem merilu skupno približno 20 milijonov vozil v družini GM
 • V ponudbi Corse je vedno kaj novega

 

Rüsselsheim. Opel Corsa je 30. avgusta praznovala 30 let. Leta 1982 so namreč zagnali izdelavo prve generacije Corse v tovarni Figueruelas v Zaragozi v Španiji, ki je za Opel začela izdelovati prvi sodoben mali avtomobil. Do leta 1982 je bil vstopni avtomobil Opla Kadett (Kadett D iz leta 1979 je meril v dolžino 3,98 m). S prihodom manjše in cenovno še bolj dostopne Corse A (dolžina: 3,62 m), je Opel vstopil v novi, vse bolj priljubljen segment in začel pisati novo poglavje v lastni zgodovini.

 

V zadnjih 30 letih je bilo v Evropi izdelanih in prodanih približno 12 milijona Cors štirih generacij. Vključno z avgustom leta 2012 je bilo v španski tovarni v Zaragozi izdelanih 9,3 milijona Cors. Dodatnih 2,5 milijona je bilo izdelanih v drugi evropski tovarni, v Eisenachu v Nemčiji, kjer so Corso začeli izdelovati junija 1993. S tem je Corsa postala najbolj priljubljen avtomobil v zgodovini Opla. Na globalni ravni je njen uspeh še večji. Ob upoštevanju vseh derivatov v veliki družini General Motorsa, je bilo na osnovi Corse izdelanih, sestavljenih in prodanih po vsem svetu okrog 20 milijona vozil. Derivati Corse so bili in so še posebej priljubljeni v Latinski Ameriki (Chevrolet), Avstraliji (Holden), Južni Afriki (Opel) in na Kitajskem (Buick Sail).

 

Od leta 1982 je imela Opel Corsa izjemno vlogo na evropskem avtomobilskem trgu. V segmentu majhnih avtomobilov je nudila eno najbogatejših ponudb, ki se je nenehno dopolnjevala in pomlajevala z novimi modeli, tehnologijami in vse bolj individualnimi različicami. Sedaj je na voljo dveh karoserijskih izvedbah - trivratno različico kupe sloga in družinam prijazno petvratno različico.

 

Corsa dosega trenutno več kot 28 odstotkov Oplove prodaje in je drugi najuspešnejši avtomobil znamke, tesno za Astro (okrog 30 odstotkov). Od leta 2008 dalje je trivratna Opel Corsa vedno najbolje prodajana trivratna kombilimuzina segmenta B v Zahodni Evropi, z 18-odstotnim tržnim deležem (leto 2012). Skupno v segmentu B je Corsa (tri in pet vrat) trenutno številka tri v Zahodni Evropi, z več kot desetodstotnim tržnim deležem. Ob tem je vodilen avtomobil segmenta v Grčiji ter drugi najbolj uspešen v Nemčiji, Veliki Britaniji in Belgiji. V Španiji, na Nizozemskem in v Sloveniji zaseda tretje mesto.

 

30 let Corsine prepričljivosti in uspehov

 

Privlačna podoba, prostorna notranjost, najsodobnejše tehnologije, visoka raven spoštljivosti do okolja in športna privlačnost so posebej pomembni dejavniki Corsinega uspeha in številnih mednarodnih priznanj, ki jih je v vseh teh letih prejela. Takoj po začetku prodaje leta 1982 je prva generacija Corse A prejela nemški naslov »Zlati volan«. Kasneje je več generacij Corse postalo »Avtomobil leta« v številnih državah. Aktualna generacija je bila izbrana za najboljšo v izboru »Autobest 2007«. Leta 2009 in 2010 je bila Corsa najboljša v svojem razredu glede na kakovosti rabljenih avtomobilov poročila DEKRA, ki ocenjuje več milijonov rabljenih avtomobilov.

 

Spoštljivosti do okolja kot del tradicije

 

Corsa je od vedno prejemala številna priznanja za spoštljiv odnos do okolja. Študijski avtomobil Corsa ECO 3, premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) leta 1995 je bil prvi tako imenovani trilitrski avtomobil, z izjemno omejeno porabo goriva. Prototipu je kmalu sledila tovrstna serijsko izdelana Corsa, s katero je omejena poraba goriva postala ne le vsakdanja resničnost, marveč tudi dosegljiva najširšemu krogu kupcev. Najsodobnejša različica 1.3 CDTI ecoFLEX z močjo motorja 70 kW/95 KM in tehnologijo Start/Stop je trenutno najbolj učinkovita Corsa s povprečno porabo plinskega olja 3,5 litra na 100 km (94 g CO2/km).

 

Visokozmogljiva različica OPC za prvinske užitke v vožnji

 

Opel je vedno mislil tudi na kupce, ki so se ozirali za cenovno dostopnimi, visokozmogljivimi majhnimi avtomobili. Tako je leta 1987 Corsa GSi predstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu s svojim 1,6-litrskim motorjem z elektronskim vbrizgom goriva dosegla največjo moč 100 KM. Dvajset let kasneje je na avtomobilskem salonu v Ženevi 2007 luč sveta ugledala Corsa OPC z 1,6-litrskim motorjem s turbinskim polnilnikom (141 kW/192 KM). Od 2011 je na voljo njena zmogljivejša različica Corsa OPC Nürburgring Edition, najhitrejša Corsa doslej. Njen 1,6-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom doseže največjo moč 155 kW/210 KM. Z največjim navorom 250 Nm, s funkcijo overboost se časovno omejeno poveča na 280 Nm, pospeši od nič do 100 km/h v 6,8 s in doseže največjo hitrost 230 km/h.

 

Vsakih šest mesecev novosti za Corso

 

Corsina družina se je nenehno pomlajevala in izboljševala z inovacijami. Od prve predstavitve dalje je bila zadnja generacija vedno posodobljena dvakrat na leto z uvajanjem novih modelov in novih tehnologij. Leta 2010 je bilo pod znano obliko izvedeno veliko izboljšav, posebej podvozja, z volanom vred in obsežna posodobitev motorne ponudbe z večjimi zmogljivostmi, večjim užitkov v vožnji, večjim udobjem, ob manjši porabi goriva.

 

Opel Corsi je bila nato v letu 2011 osvežena podoba z novo obliko sprednjega dela in več športnega duha navzven in navznoter. Pridobila je nove barve in dekor, ob razširjeni ponudbi individualnih in bolj atraktivnih izvedb, kot kadarkoli doslej. Ponudbo je dopolnila različica ecoFLEX z izpustom le 94 g CO2/km. S tehnologijo Start/Stop je bilo opremljeno večje število različic. Posodobitev je vpeljala tudi novi, multimedialni informacijsko zabavni sistem »Touch & Connect« s petpalčnim barvnim zaslonom na dotik in celotno pokritostjo navigacijskega sistema za 28 evropskih držav. Sistem se ob ugodni ceni postavlja še z Bluetooh povezavo ter iPod in USB priključkoma.

 

Leta 2012 je ponudbo motorjev dopolnil posebej učinkovit in zmogljiv 1,4-litrski bencinski štirivaljnik s turbinskim polnilnikom izvedbe ecoFLEX, s sistemom Satrt/Stop, največje moči 88 kW/120 KM. Priljubljeno in uspešno ponudbo Color Edition različic s tremi in petimi vrati je obogatila vrsta novih, zelo atraktivnih izvedb. To so Corsa Kaleidoscope, All Black in All White Color Edition ter posebej trendovska Color Edition Switch.

 

Današnja ponudba Corse vključuje marsikaj, kar ni na voljo pri nobenem drugemu tekmecu. Na primer ogrevan volanski obroč in integriran nosilec koles FlexFix. Med rešitve in možnosti, ki so zelo redke v segmentu sodijo prilagodljiv sistem prednjih halogenskih luči AFL, sistem pomoči za speljevanje navkreber in panoramsko strešno okno.

 

Opel Corsa je dopolnila trideset let v letu še enega pomembnega jubileja. Leta 2012 namreč Opel obeležuje 150 let delovanja. Le redki drugi izdelovalci avtomobilov se lahko pohvalijo s tako dolgo tradicijo. Toda leto 2012 je ob vsem še leto dveh drugih obletnic, saj sta 30, oziroma 20 let uspešnega delovanja letos zaokrožili tovarni v Zaragozi in Eisenachu.


Zgodba o Opel Corsi – od začetkov do danes

1982

 • Svetovna premiera prve generacije Opel Corse, z začetkom prodaje v južni Evropi.
 • Začetek izdelave v novi Corsini tovarni v Zaragozi v Španiji.
 • Priznanje »Zlati volan« za novo Opel Corso A (Nemčija, časopis »Bild am Sonntag«).

 

1983

 • Začetek prodaje v Nemčiji.
 • Z obsegom izdelave 220.000 enot je Corsa A najbolje prodajan izvozni avtomobil Španije.

 

1984

 • V Španiji je Corsin tržni delež v segmentu dosegel 24 odstotkov, na Evropskem trgu je presegel deset odstotkov.
 • Novembra je bila izdelana 500.000. Corsa A.

 

1985

 • Corsa 1.3i (z najmanjšim nemškim motorjem z elektronskim vbrizgom goriva) je prvi avtomobil segmenta s serijskim nadzorom izpušnih plinov v zaprtem krogu s tristeznim katalizatorjem, s čemer je zadostila tudi ostra merila za sestavo izpušnih plinov v ZDA.
 • Ponudbo Corse je razširila štirivratna limuzina. Med novosti sta se uvrstili še posebej športni različici Sprint C in Sprint DR, izdelani v sodelovanju z družbo Irmscher. Med kupce je pripeljala tudi nova, dvosedežna Corsa Spider z zložljivo streho.
 • Opel Junior Cup je postal vodilno pokalno tekmovanje mladih voznikov. Dirkali so s Corsami, ki so bile zelo blizu serijsko izdelani različici Cup.

 

1986

 • Dosežen je prvi rekord izdelave: v tovarni v Zaragozi je bilo izdelanih milijon Cors A.

 

1987

 •  Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) je bila premierno predstavljena Opel Corsa GSi z močjo motorja 98 KM.

 

1989

 • Izdelanih je bilo že dva milijona Cors.
 • Oglasni spot »Tom & Jerry« je Corsi A zagotovil kultni status.

 

1990

 • Opel Corsa je doživela oblikovno pomladitev s katero je pritegnila mlajše in nove skupine kupcev. Med posodobitve so sodili novi sprednji del, posodobljena notranjost z novo ploščo z merilniki in novi 1,2-litrski motor.

 

1991

 • S prvo generacijo ECO motorjev, s povprečno porabo goriva 6,1 litra na 100 kilometrov, je Corsa postala eden najbolj gospodarnih avtomobilov v Evropi.

 

1992

 • Deset let po začetku prodaje je Corsa 1. oktobra dosegla obseg izdelave treh milijonov.
 • Corsa je postala posebej priljubljena med mladimi ženskami. Skoraj 63 odstotka vseh kupcev v Nemčiji so bile ženske, med katerimi polovica starih med 18 in 29 let.

 

1993

 • Življenjski cikel novega modela se je začel natanko po tem, ko je bilo v Zaragozi v Španiji izdelanih 3,1 milijona modelov A.
 • Tovarni v Azambuji (Portugalska) in Eisenachu (Nemčija) sta prav tako začeli z izdelavo Corse B. Kljub temu, da so prvi kupci prevzeli novi avtomobil šele spomladi je bilo ob koncu prvega leta izdelanih 386.000 novih Cors.
 • Začetek prodaje druge generacije Corse. Na voljo je bila z vseobsežno varnostno opremo, vključno z varnostnimi prečkami v vratih in serijskimi samozategovalniki varnostnih pasov. Ponudbo sta obogatili tudi čelni varnostni zračni blazini.
 • Opel je obogatil ponudbo s prepričljivo športno Corso GSi 16V druge generacije.
 • Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) je bil predstavljen kompaktni dostavnik Opel Combo izdelan na osnovi Corse.
 • Senzacionalna oglasna kampanja s super manekenkami Kate Moss, Naomi Campbell in Lindo Evagelista.

 

1994

 • Začetek prodaje Tigre Coupé, ki je tehnično izhajala iz Corse B.
 • V tovarni v São José dos Campos, blizu São Paula (Brazilija) se je začela izdelava Chevrolet Corse. To je pospešilo svetovni obseg izdelave, ki je do konca leta dosegel številko 584.000.
 • Corsa je po izboru avtomobilske revije »Auto Esporte« postala »Avtomobil leta« v Braziliji.
 • Začela se je oglasna kampanja Kremečkovih (»The Flinstones«).

 

1995

 • Februarja: začetek izdelave posebnega modela Corsa »Eisenach«, ekskluzivno izdelanega v nemškem Eisenachu.
 • Ob koncu leta 1995 so Chevy Corso začeli izdelovati tudi v tovarni Ramos Arizpe v Mehiki, s čemer je letni obseg izdelave dosegel število 796.000.
 • Vse Opel Corse so serijsko opremljene s čelnima varnostnima zračnima blazinama.
 • Opel Corsa Eco3, prvi ‘trilitrski’ avtomobil za vožnjo po vsakdanjih cestah na svetu, je bil premierno v svetovnem merilu predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA).
 • Začetek izvoza Cors na Novo Zelandijo, v Tajvan in Tajsko. Corsa je ponovno postala »Avtomobil leta« v Braziliji po izboru avtomobilske revije »Auto Esporte«.

 

1996

 • Začetek izdelave Corse v Struandale v Južni Afriki ter v tovarnah v Kolumbiji, Ekvadorju in Venezueli.
 • Opel Corsa VOGUE je vzpostavila razred ‘prestižnih’ majhnih avtomobilov. Njena bogata serijska oprema je vključevala usnjeno oblazinjenje in vstavke iz žlahtnega lesa.
 • Protitip Corsa Eco 3 je opravil evropsko ECO turnejo s povprečno porabo 2,69 litra plinskega olja na 100 km. Dosežek sta s Priznanjem za inovativnost '96 nagradila avtomobilska kluba ADAC v Nemčiji in ÖAMTC v Avstriji.

 

1997

 • Začetek izdelave v Rosariu v Argentini, kjer so prve Chevrolet Corse zapustile tekoči trak konec leta 1997.
 • Za trge v srednji in južni Ameriki so bile razvite nove karoserijske različice Corse B, pick-up, karavan in štirivratna limuzina.
 • Novo verzijo Corse B je poganjal prvi evropski trivaljnik s štirimi ventili na valj. Avtomobil je dobil tudi novo izvedbo elektro-hidravličnega servoojačevalnika volana. Motorno ponudbo je dopolnil gospodaren ECO 1.5 TD (4,9 l/100 km).
 • Četrto leto zapored je Corsa dosegla s približno 24 odstotki največji tržni delež segmenta v Nemčiji. Bila je tretja v statistiki prvih registracij novih avtomobilov.
 • »Vsem se včasih mudi…« je bil naslov pri gledalcih posebej priljubljenih oglasnih spotov. V njih so nastopili kraljica, Einstein, alpinist Reinhold Messner in tisti čas najbolj znan nemški nevoznik Angelo iz oglasov za Nescafé Cappuccino (»I don' 'ave no car, signorina…!«).

 

1998

 • Edicija Corse »World Cup« s tržnim deležem približno 60 odstotkov je imela v serijski opremi tudi stranski varnostni zračni blazini.
 • Z novo generacijo motorjev ECOTEC se je izpust CO2 Corsine družine zmanjšal za 37.000 ton, ob letnem prihranku 15 milijonov litrov goriva.
 • Število zdelanih Cors je preseglo sedemmestno številko. Vsako leto je bilo izdelanih milijon prodajnih uspešnic, ki so bile naprodaj v 75 držav po vsem svetu.

 

1999

 • Novembra je iz tovarne v Eisenachu pripeljal milijonti Opel, Corsa Edition 100.
 • Sočasno je bilo v tovarni v Zaragozi izdelano že šest milijonov avtomobilov.
 • Corsa 1.0 12V Eco3 je bil spoznan za okoljsko posebej sprejemljiv avtomobil: »Najboljši avtomobil leta« (»Gröna Bilister«, Švedska), »Najboljši v razredu« (Švicarski prometni klub VCS), »Avtomobil desetletja« (nemški prometni klub VCD).

 

2000

 • Predstavljena je bila tretja generacija Corse. Corsa C je imela najdaljšo medosno razdaljo (2491 mm) v razredu, kar je botrovalo odločno večji notranji prostornosti. Tudi količnik zračnega upora CD = 0,32 je bil občutno boljši, kot pri predhodnem modelu.
 • Med novosti so sodili tudi varnostni sistem podvozja in vzmetenja DSA, v celoti galvanizirana karoserija (12-letno jamstvo za prerjavenje) in robotizirani ročni menjalnik Easytronic.

 

2001

 • Predstavljen je bil Combo zasnovan na osnovi Corse C.
 • Sedmič zapored je Corsa dosegla najboljši tržni delež v razredu v Nemčiji.
 • Med kupce ja zapeljala najhitrejša Corsa do takrat, različica GSi (92 kW/125 KM), ki je dosegla največjo hitrost 204 km/h.
 • Za nastope v tekmovanju Junior World Rally Championship z atmosferskim 1,6-litrskim motorjem je Opel Performance Center (OPC) razvil zmogljivo Corso Super 1600 z motorjem največje moči 215 KM.
 • Corsa je dosegla najnižjo zavarovalniško oceno v razredu v Nemčiji, ki je omogočila občutne prihranke pri stroških lastništva.
 • Prvič so varnostne zračne blazine za glavo bile na voljo kot dopolnilo sprednjim in stranskim varnostnim zračnim blazinam. Raven pasivne varnosti so dodatno dvignili aktivna vzglavnika, sistem sprostitve vpetja pedalnega sklopa in samodejni zategovalniki varnostnih pasov okrog pasu in ramena.
 • Corso so začeli prodajati tudi na Kitajskem kot Buick “Sail”. V Avstraliji so jo prodajali pod sestrsko blagovno znamko Holden v okviru GM. Na japonski trg je Corsa zapeljala kot »Vita«.
 • Švedska okoljska organizacija »Gröna Bilister« je priporočala Corso C Eco 1.0 kot posebej okoljsko sprejemljivo. Švedska revija »Teknikens Värld« je Corsi podelila posebno okoljevarstveno priznanje.
 • Na Portugalskem je 23 novinarjev, 23 medijev Corso imenovalo za Avtomobil leta (najboljši mali avtomobil). Nemški prometni klub VCD je Corso 1.0 12V izbral za Avtomobil desetletja.

 

2002

 • Opel Corsa je praznovala 20. rojstni dan, ki ga je Opel obeležil z ekskluzivno jubilejno edicijo Corsa Black and Silver. Edicijo je zasnovala ekipa v Eisenachu in izdelana je bila v omejeni seriji 2002 primerkov.
 • Corsa Eco je bila najbolj gospodaren avtomobil z bencinskim motorjem razreda (kombinirana poraba 4,9 l/100 km, 118 g CO2/km). Poganjal jo je motor ECOTEC z delovno prostornino enega litra s polsamodejnim menjalnikom »Easytronic«.
 • Izdelava vozil na osnovi Corse od leta 1982 je presegla 11 milijonov.
 • Na avtomobilskem salonu v Essnu je bil predstavljen študijski avtomobil Opel Corsa OPC z 1,6-litrskim motorjem s turbinskim polnilnikom ECOTEC največje moči 175 KM.

 

2003

 • Corsa ECO je bila edini avtomobil, ki je pridobil pet zvezdic ocene »Eco Test« ADAC/FIA zaradi svoje izjemne okoljske spoštljivosti.
 • Corsa 1.2 je 100.000 km dolg preizkus revije »Auto Motor und Sport« zaključila z najmanjšim številom okvar, oziroma nepravilnosti pri delovanju.
 • Aprila je med kupce zapeljala posebna izvedba nemške tovarne v Eisenachu Corsa Blue & Silver (naprodaj je bila do julija 2006).
 • Dve Opel Corsi Super 1600 sta nastopili na reliju svetovnega prvenstva v Monte Carlu. Od junija dalje je bilo mogoče naročiti izpopolnjeno izvedbo Opel Corse. Oplemenitile so jo številne oblikovne posodobitve in nove tehnične rešitve. Ob bolj dinamični zunanjosti in novi notranjosti so posebej izstopali tudi novi motorji.

 

2004

 • Corsa je izjemen dokaz, da je mogoče omejeno porabo goriva doseči tudi z bencinskimi motorji. Oktobra se je 80 odstotkov kupcev Cors v Nemčiji odločilo za motor s posebej učinkovito tehnologijo TWINPORT, z velikimi prednostmi pri omejeni porabi goriva, primerljivo z dizelskimi motorji.

 

2005

 • Corsa Edition s TomTom Go je bil prvi množično izdelan avtomobil s serijskim prenosnim navigacijskim sistemom GPS.
 • Corsa 1.0 je zmagala v ADAC-ovem primerjalnem testu stroškov vzdrževanja.
 • Oplov motor 1.3 CDTI ECOTEC je postal »Motor leta 2005« v razredu motorjev delovne prostornine od enega do 1,4 litra. Inovativni dizelski motor je bil na voljo v različnih Oplih modelih, tudi v Corsi.
 • Od poletja dalje so bili Oplovi dizelski avtomobili na voljo s filtrom trdnih delcev.

 

2006

 • Svetovna premiera četrte generacije Corse na Britanskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Londonu. Prejemnik Grammyja reggae/hip-hop pevec Sean Paul je nastopil na ekskluzivnem koncertu, ki je spremljal premierno predstavitev. Popolnoma nova Corsa je bila pripeljana na Old Billingsgate s helikopterjem preko reke Temze.
 • Izdelavo Corse D so zagnali v Zaragozi v Španiji in Eisenachu v Nemčiji.
 • Nova Corsa je prejela oceno petih zvezdic na preizkusnem trku Euro NCAP.
 • Corsa je postala prvi množično izdelan avtomobil z integriranim nosilcem koles Flex-Fix.
 • Na avtomobilskem salonu v Parizu je bila predstavljena študija Corsavan.
 • Avtomobilski novinarji so jo proglasili za »Avtomobil leta« na Danskem, v Belgiji, Veliki Britaniji, na Hrvaškem, v Romuniji, Srbiji in Sloveniji.
 • Opel Corsa je bila eden izmed uradnih pokroviteljev prireditve na kateri so podeljevali priznanja MTV Europe Music Awards 2006 v Kopenhagnu na Danskem.

 

2007

 • Marec: na avtomobilskem salonu v Ženevi je bila predstavljena Corsa OPC z 1,6-litrskim motorjem s turbinskim polnilnikom z močjo 192 KM.
 • Junij: na avtomobilskem salonu v Barceloni je bila predstavljena Corsa GSi z največjo močjo motorja 150 KM.
 • Avgust: Opel Corsa je 30. avgusta slavila 25. rojstni dan. V Zaragozi je bila kot osem milijonta izdelana Corsa OPC, z močjo motorja 192 KM, do takrat najbolj zmogljiva serijsko izdelana Corsa. Skupaj s Corsami izdelanimi v Eisenachu v Nemčiji je bil obseg izdelave Cors v Evropi blizu desetim milijonom.
 • Manuel Reuter je na progi Nürburgring-Nordschlife postavil rekord za supermini avtomobile, saj je krog s serijsko izdelano Corso OPC prevozil v 8 minutah in 47,99 sekunde.
 • September: Opel je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) predstavil študijsko vozilo Corsa Hybrid Concept, ki ga je poganjal novi hibridni pogonski sklop skupine GM z dizelskim motorjem. Corsa Hybrid porabi le 3,6 litra plinskega olja na 100 km in v ozračje sprosti le 95 gramov CO2 na kilometer.
 • Predstavljena je bila Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX. Ob porabi 4,5 litra plinskega olja na 100 km njen izpust znaša le 119 g CO2/km.
 • Na trg je zapeljal novi Corsavan, ki je prejel naziv »Dostavnik leta izdelan na avtomobilski osnovi«, na podelitvi prestižnih priznanj za profesionalne dostavnike in lahke tovornjake v Veliki Britaniji.
 • Corso je priznana Britanska revija »What Car?« imenovala za »Avtomobil leta 2007« in »Najboljši supermini«.
 • Novinarji iz Vzhodne in Srednje Evrope so Corso izbrali za najboljšo v izboru »Autobest 2007«.
 • Corsa je najbolje prodajan majhen avtomobil v Nemčiji.
 • Opel je za Nemčijo izdelal omejeno serijo Cors atraktivne kombinacije bele karoserije in črne strehe.
 • December: od zagona proizvodnje je bilo prodanih in registriranih 500.000 Cors D.

 

2008

 • Opel Corsa je bil najbolje prodajan avtomobil segmenta v letu 2007.
 • Deset milijonov izdelanih Cors je zaokrožila Opel Corsa iz tovarne v Eisenachu v Nemčiji.
 • Ponudbo je obogatila nova, okolju prijazna različica ecoFLEX. Izpust Corse 1.3 CDTI ecoFLEX (55 kW/75 KM) je znašal 109 g CO2/km.
 • Opel Corso je Švicarska revija »Auto Illustrierte« imenovala za »Najboljši mali avtomobil 2008«, enako tudi »Avto magazin« v Sloveniji. V Veliki Britaniji sta reviji »What Car?« in »Auto Express« izbrala Vauxhall Corso za najboljši »supermini avtomobil«.

 

2009

 • Med kupce je zapeljala nova, športna Corsa Color Edition s trendovsko dvobarvno kombinacijo. Tudi Corse Color Line, posebno ponudbo Cors s tremi in petimi vrati, so ponovno zasnovali v Eisenachu.
 • Opel Corsa je bila številka ena v razredu v poročilu o kakovosti DEKRA.

 

2010

 • Opel Corsa je januarja zapeljala med kupce pomlajena, s številnimi izboljšavami in posodobljenimi motorji, ki so zagotavljali več moči, več zabave v vožnji in več udobja, ob manjši porabi goriva. Posebej spoštljiva do okolja je bila različica 1.3 CDTI ecoFLEX z močjo motorja 70 kW/95 KM. Na 100 km je porabila v povprečju le 3,7 litra plinskega olja in na kilometer izpustila 98 g CO2.
 • Februar: v Eisenachu (Nemčija) je bilo izdelanih že dva in pol milijona Cors.
 • Ponudba Color Edition je bila obogatena z različicama Color Race in Color Wave iz Eisenacha.
 • Posebna serija Cors »Wave Design« v nemških nacionalnih barvah je obeležila svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki.
 • Opel je povečal obseg izdelave Cors v Eisenachu in Zaragozi za 16.000 enot.
 • Corsa Satellite edition: nova ambasadorka Opel Corse je postala evrovizijska zmagovalka, nemška pevka Lena Meyer-Landrut.

 

2011

 • Na začetku leta je Opel Corsa dobila novo podobo, s katero je bila z novim hišnih dizajnom postavljena ob bok ostalim novim Oplovim avtomobilom. Posodobljen sprednji del je bolj športen, bolj vpadljiv, navzven in navznoter izstopajo nove barve in prevleke. S tehnologijo Start/Stop je Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX z največjo močjo motorja 70 kW/95 KM porabila le 3,5 litra goriva na 100 km (94 g CO2/km). Priljubljena ponudba Color Line je bila obogatena z različicami Corsa Color Stripes.
 • Corsa OPC je postala še bolj zmogljiva. Različica OPC Nürburgring Edition je postala najbolj zmogljiva Corsa doslej, saj njen 1,6-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom doseže največjo moč 155 kW/210 KM in največji navor 250 Nm, ki s funkcijo overboost v časovno omejeno obdobju naraste na 280 Nm. Od nič do 100 km/h pospeši ta Corsa v 6,8 sekunde in doseže največjo hitrost 230 km/h.
 • Oktober: v Oplovi tovarni v Zaragozi (Španija) je bilo izdelanih že devet milijonov Cors.
 • Corso OPC Nürburgring Edition je Britanska revija »Top Gear« imenovala za »Najbolj vroč avtomobil« med primerljivimi avtomobili.
 • V Nemčiji je bila Opel Corsi podeljena nagrada za dizajn »Autonis«, bralci revije »Auto, motor und sport« pa so menili, da je eden izmed avtomobilov z najbolj všečno podobo.

 

2012

 • Opel je uradni pokrovitelj nemškega televizijskega šova »Next Topmodel« (TV postaja ProSieben).
 • Februar: nove športne različice »Kaleidoscope« Edition Corsi so zagotovile še večjo individualnost.
 • Junij: motorno ponudbo Opel Corse je obogatila zmogljiva, a glede porabe posebej učinkovita različica ecoFLEX, z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom, z največjo močjo 88 kW/120 KM, s sistemom Start/Stop. Na trg je pripeljala skupaj s povsem novo Corso All Black/ All White, ki je razširila priljubljeno skupino modelov Color Edition.
 • Ponudbo Opel Corse je oplemenitil še posebni paket opreme Color Edition Switch.
 • Avgust: Opel Corsa je 30. avgusta praznovala trideset let. Doslej je bilo v Evropi izdelanih in prodanih 11,8 milijona Cors. V globalnem merilu se je število avtomobilov izdelanih na Corsini osnovi približalo 20 milijonom.