Poročilo o rabljenih avtomobilih GTÜ – Opel Insignia ponovno najboljša

19.9.2012

  • Insignia na vrhu srednjega razreda po merilih kakovosti rabljenih avtomobilov
  • Vodilni položaj med avtomobili v starostnih kategorijah od enega do treh let in od štirih do petih let

 

Rüsselsheim. Opel Insignia je najboljši rabljen avtomobil srednjega razreda v dveh starostnih kategorijah po nemškem poročilu o rabljenih avtomobilih leta 2013 GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH), ki ga izdaja združenje izvajalcev tehničnih pregledov. Oplov zastavonoša je zasedel položaj najboljšega v dveh starostnih kategorijah, od enega do treh let in od štirih do petih let. Priznanje se pridružuje dolgemu seznamu nagrad in zmagam v številnih izborih, s katerimi se je potrdila Insigniina zanesljivost in najvišja raven kakovosti.

 

Poročilo o rabljenih avtomobilih GTÜ 2013, oznanjeno na sejmu Automechanika 2012, izhaja iz izsledkov pridobljenih iz več kot pet milijonov tehničnih pregledov opravljenih na več kot 240 modelih avtomobilov zadnjih dveh let. Opel Insignia je v dosegla najboljšo oceno v vseh kategorijah.

 

»Izjemno razveseljujoče je videti Opel Insignio na vodilnem položaju srednjega razreda že drugo leto zapored. Ne le v kategoriji od enega do treh let, marveč tudi med četrtim in petim letom starosti avtomobilov srednjega razreda. Izjemna izdelava in velika kakovost sta bili izpostavljeni skozi splošne preglede, tako da resnično predstavljata najboljši vrednosti, avtomobil pa je nesporen zmagovalec srednjega razreda,« pravi Ranier de Biasi, direktor GTÜ.

 

Opel Insignia: bogat izbor in najbolj gospodaren avtomobil z bencinskim motorjem v srednjem razredu

 

Insignia, avtomobil z vrha Oplove ponudbe je na voljo v treh karoserijskih izvedbah, med katerimi je vsaki namenjeno deset motorjev, z ročnim in samodejnim menjalnikom. Na voljo je tudi inteligentni pogon na vsa kolesa, ki ne le po potrebi razporeja pogon med zadnjim in sprednjim parom koles, marveč tudi med posameznimi kolesi, kar izjemno poveča stopnjo varnosti v vožnji.

 

Insignina je opremljena tudi z najbolj gospodarnim bencinskim motorjem v srednjem razredu. Motor 1.4 Turbo ecoFLEX doseže največjo moč 103 kW/140 KM in porabi le 5,7 l goriva na 100 km, oziroma izpusti v ozračje 134 g CO2 na km.

 

V dizelsko ponudbo sta vključena tudi zelo gospodaren motor 2.0 CDTI ecoFLEX z največjo močjo 118 kW/160 KM (4,3 l/100 km, izpust 114 g CO2/km) in impresivna Insignia BiTurbo. Motor z dvema turbinskima polnilnikoma doseže največjo moč 195 KM in največji navor 400 Nm, 80 odstotkov katerega je na voljo že pri 1200 vrtljajev na minuto. Ob tem v povprečju porabi le 4,9 l goriva na 100 km in izpusti v ozračje 129 g CO2/km.