Kako bo novi Opel ADAM udejanjil sanje na avtomobilskem salonu v Parizu

24.9.2012

  • Na “Mondial de l’Automobile”se predstavlja prva kolekcija ADAMA
  • Srečni izbranci med prostovoljci bodo kot prvi osebno zasnovali svojega ADAMA še pred odprtjem salona
  • ADAM pripravljen za svetovno premiero – na voljo video s fotografiranja “Making of”


Rüsselsheim/Paris. Le nekaj dni je še do svetovne premiere novega ADAMA, majhnega modernega Oplovega urbanega avtomobila na “Mondial de l’Automobile” (Pariz, od 29. septembra do 14. oktobra), kjer bodo odkrite vse skrivnosti virtualno neomejenih možnosti individualnih izvedb.

 

Na Oplovem razstavnem prostoru bo zbirka ADAMOV raznovrstnih barv predstavila različne osebnostne izvedbe in občinstvu omogočila spoznavanje s potencialom individualizacije, vključno s številnimi inovativnimi elementi opreme, ki ga doslej v avtomobilskem svetu še ni bilo. Vsakdo si bo namreč lahko ustvaril le njemu lasten in edinstven avtomobil.

 

Ob otvoritvi salona bo oznanjena tudi cena ADAMA (za nekatere države), s čemer bo lahko steklo naročanje vozil. Opel namreč želi preveriti, kako bodo kupci uporabili in se prebijali skozi številne možnosti izbire pri snovanju in sestavi ADAMA njihovih sanj. Srečnim izbrancem iz kroga Oplovih uslužbencev je ob tem dana možnost, da bodo med prvimi, ki bodo lahko individualizirali svojega ADAMA.

 

Katie, marketinška strokovnjakinja odprtega duha si je zaželela izstopajoči in barviti ADAM. Zato je izbrala ADAM SLAM. Razposajeni barvi zunanjosti “Red’n’Roll” je dodala streho bele barve in črna kolesa z belimi platišči. Za pridih elegance je segla po usnjenih sedežih. Kot jagodo na torto je dodala osvetljen zvezdnati strop. »To ustvarja drzno čarobnost,« pravi Katie. Opel je prvi izdelovalec, ki bo kupcem ponudil majhen avtomobil z osvetljenim stropom, kar je bilo doslej na voljo le v posebej ekskluzivnih prestižnih avtomobilih.

 

Njen kolega Oliver, ki prihaja iz oblikovalskega oddelka je naročil elegantni ADAM GLAM. Izbral je sofisticirano barvno kombinacijo “A Star is Brown”in bele barve. Kot navdušeni kolesar je svojemu ADAMU zagotovil s FlexFix, ekskluzivno Oplovim, domiselno integriranim nosilcem koles v zadnjem odbijaču, posebno razsežnost urbane mobilnosti.

 

Philipp, inženir zadolžen za luči, ki zase meni, da je veliki ljubitelj, skorajda zasvojenec z glasbo, je segel po ADAM JAM z najsodobnejšim zabavno informacijskim sistemom IntelliLink, s sedempalčnim zaslonom na dotik, s katerim je njegov iPhone popolnoma integriran z avtomobilom. Izbral je tudi avdio sistem Infiniti z osmimi močnimi zvočniki, da bo lahko v popolnosti užival v izbrani rock glasbi in Johnnyju Cashu.

 

Sabrina, vodja inženiringa dosledno spremlja najnovejšo modo, ob športno aktivnem življenjskem slogu. Zamikal jo je ADAM JAM zunanjosti svetle barve limet “Greenspotting”. »Imena barv so barvita, kot barve same,« pravi z razposajenim nasmehom. Da bi svojemu ADAMU zagotovila posebej športno noto, je Sabrina segla po paketu opreme OPC (Opel Performance Center), ki poskrbi za “mišičasto” razsežnost ADAMA.

 

Katie, Oliver, Philipp in Sabrina bodo svoje ADAME prevzeli v naslednjih tednih. Da jih bodo lažje dočakali, si bodo ogledovali ostale ADAME na avtomobilskem salonu v Parizu.

 

Impresivno obsežna kolekcija ADAMOV v Parizu

 

Izbira štirih preizkuševalcev ADAMOVE raznolikosti odkriva le delček virtualno neomejenih možnosti osebnostnega opremljanja. Tudi zato bo na “Mondial de l’Automobile” v Parizu obseg ponudbe individualnih izvedb prikazan podrobneje.

 

Pestra izbira različnih ADAMOV bo postavljena na ogled v dvorani 5.2 na razstavnem prostoru 501, kjer Opel ne bo le prikazal izjemno pestrost izbora različnih barv, izvedb opreme in možnosti osebnega opremljanja, marveč tudi novi informativno zabavni sistem IntelliLink, ki bo združil pametne telefone (operacijska sistema Apple iOs in Android) v avtomobilu. Interaktivni moduli, avdiovizualni artistični zapisi in seveda obsežna ponudba ADAMOV, bo številnim inovativnim osebnostnim izvedbam, ki so jih ustvarili Oplovi oblikovalci in inženirji vdahnila življenje. Mednje sodijo slogovno prepričljive izvedbe stropov, dekoracije ozadja merilnikov in vstavki na platiščih različnih barv. Poseben zaslon bo omogočal obiskovalcem povezavo pametnih telefonov z novim zabavno informacijskim sistemom IntelliLink.

 

Zagnana bo tudi ekskluzivno novinarjem namenjena spletna mikro stran ADAM “Mondial de l’Automobile”. Na njej je objavljen ekskluzivni video “behind the scenes” (iz zakulisja) o fotografiranju ADAMA, ob svetovni premieri na ulicah Pariza. Stran se bo v naslednjih dneh nenehno osveževala z novimi informacijami, slikami in video posnetki. Dogajanje na strani bo doseglo vrhunec 27. septembra zjutraj, ko bo Oplov razstavni prostor za novinarje, ob 7.45. uri uradno odprt.