Nova Astra BiTurbo – Najbolj zmogljiva dizelska Astra doslej

1.8.2012

  • Ponudbo Astre je dopolnila različica 2.0 BiTurbo CDTI z največjo močjo 195 KM in 400 Nm navora
  • Največja hitrost 226 km/h, izjemno majhna poraba goriva 4,9 l/100 km
  • Na voljo kot kombilimuzina s petimi vrati, kupe GTC in karavan Sports Tourer
  • Športno oster dizajn izpostavlja dinamičnost in zmogljivosti
  • Sofisticirana, sekvenčna BiTurbo tehnologija s sistemom dveh hladilnikov polnilnega zraka

 

Rüsselsheim. Ponudbo Astre je obogatila nova dizelska različica s štirivaljnim motorjem 2.0 BiTurbo CDTI, ki z največjo močjo 143 kW/195 KM in največjim navorom 400 Nm postavlja nova merila zmogljivosti. Na voljo je v treh karoserijskih izvedbah, kot petvratna kombilimuzina, kupe GTC in karavan Sports Tourer. Nobena druga znamka v kompaktnem segmentu ne ponuja tako številne izbire zmogljivih dizelskih možnosti. Petvratna Astra BiTurbo CDTI doseže največjo hitrost 226 km/h, s čemer je najhitrejša dizelska Astra doslej (Sports Tourer 222 km/h, GTC 223 km/h). Ob tem, da zagotavlja velike zmogljivosti in veliko voznih užitkov, je motor BiTurbo sočasno tudi izjemno učinkovit. S pomočjo tehnologije za zmanjšanje porabe goriva Start/Stop, ta je serijska za vse Astre BiTurbo, porabi GTC le 4,9 l goriva na 100 km (Sports Tourer in petvratna Astra 5,1 l/100 km). Skladno z majhno porabo goriva je omejen tudi izpust. Ta znaša za GTC 129 g CO2/km (134 g/km kombilimuzina in karavan).

 

Na začetku leta 2012 najprej vgrajena v Oplovo zastavonošo Insignio, je sedaj sofisticirana in zmogljiva sekvenčna motorna tehnologija BiTurbo, s sistemom dveh hladilnikov polnilnega zraka namenjena tudi Astri. Nove visokozmogljive dizelske Astre bo mogoče naročiti že v kratkem, v prodajne salone pa bodo prišle pred koncem leta.

 

Tekoče pospeševanje brez turbo luknje

 

Odvisno od obremenitve delujeta različno velika turbinska polnilnika Astrinega BiTurbo dizelskega štirivaljnika ločeno ali sočasno. Manjši turbinski polnilnik posebej hitro pospeši pri majhnih vrtljajih motorja. To pomeni, da je odzivnost na premikanje stopalke plina neposredna, brez tako imenovane turbo luknje. Od 1250 vrtljajev na minuto dalje je voznik deležen že 320 Nm navora, to je 80 odstotkov največje vrednosti 400 Nm, ki jo doseže motor med 1750 in 2500 vrtljajev na minuto.

 

V območju srednjih hitrosti vrtenja motorja delujeta oba turbinska polnilnika sočasno, tako da najprej stisne zrak večji turbinski polnilnik, dokončno pa mu tlak zviša manjši turbinski polnilnik. Ob tem varnostni ventil nenehno preusmerja del izpušnih plinov v večji turbinski polnilnik. Zato je tudi v območju srednjih vrtljajev voznik deležen tekočega pospeševanja. Pri višjih vrtljajih (okrog 3000 vrtljajev na minuto) se vsi izpušni plini usmerijo neposredno in izključno v velik turbinski polnilnik, kar zagotavlja tekoč prirastek moči tudi pri velikih hitrostih vrtenja motorja.

 

Pri razvoju motorja 2.0 BiTurbo CDTI je bila posebna pozornost posvečena hitremu stiskanju polnilnega zraka že pri majhnih vrtljajih in zagotavljanju, kar se da velike odzivnosti stopalke plina pri srednjih vrtljajih. Zato je stiskanje zraka idealno usklajeno s številom vrtljajev motorja in prilagojeno značilnostim dvema, različno velikima turbinskima polnilnikoma. Pri majhnih vrtljajih dodaten hladilnik, ki je povezan izključno z manjšim turbinskim polnilnikom, zagotavlja, da stisnjen zrak neposredno vstopa v zgorevalni prostor. Pri srednjih vrtljajih se v dogajanje vse bolj odločno vključuje veliki, zmogljivejši turbinski polnilnik. Večja količina stisnjenega zraka v njem se hladi v večjem hladilniku.

 

Glede na to, da je motorni prostor Astre drugačen kot pri Insignii, so inženirji zanjo uporabili domiselno rešitev notranje ločitve na manjši in večji hladilnik polnilnega zraka. To je drugače kot pri Insignii BiTurbo, kjer sta hladilnika ločena. Pri Astri BiTurbo sta oba zračno hlajena.

 

Športno oster dizajn notranjosti in zunanjosti poudarja velike zmogljivosti

 

Nove visoko zmogljivostne različice BiTurbo petvratne Astre, Sports Tourerja in GTC so prepoznavne po ostrejši in agresivnejši zunanjosti, z razlikami v prilagoditvah posameznih karoserijskim izvedbam. Sprednji del vseh Aster BiTurbo (GTC, Sports Tourer in petvratna kombilimuzina) izpostavlja velike zmogljivosti avtomobila in njegov bolj agresiven značaj. Zgornji del maske motorja ima povzeto obliko po Astri GTC. Sprednji odbijač je vedno v barvi karoserije. Zato imata petvratna kombilimuzina in Sports Tourer BiTurbo na maski novo prečko v obliki krila. Športno podobo je pridobila tudi spodnja odprtina katere osrednji del se na straneh razširi v obliki plavuti morskega psa, kar daje avtomobilu pridih agresivnosti. Celotna bočna zasteklitev pri petvratni kombilimuzini in Sport Tourerju je kromirano obrobljena. Spodnji del obrobe bočnih šip pri GTC BiTurbo je črn. Vse različice imajo dve izpušni cevi in prirejeno, posebej prilagojeno obliko zadnjega odbijača. Vse to zagotavlja avtomobilu svojevrstno mišičasto podobo.

 

V notranjosti Astre BiTurbo so prevleke iz blaga, oziroma usnja barve JetBlack, ob straneh kombinirane z všitki Magic Red barve. Tudi šivi na sedežih, volanskem obroču, vstavkih v vratih in na prestavni ročici so Magic Red barve. Tudi to krepi svojsko športno vzdušje notranjosti. Med športne elemente notranjosti Astre BiTurbo sodijo še raven volanski obroč odet v usnje in posebne preproge z rdečo obrobo.

 

Različice BiTurbo bogato založene z Astrinimi tehnologijami

 

Najbolj zmogljiva dizelska Opel Astra doslej, različica BiTurbo, je deležna vseh naprednih varnostnih tehnologij in rešitev za zagotavljanje premijskega udobja, ki so na voljo v novi Astri. Mednje sodi druga generacija sprednje kamere Opel Eye, z naprednim sistemom prepoznavanja prometnih znakov (TSA II), opozorilom za vožnjo preko vzdolžnih oznak na cestišču (LDW), opozorilom varnostne razdalje (FDI) in opozorilom na nevarnost naleta (FCA). Kamera zadaj je na voljo za Sports Tourer in petvratno kombilimuzino Astre BiTurbo.

 

Novi sistemi dopolnjujejo že doslej bogato Astrino ponudbo inovativnih tehnologij, med katerimi so nekatere izjema za razred kompaktnih avtomobilov, zopet druge pa ponujajo le redki tekmeci. Med te sodi tudi najnovejša generacija inteligentnega sistema prilagodljivih sprednjih luči (AFL+) z bi-ksenonskimi žarometi in številnimi sofisticiranimi funkcijami delovanja. Med njimi tudi sistem upravljanja delovanja nezasenčenih luči, dinamična in statična osvetlitev zavojev in variabilna razporeditev svetlobnega snopa, ki se samodejno prilagaja prevladujočim razmeram vožnje, vključno z vremenom.

 

FlexRide za najvišjo stopnjo vozne dinamike – GTC z obesami HiPerStuts

 

Vozna dinamika Astre BiTurbo je bila izboljšana s prilagojenimi pušami, zmanjšano višino, tršimi vzmetmi in novo zadnjo premo za zmanjšanje nagibanja vozila.

 

Že v osnovi posebej dinamično podvozje Astre lahko kupci oplemenitijo še z Oplovim inteligentnim mehatronskim sistemom FlexRide s samodejnim prilagajanjem prevladujočim voznim razmeram in možnostjo izbire med tremi programi delovanja. Izhodiščnim Standard, udobnostnim “Tour” in aktivnejšim “Sport”. Sistem FlexRide je posebej prilagojen BiTurbu in zagotavlja dobre vozne lastnosti z izjemno odzivnostjo vozila.

 

Tako kot vse Astre GTC in različice OPC je tudi Astra GTC BiTurbo serijsko opremljena s sprednjimi obesami HiPerStruts (High Performance Struts), ki ji zagotavljajo veliko športnost in izjemno vodljivost. Obese HiPerStruts izboljšujejo oprijem, povečujejo zmogljivosti v zavojih in odločno manjšajo prenos navora na volan, kar zagotavlja voznikom, da dobijo od avtomobila, kar se da največ. Za veliko raven udobja skrbijo tudi ergonomični sprednji sedeži, na voljo pri vseh izvedenkah Astre BiTurbo. Sedeži s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V) posebej dobrodelno denejo hrbtu voznika in sopotnika spredaj.

 

BiTurbu tako kot izvedenki OPC modelov GTC zagotavlja posebno premijsko razsežnost notranjosti tudi panoramsko vetrobransko steklo. Patentirana, ekskluzivno Oplova sprednja šipa se razteza vse do srede strehe avtomobila in zagotavlja vozniku in potnikom izjemen razgled, občutek prostornosti in enkratno izkušnjo vožnje.