Opel Astra GTC prejela priznanje red dot desing

16.7.2012

Kompaktni kupe je zbral točke za prepričljiv dizajn in panoramsko vetrobransko steklo

 

Rüsselsheim/Essen. Opel Astri GTC je mednarodna žirija podelila prestižno priznanje »red dot design award« v kategoriji produkcijskega dizajna. Kompaktni kupe je zapeljal na trg pred nekaj meseci in javnost ga je prepoznala kot športen, učinkovit avtomobil, poln inovativne tehnologije in privlačnega dizajna.

 

Žirija izbora za priznanje red dot, sestavljena iz 30 članov, je nagradila Astro GTC za “privlačen in športen dizajn“. Člani žirije so tudi izpostavili, da “panoramsko strešno okno, ki se brez prečnih povezav razteza daleč čez polovici strehe, zagotavlja vsem potnikom enak užitek v vožnji.“

 

“Zelo smo ponosni na to nagrado. To je dodaten dokaz velikega potenciala naše Oplove oblikovalske filozofije ‘združevanja umetnosti klesanja z nemško natančnostjo’. Sočasno je to potrditev, da industrijski strokovnjaki in kupci cenijo vrednote tega oblikovalskega pristopa, ki zmore komunicirati vrednote naše znamke, " pravi Mark Adams, podpredsednik Opla, zadolžen za dizajn.

 

Letos je v izboru za priznanja “red dot award: product design” sodelovalo 1800 podjetij in oblikovalcev iz 58 držav. Sodelujoči so v ocenjevanje prijavili 4515 izdelkov v 19 različnih kategorij in zato je bil izbor, v katerem je bila izpostavljena Astra GTC, izjemno zahteven.

 

Letošnje priznanje za kompaktni kupe je le zadnje, v dolgi vrsti doslej podeljenih priznanj “red dot awards” Oplovim avtomobilom. Do sedaj so namreč priznanje prejeli že Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT in prejšnji rod Astre.

 

Priznanja red dot award so začeli podeljevati leta 1955. Izbor je od takrat prerastel v enega največjih in najbolj prestižnih dizajnerskih tekmovanj na svetu.

 

Panoramsko vetrobransko steklo omogoča nebeški razgled

 

Kupci, ki v novi Astri GTC izberejo panoramsko vetrobransko steklo, so deležni nebeškega razgleda in filmskih prizorov. Ob tem številni ekskluzivni elementi zagotavljajo zunanjosti športnega kompaktnega kupeja dodatno prestižno noto njegove dinamične podobe. Veliko panoramsko vetrobransko steklo se razteza vse do sredine strehe in zagotavlja vozniku in potnikom izjemen razgled, občutek prostornosti in edinstveno izkušnjo v vožnji. Ekskluzivni elementi kompaktnega športnega kupeja dinamične podobe dajejo ob tem zunanjosti posebno prestižno noto. Če je sonce premočno je na notranji strani, pod panoramskim steklom mogoče raztegniti zavesico. Ta je povsem prilagodljiva in jo je mogoče preprosto nastaviti in vpeti na poljubnem mestu. Zaščita pred soncem je dopolnjenja s posebnim sprednjim senčnikom, ki ga je mogoče v celoti pospraviti za panoramsko steklo v strop.