Športna in skladna štirivratna limuzina zaokroža ponudbo Opel Astre

6.6.2012

  • Nova limuzinska različica je četrta karoserijska izvedba Oplove kompaktne prodajne uspešnice
  • Štirivratna limuzina s skladnimi razmerji in tipičnimi Astrinimi prednostmi
  • Napredne tehnologije, visoka raven kakovosti in elementi višjih razredov
  • Zelo učinkovita različica ecoFLEX z izpustom 99 g CO2/km in močjo motorja 96 kW/130 KM

 

Rüsselsheim. Opel je razširil svojo uspešno Astrino družino z novo športno in slogovno skladno limuzinsko različico. Z značilnimi Astrinimi prednostmi, med katere sodijo napredne tehnologije in splošno priznana kakovost, je nova elegantna limuzina visoke ravni posebej dostopna alternativa kupcem, ki so doslej segali po tovrstnih avtomobilih srednjega razreda. S to novo štirivratno različico je sedaj ob petvratni kombilimuzini, karavanskem Sports Tourerju in GTC coupe dirkaškega duha ponudba Astre, najbolje prodajanega Opla, zaokrožena.

 

Ob začetku prodaje Astre limuzine, od julija dalje, bodo kupci lahko izbirali med sedmimi motorji. Od štirih bencinskih motorjev (od 74 kW/100 KM do 132 kW/180 KM) bodo trije na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudbo dizlov sestavljajo trije motorji z največjimi močmi od 70 kW/95 KM do 96 kW/130 KM. Dva ultra učinkovita limuzinska modela Astre 1.7 CDTI ecoFLEX s sistemom Start/Stop in drugimi tehnologijami večanja učinkovitosti združujeta prepričljive zmogljivosti 81 kW/110 KM in 96 kW/130 KM s posebej omejeno povprečno porabo goriva 3,7 l/100 km. Skladno s tem izpustita v ozračje le 99 g CO2/km. Pestro ponudbo pogonskih agregatov bo na začetku prihodnjega leta obogatil še visoko učinkovit, zmogljiv in uglajen bencinski štirivaljnik SIDI ECOTEC z delovno prostornino 1,6 litra, turbinskim polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva ob vžigu s svečkami.

 

Nova Astra limuzina (dolžina/širina/višina: 4658/1814/1476 mm) ima 2.685 mm dolgo medosno razdaljo in nudi razkošno notranjo prostornost. V njenem, od ostale notranjosti ločenem prtljažniku, je na voljo 460 litrov prostora, torej 90 litrov več kot pri petvratni različici. S podiranjem, v razmerju 60:40 deljivega naslonjala zadnjih sedežev, je prostornino prtljažnika mogoče povečati do 1010 litrov.

 

»S športnim in elegantnim dizajnom je Astrina limuzina dodala novo energijo kompaktnemu štirivratnemu segmentu. Tako kot vse naše Astre je zasnovana in razvita v Rüsselsheimu in ponuja visoko tehnološko raven ter splošno priznano kakovost,« pravi predsednik Opla Karl-Friedrich Stracke. »Naša nova Astra limuzina je pomemben del produktne ofenzive in ima eno ključnih vlog v naši strategiji rasti. Je skladna, cenovno dostopna alternativa številnim štirivratnim limuzinam srednjega razreda zaradi česar ji pripisujejo pomemben potencial v Zahodni Evropi. Ob tem bo imela vodilno vlogo pri trajni rasti našega tržnega deleža na ključnih rastočih trgih kot sta Rusija in Turčija, za katera je posebej značilno veliko povpraševanje po kompaktnih avtomobilih z ločenim prtljažnikom.«

 

Športen in eleganten dizajn s skladnimi razmerji

 

Oblikovalska ekipa Opla je limuzini Astre dala elegantno in tekočo silhueto. Streha se v mehkem loku razteza nad potniškim prostorom in nato za njim ostro spusti proti kratkemu zadnjemu delu, z aerodinamičnim zaključkom. Ker se zadnja stebrička strehe raztezata daleč nazaj, je sorazmerno velik prtljažnik zlit v elegantno celoto. Posebna oblikovalska črta poteka v višini kljuk vrat odločno proti zadnjemu delu, kjer se na spodnjem delu stebričkov strehe, v zadnjem delu avtomobila zaključi.

 

Zadnji del označujejo odločno nagnjeno zadnje steklo, integrirani spojler in zajeten, izklesan odbijač. Oblika zadnjih luči povzema obliko luči drugih Aster in subtilna guba na njih razblini morebitni občutek zajetnosti. Notranjost luči združuje krilo, prepoznavno oblikovno oznako znamke Opel. Zadnji del je še posebej natančno klesan v delu, kjer je nameščena registrska tablica. Vsi ti elementi so združeni v prepričljivo uravnovešen avtomobilski dizajn.

 

Mark Adams, podpredsednik Opla zadolžen za dizajn pravi: »Astrina družina izvaja naš oblikovalski jezik umetnosti klesanja združene z nemško natančnostjo v posebej dinamični modni celoti. Vse karoserijske različice imajo lastno osebnost. Zato verjamemo, da je štirivratna Astrina limuzina, ki pravkar vozi na trg, najbolj skladen in eleganten tovrstni avtomobil v kompaktnem segmentu.« Kupci, ki želijo, da bi bil njihova štirivratna Astra še posebej atraktivna lahko sežejo po platiščih različnih oblik in velikosti, vse tja do 19 palcev.

 

Standardi vrhunske tehnologije in tipične Astrine kvalitete v limuzinskem segmentu

 

S športno elegantnim dizajnom, tipičnimi Astrinimi kvalitetami in številnimi naprednimi tehnološkimi rešitvami, med katere sodijo tudi nekatere izvirne, nevsakdanje rešitve za avtomobilski razred, ki mu pripada, je Oplova nova štirivartna limuzina namenjena zahtevnim kupcem. AFL+ (Advanced Forward Lighting) z bi-ksenonskimi žarometi in številnimi sofisticiranimi funkcijami delovanja, vključno z variabilno porazdelitvijo osvetlitve, osvetlitvijo zavojev in prilagodljivim delovanjem nezasenčenih luči, odločno veča aktivno varnost. Sistem prilagodljivega podvozja FlexRide samodejno prilagaja blaženje prevladujočim pogojem vožnje in zagotavlja vozniku možnost izbire med tremi različnimi načini delovanja. Izhodiščno Standard, udobju naravnano Tour in odzivnejši način delovanja Sport. Izjemno ergonomični sedeži z znakom odobritve AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V), ki dosledno podpirajo hrbet so na voljo za voznika in sovoznika. Varni in sproščeni vožnji veliko prispevajo še številni informacijsko zabavni sistemi. V podatkovni bazi navigacijskega sistema Navi 900 so ceste več kot 30 evropskih držav in digitalni potovalni vodnik shranjen na SD kartici.

 

Kompaktna limuzina ponuja možnost rasti

 

Nova štirivratna limuzina je pomembna novost najnovejše generacije uspešne družine modelov Astre. V Zahodni Evropi, še posebej v Nemčiji in Španiji, napovedujejo Oplovi marketinški strokovnjaki novemu štirivratnemu modelu velik prodajni potencial, kot elegantni in dostopni alternativi štirivratnim limuzinam višjih razredov. Ob tem je povpraševanje po kompaktnih limuzinah še posebej veliko v rastočih trgih Vzhodne in osrednje Evrope, še posebej v Rusiji in Turčiji. Trenutno je Rusija drugi največji trg v Evropi. Leta 2014 naj bi s 3,4 milijona prodanih avtomobilov postala celo vodilni evropski avtomobilski trg. V vseh segmentih je več kot 60 odstotkov vseh limuzin prodanih v Evropi, prodanih prav v Rusiji. Lani je na tem trgu 51 odstotkov kupcev kompaktnega segmenta izbralo prav limuzino. Ob vsem je Rusija tretji največji trg Astre v Evropi. Zaradi tega se je Opel odločil, da bo svetovna premiera novega člana Astrine modelske družine na letošnjem avtomobilskem salonu v Moskvi, ki bo potekal od 29. avgusta do 9. septembra.