Opel Ampera, električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega je z Europcar vstopil na trg izposoje avtomobilov

11.6.2012

Rüsselsheim/Saint-Quentin-en-Yvelines. Opel, eden največjih izdelovalcev avtomobilov v Evropi in Europcar, vodilna družba za izposojo avtomobilov v Evropi sta se dogovorila za vključitev 30 Opel Amper, avtomobila, ki je doslej prejel že nešteto nagrad, v ponudbo vozil za kratkoročni najem. Od začetka marca je bilo mogoče najeti Opel Ampero, električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega, v Amsterdamu, od zdaj dalje pa jo je mogoče najeti tudi v Frankfurtu (Nemčija) in v Bruslju (Belgija).

 

S ciljem podpore novi ponudbi in promociji električne mobilnosti načrtujeta Opel in Europcar v Nemčiji skupno oglaševalsko kampanjo in sicer z oglaševanjem na letališčih, preko spleta in socialnih omrežij ter prodajno podporo v vseh poslovalnicah Europcara.

 

»Zelo smo zadovoljni, da lahko uporabnikom ponudimo Opel Ampero in sočasno pomagamo pri razširjanju električnih avtomobilov. Toliko bolj, ker je Opel Ampera s svojim izvirnim akumulatorskim sklopom in sistemom podaljšanega dosega, posebej primerna za naše storitve kratkoročnega najema. To sodelovanje še enkrat več potrjuje našo željo, da bi uporabnikom naših storitev ponudili pomoč pri odločanju za čistejše in boljše možnosti z nudenjem raznovrstnih možnosti,« je dejal Roland Keppler, izvršni direktor Europcar Group.

 

»Poleg dosega več kot 500 kilometrov se Ampera postavlja z vsem tem, kar kupci pričakujejo od vsestranskega avtomobila za vsakdanjo rabo,« pravi Enno Fuchs, direktor zagona Oplove e-mobilnosti. »Amperi so podelili številna mednarodna priznanja, med ostalim tudi naslov Avtomobil leta 2012. A Ampera ni požela le priznanja medijev, saj posebej močno privlači tudi kupce. Vključitev v ponudbo Europcara pa je dodaten dokaz primernosti našega električnega avtomobila za uporabo v večjih voznih parkih.«

 

Opel Ampera s sistemom podaljšanega dosega ne zahteva, da bi voznik spremenil slog vožnje. Ob tem zagotavlja neomejeno mobilnost, tudi ob spontanih, nenačrtovanih potovanjih. Zahvaljujoč njenemu 16 kWh litij-ionskemu akumulatorskemu sklopu, bodo stranke Europcara lahko prevozile od 40 do 80 kilometrov izključno na električni pogon, z ničelno stopnjo izpustov. Za vožnjo na večjih razdaljah zagotavlja zadovoljivo količino električne energije generator, ki ga žene bencinski motor. Tovrstna neprekinjena oskrba z električno energijo omogoča neprekinjeno vožnjo več kot 500 km, ne da bi bilo potrebno za to za več ur priklapljati avtomobil na polnilne naprave, oziroma na električno omrežje. Tako voznik ni obremenjen z mislijo, da bo obstal zaradi prazne baterije.

 

To sodelovanje se bo lahko v letu 2012 razširilo tudi na ostala mesta in države v Evropi.

 

O Opel Automobile GmbH:

Opel, eden največjih izdelovalcev avtomobilov v Evropi je bil ustanovljen leta 1862 v Rüsselsheimu v Nemčiji. Družba s sedežem in vodstvom v Rüsselsheimu in sestrsko znamko Vauxhall v Veliki Britaniji prodaja avtomobile v več kot 40 državah. V okviru družbe delujejo tovarne in razvojni centri v sedmih evropskih državah. Zaposluje 40.000 ljudi (podatek za december 2011). Leta 2011 je Opel prodal več kot 1,2 milijona osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil v Evropi. Ob tem je dosegel 6,1-odstotka tržnega deleža. Z začetkom prodaje električnega avtomobila Opel Ampere je družba vzpostavila nov segment avtomobilov na evropskem trgu in potrdila vlogo družbe, ki uveljavlja nove trende progresivne mobilnosti.

 

O Europcaru:

Europcar je vodilna družba za izposojo vozil v Evropi. S prisotnostjo v 140 državah ponuja uporabnikom najširše razvejano mrežo izposoje vozil preko lastnega delovanja, franšiz in partnerskih povezav. S 6500 zaposlenimi zagotavlja uporabnikom najvišjo raven zadovoljstva z voznim parkom povprečne velikosti 190.000 vozil. Europcar je prepoznaven po svoji korporativni družbeni odgovornosti. Prejel je prvo priznanje World Travel Award za World's Leading Green Transport Solution Company. To priznanje je Europcar prejel leta 2010 in 2011. Europcar je v lasti Eurazeo.