Nova generacija motorja 1,6 turbo začenja obnovo pogonskih sklopov pri Oplu

14.5.2012

  • Motor s prisilnim vžigom z delovno prostornino 1,6 litra, z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskim polnilnikom in sistemom Start/Stop
  • Za 13 odstotkov manjši izpust CO2 in poraba goriva v primerjavi s prejšnjo generacijo
  • Zasnova velikega navora veča rafiniranost
  • Tri popolnoma nove družine motorjev v manj kot 12 mesecih


Rüsselsheim. Opel je temeljito prenovil motorno ponudbo. Tri popolnoma nove družine bencinskih in dizelskih motorjev zamenjujejo glavnino dosedanje ponudbe. Med cilje zamenjave sodi tudi prevzem vodilne vloge, ne le glede porabe in izpustov, marveč tudi glede specifičnega navora in zmanjšane hrupnosti delovanja.

 

Prvi novi motor je bencinski štirivaljnik z delovno prostornino 1598 cm3, z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskim polnilnikom in sistemom Start/Stop. Nov motor SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC bo na voljo v različnih avtomobilih, z različnimi stopnjami zmogljivosti. Proizvodnja v tovarni Szentgotthardt na Madžarskem se bo začela konec leta 2012.

 

Poglavitne značilnosti motorja so tekoče pospeševanje, odločen potisk, majhna hrupnost in majhna poraba. Izjemen dosežek je inženirjem uspel s 187,5 Nm navora na liter delovne prostornine, novo merilo za velikoserijsko izdelane motorje. Največji navor 300 Nm je na voljo že pri 1700 vrtljajih na minuto. Največja moč 200 KM je dosežena pri 4700 vrtljajih na minuto. V primerjavi z dosedanjim 1,6-litrskim motorjem sta poraba goriva in izpust CO2 zmanjšana za 13 odstotkov.

 

»V samo dvanajstih mesecih bomo na trg poslali tri družine motorjev popolnoma nove generacije. To dokazuje in potrjuje, kako hitro zmoremo uvajati nove izdelke,« pravi Oplov predsednik Karl-Friedrich Stracke. »Naš novi, 1,6-litrski motor z neposrednim vbrizgom goriva je z navorom resničen velikan. Moč narašča izjemno tekoče in tiho,« razlaga direktor razvoja bencinskih motorjev Thomas Johnen.

 

Prvi Oplov motor s tehnologijo vžiga s svečko in neposrednim vbrizgom goriva, z največjo močjo 114 kW/155 KM je bil 2.2 ECOTEC direct, leta 2003 je bil najprej vgrajen v Oplova modela Signum in Vectra. Kasneje so ga vgradili še v Zafiro. Leta 2007 je bil motor GT prvi Oplov motor, v katerem je bil neposreden vbrizg goriva združen s turbinskim polnilnikom. Dvolitrski motor je dosegel največjo moč 194 kW/264 KM. Leto kasneje je motor obogatil ponudbo Insignie. Zastavonoši Opla sta bili namenjeni različici z največjo močjo 162 kW/ 220 KM in 184 kW/250 KM. Novo Astro OPC bo poganjala najnovejša verzija motorja z močjo 206 kW/280 KM.