Iz tovarne v Rüsselsheimu že 500.000 Opel Insignij

3.5.2012

  • 500.000 Insignij je zaokrožila različica Sports Tourer z novim motorjem 2.0 BiTurbo CDTI
  • Zgodba o uspehu Insignie se nadaljuje s številnimi domačimi in mednarodnimi nagradami
  • V tovarni v Rüsselsheimu izdelujejo sočasno kompaktne in avtomobile srednjega razreda

 

Rüsselsheim. Na slavnosti, ki ji je prisostvoval direktor tovarne Axel Scheiben, so v Rüsselsheimu obeležili izdelavo 500.000 Opel Insignij. Število je zaokrožila karavanska različica Insignia Sports Tourer, z najnovejšim motorjem 2.0 BiTurbo CDTI (143 kW/195 KM, 400 Nm), ki je na trg pripeljala februarja.

 

»Danes smo vsi izjemno ponosni, saj smo od začetka izdelave in prodaje Opel Insignie oktobra 2008, prehodili izjemno pot,« je dejal Scheiben. »Že od začetka smo vedeli, da bo Insignia zmagovalka. Posebej me veseli, da je Insignia številka 500.000 opremljena z najnovejšim dizelskim motorjem BiTurbo. Novi motor, ki je na trg zapeljal pred kratkim, je namreč nemudoma požel izjemno odobravanje kupcev in medijev.«

 

Insignia 2.0 BiTurbo CDTI: sekvenčni sistem dveh turbinskih polnilnikov in dveh hladilnikov polnilnega zraka

 

Ob sekvenčnem sistemu dveh turbinskih polnilnikov različnih velikosti, je Insignia 2.0 BiTurbo CDTI prvi osebni avtomobil opremljen z dvema hladilnikoma polnilnega zraka, s popolno ločenima hladilnima tokokrogoma. Zahvaljujoč sekvenčnemu sistemu dveh turbinskih polnilnikov, z dvema stopnjama stiskanja zraka, je Insignia izjemno agilen in odziven avtomobil, prepričljivih zmogljivosti, s tekočim pospeševanjem. To še posebej velja za Insignio Sports Tourer z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, sistemom Start/Stop in pogonom spredaj, ki pospeši od nič do 100 km/h v 8,9 s in doseže največjo hitrost 228 km/h. Kljub velikim zmogljivostim je poraba goriva majhna, 5,4 l/100 km. Skladno z njo je omejen tudi izpust CO2, 134 g/km.

 

Ob motorju 2.0 BiTurbo CDTI so Insignii namenjeni še trije dizelski motorji, ki tvorijo štiri dizelske pogonske sklope. Na bencinski strani je različica 1.4 Turbo ecoFLEX (103 kW/140 KM) ena najbolj učinkovitih v srednjem razredu s povprečno porabo goriva 5,7 l/100 km in izpustom CO2 134 g/km.

 

Insignia, zgodba o uspehu

 

Od prihoda na trg leta 2008 je Insignia prejela že več kot 50 domačih in mednarodnih nagrad ter naslovov, vključno s prestižnim »Evropski avtomobil leta 2009«. Insignia je ob tem tudi izjemno zanesljiva, saj jo je septembra 2011, nemško združenje GTÜ (Združenje izvajalcev tehničnih pregledov), razglasilo za najboljši rabljeni avtomobil v srednjem razredu. Ob tem je Insignia že drugič zapored dosegla najboljšo oceno v pregledu zanesljivosti delovanja rabljenih avtomobilov DEKRA 2012. Je namreč najboljša v razredu, z najmanjšim številom okvar. Številne strokovne nagrade potrjujejo kupci, saj se njihovo navdušenje nad Insignio ne zmanjšuje. Trenutno je še posebej v vzponu ruski trg. Leta 2011 je bilo v Evropi prodanih 150.000 Insignij. Največja trga ostajata Velika Britanija (46.000) in Nemčija (26.000).

 

Med vsemi Insigniami izdelanimi v Rüsselsheimu je 40 odstotkov Sport Tourerjev, 40 odstotkov je kombilimuzin in 20 odstotkov limuzin.

 

Ultramoderna tovarna v Rüsselsheimu

 

Najnovejša tovarna v Rüsselsheimu je začela delovati januarja 2002. To je edina evropska tovarna v lasti General Motorsa, v kateri se na isti proizvodni liniji sočasno izdelujejo avtomobili dveh segmentov, kompaktnega in srednjega razreda.

 

V njej izdelajo 60 vozil na uro, se pravi 860 na dan. Poleg karavana ter pet in štirivartne različice Insignie, še petvratno Astro. Proizvodna linija je namreč izjemno fleksibilna. Popolnoma avtomatiziranih 770 robotov na proizvodni liniji je programiranih za samodejno prepoznavanje in ločevanje različnih modelov ter procesiranje približno 9000 različnih sestavnih delov Insignie. V tej, eni najbolj sodobnih avtomobilskih tovarn na svetu, deluje v dveh izmenah približno 3000 ljudi.