Ekskluzivno visokozmogljivo podvozje Astre OPC za neposreden stik s cesto

3.5.2012

  • Posebej znižano visokozmogljivo podvozje s FlexRide in HiperStruts
  • Izjemna stopnja oprijema z večploščno zaporo diferenciala

 

Rüsselsheim. Opel je zasnoval posebno izvedbo visokozmogljivega podvozja za zagotavljanje velike prečne dinamike in najvišje kakovostne ravni vodljivosti za novo Astro OPC, skladno z zmogljivostmi izjemnega motorja največje moči 206 kW (280 KM) in največjega navora 400 Nm. Podvozje z vpetjem koles in blažilniki razvitimi pri ZF Sachs se postavlja s številnimi izjemnimi elementi za večanje dinamike avtomobila. Mednje sodijo posebne visokozmogljive vzmetne noge (HiPerStruts) spredaj, mehatronični sistem vzmetenja FlexRide, mehansk zapor diferenciala in zavore znamke Brembo. Izjemno športnost in ostrino zagotavljajo podvozju še serijska 19-palčna iz lahke litine in pnevmatike znamke Pirelli z merami 245/40 ZR.

 

Podvozje FlexRide z OPC nastavitvijo, skladno z različnimi športnimi slogi vožnje

 

Mehatronsko podvozje FlexRide, nastavljeno po OPC merilih, omogoča vozniku izbiro med tremi različnimi slogi vožnje, med katerimi vsak zagotavlja enkratno, specifično izkušnjo v vožnji visokih zmogljivosti. Izhodiščni program delovanja Standard zagotavlja vsestransko učinkovito delovanje v vsakdanjih voznih razmerah. Tudi v tem programu delovanja je Astra OPC izjemna v zavojih, saj blesti z odzivnostjo volana in majhnimi odkloni karoserije. Z izbiro delovanja programa Sport, s preprostim pritiskom na stikalo, se z utrditvijo podvozja poveča agilnost, zmanjša nagibanje karoserije, volan postane bolj neposreden.

 

Z izbiro programa delovanja OPC se vožnja spremeni v ultimativno športno doživetje. Volan namreč postane še bolj neposreden, kot pri programu delovanja Sport. Motor je bolj odziven, nastavitve podvozja pa zagotavljajo največjo raven zmogljivosti. Za najboljši nadzor in natančno vodljivost poskrbi posebna nastavitev delovanja krmilnika elektronike naprave za dodatno trdoto blaženja. Sistem zagotavlja optimalen nadzor, saj so kolesa nenehno v stiku s cesto, tudi ob vožnji po neravninah. Podvozje namreč mehko nevtralizira neravnine tudi, ko vzmeti trdo prestrežejo večjo izboklino ali luknjo. Ob tem podsistem nadzora nagibanja karoserije dodatno zmanjša odklone in z utrditvijo omogoča, da je agilnost vozila na cesti na najvišji ravni.

 

V primerjavi z Astro GTC 1.6 turbo (132 kW/180 KM) so inženirji OPC utrdili vzmeti za približno 30 odstotkov in dodatno znižali avtomobil za deset milimetrov. To je vrhunsko športno različico dodatno približalo k cesti in zagotovilo vozniku večjo odzivnost in natančnost vodenja. Trdnejši so tudi elementi vpetja koles in puše zadaj.

 

Za posebno športno izkušnjo v vožnji je mogoče izključiti ESP

 

Tako kot FlexRide, deluje tudi sistem nadzora stabilnosti ESP po treh različnih programih, odvisno od zahtevane stopnje športnosti. Osnovna nastavitev delovanja, optimizirana za uporabo po merilih OPC, zagotavlja največjo stopnjo varnosti v vsakdanji vožnji, ne da bi voznik za trenutek izgubil nadzor nad vozilom. Sistem samodejno preide na zahtevnejšo raven delovanja. Kakor koli že, ko se vozilo znajde na meji nevarnih razmer, ga zavorni sistem samodejno umiri. Če voznik zadrži stikalo sistema ESP za več kot pet sekund, se sistem popolnoma izključi.

 

Diferencial s samodejno zaporo Drexler za večjo stabilnost

 

S ciljem konvertiranja zmogljivosti nove Astre v stroj največjih zmogljivosti je sistem prenosa pogona na prednji kolesni par oplemeniten z mehansko večploščno zaporo diferenciala. Diferencial so razvili in izdelali pri Drexler Motorsportu.